Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dampovn - noen med erfaringer?

#1

liefje sa for siden:

Hei,

Vi har flyttet inn i ny leilighet. Paa kjökkenet er bl.a. en superproff Gaggenau dampovn. Jeg har aldri laget mat i en saann og skjönner ikke helt hva jeg skal med den. Noen av dere som kan fortelle meg litt om bruk, fordeler/ulemper, hva lager man i den etc.? Jeg har selvsagt bruksanvisning, men det er ikke akkurat inspirerende nok til aa faa meg i gang.


#2

Fibi sa for siden:

Mamma fikk seg en sånn i fjor. Hun mener hun aldri burde kjøpt det. "Nå kan jeg jo bake vellykket gjærbakst. Det går jo ikke. Jeg kommer til å ende opp som en ballong!" :knegg:

Hun hever deig, steker brød, damper fisk/kjøtt/grønnsaker/hvahardu. Du kan også koke grøt, sier kokkemannen min. Mannen min sier at det ikke finnes noen ulemper. Kjøtt som skal kokes kan også dampes der i stedet. (Pinnekjøttet på julaften, f.eks!)


#3

liefje sa for siden:

Jöss. Det höres jo fantastisk ut. Jeg tror jeg trenger en slags oppskriftsbok til saann ovn.


#4

Isbjørn sa for siden:

Jeg har bare dampet grønnsaker enda. Ganske greit og man frigir en kokeplate eller to.


#5

liefje sa for siden:

joda, men likevel kan jeg liksom ikke si at jeg skjönner vitsen. Den var jo sikkert dyr ogsaa, og da maa det vel vaere noe skikkelig bra med den utenom litt damping av grönnsaker. Eller er damping saa sunt?


#6

Isbjørn sa for siden:

Er vel bedre med damping enn koking. Ser det er med kokebok og man kan visst lage alt mulig. Bakevarer skal bli saftigere blant annet. Tror jeg må teste ut litt.


#7

Fibi sa for siden:

Brød av alle slag blir fantastisk i dampovn. Dampen gir sprø og "flakete" skorpe, litt ala baguetter. :nam:


#8

LaBanga sa for siden:

Interessant. Skal bygge hus og må jo velge alt nytt. Ser at det finnes kombiovner med damp og vanlig ovn. Er de like gode mon tro?


#9

liefje sa for siden:

Mulig det var med kokebok til vaar, men vi har jo kjöpt leilighet hvor den allerede var inne, og kokeboken fikk vi ikke av forrige eier. Noen som vet om noen kokeböker jeg kan kjöpe ift. dette med damp?



#11

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har sett litt etter slike kokebøker, uten hell. Men google tar deg langt! Jeg finner støtt gode tips rundt omkring. Nå sist fant jeg en oppskrift på steambuns, som jeg tenkte å prøve. Vi bruker vår dampovn stort sett kun til fisk og grønnsaker. Og burde bli flinkere til å eksperimentere. Men vi er ikke så veldig glade i å lage mat, så det blir liksom ikke til at vi gidder. (Jeg har dog en fantastisk god ide om å bytte ut vannet med hvitvin, og dampe en hel kylling. :D )


#12

liefje sa for siden:

Takk for link. Det er vel bare aa pröve seg frem, men det er mye lettere hvis man har en kokebok i begynnelsen i alle fall og her var det jo flere tips.

Takk. Steambuns skal pröves!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.