Jeg skal avgårde for å plukke bær nå, og skal sylte senere i dag.
På pakken med syltepulver står det 0,5-1 kg sukker pr 2 kg bær. Jeg synes det høres fryktelig mye ut. :undrer:
Den norske bæra er jo så søt og god i utgangspunktet. Jeg ser for meg å bruke mye mindre enn det. Sånn om det bare er for smakens skyld. Men har sukkeret en annen funksjon også? Hjelper det til med tykkelsen feks?
Ja, sukker tykner og det hjelper også å konservere. Når det er sagt pleier jeg å bruke litt mindre sukker, jeg også, og det har gått bra. Men en halv kilo sukker på to kilo bær er ikke så veldig mye, altså. Det er jo ikke mer enn 25%. Hvis du har lyst til å bare bruke litt sukker anbefaler jeg å lage frysetøy, da står frysingen for konserveringen. Evt. bare fryse bærene og røre dem opp med litt sukker i passe mengde når du skal bruke det.
Ja, det ante meg at det hadde en funksjon utover smaken. Da holder jeg meg til minste mengde i hvertfall. Jeg har ikke sjans til å fryse alt i stedet for å sylte.