millact sa for siden:
Er hjemme igjen fra ferie og har ferie en stund til. Nå har jeg litt mer tid til å lage skikkelige middager, gjerne noe litt sommerlig. Hva er sommerlige middager for dere? Tips?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
millact sa for siden:
Er hjemme igjen fra ferie og har ferie en stund til. Nå har jeg litt mer tid til å lage skikkelige middager, gjerne noe litt sommerlig. Hva er sommerlige middager for dere? Tips?
krystallklart sa for siden:
Følger med her, jeg. :D
millact sa for siden:
Forleden spiste jeg hos mine foreldre, ute, i strålende sommersol. Fikk gode nypoteter (lokale, bittesmå), deilig grillet kjøtt, nykål og god salat. Et glass vin til. Det tror jeg må ha vært sommerens beste måltid til nå.
Matilda sa for siden:
Vi har noen gjengangere, som i at vi har minst en av dem i løpet av ei uke: Gresk salat. Grillmat - ungene vil bare ha grillpølser, vi store har dilla på spareribs. Kald fiskekake på brød med salat til. Pasta med hjemmelagd pesto, cherrytomater, bønner, spinat og stekt kylling (hvitløk og chili i panna, salt, pepper og rosmarin på fuggærn). Gresk kylling (salt, pepper, allehånde og sitronskall). I dag hadde vi liksomindisk, en sånn ferdigpakke fra Go Green som var overraskende god til halvfabrikata å være. På lørdag skal vi ha biffstrimler med nudler, salat og reddiker med litt sånn asiatiske smaker. Vi bruker generelt mye Jamie-oppskrifter, så alt fra kokebøkene med mye salat er sommerslagere.
millact sa for siden:
Gode tips Matilda, takk! Salater frister veldig. Det er også eldste glad i . Yngste kan få litt grønnsaker i alle fall.
Pamina sa for siden:
Jeg elsker å lage pasta med hvitløksyoughurt (gresk eller tyrkisk youghurt blandet med et fedd eller to med hvitløk), fetaost (i biter), grønne oliven (i skiver) og soltørkete tomater (finhakkete). Varm penne eller spiralpasta, alt det andre er kaldt. Skikkelig god sommermat.
Timar sa for siden:
Gratinert blomkål med ostesaus eller hvit saus, nypoteter og spekeskinke!
Serena sa for siden:
Sjekk ut laurainthekitchen på youtube, der får jeg mye inspirasjon - og oppskriftene er gode.
Vi lever på ulike varianter av salat om sommeren - gresk salat, pastasalat med pesto, kyllingsalat. Hjemmelaget coleslaw, grillet kjøtt og grønn salat. Foccacia fra Trines matblogg med salat til.
I det siste har jeg også laget tomatpai, pizza, squashgryte, pico de gallo til taco, fajitas og mye mer - alt fra laurainthekitchen (Laura Vitale).
Myria sa for siden:
Alt av grillmat selvsagt.
Salater er godt, spesielt når det er varmt. I går spiste vi deilig pastasalat med kylling og masse forskjellige grønnsaker, fetaost, god dressing og nybakt focaccia til.
Forskjellig god spekemat servert med hjemmelaget potetsalat.
Quiche synes jeg også er ganske sommerlig. Jeg liker veldig godt en med spinat, fetaost og urter og forleden laget jeg en med ost, skinke og brokkoli som også ungene (de to som spiser middag i allefall :knegg:) elsket.
Pasta sa for siden:
Alle typer varme supper og gryteretter passer godt denne sommeren! :ønskermegsologvarme:
Matilda sa for siden:
Jeg later som det er sommer. Og lager kakao og kanelsnurrer til dessert. Det beste fra to verdener, liksom.
Toffskij sa for siden:
Grillmat, ja. Grillspidd av nakkekoteletter. Skikkelig gode pølser. Tzatziki, agurk- og vannmelonsalat, couscoussalat med masse tomater og urter i ved siden av. Kalde supper. Reker. Røkt laks og eggerøre. Blåskjellpasta. Rabarbrasuppe til dessert. :nam:
LilleRosin sa for siden:
maxiboller og spagetti.
pippo sa for siden:
Lettstekt salmalaks i tortilla. Med hjertesalat, avokado, agurk. Og aioli.
Pebbles sa for siden:
Jeg elsker laks i folie (krydder + sitronskiver inni pakken) på grill og nypoteter, rømme , salat og agurksalat til. Og gjerne Chablis. :nam:
Pebbles sa for siden:
Veldig godt tilbehør til gresk salat, er pitabrød med hummus. :nikker:
Cumulus sa for siden:
Jeg må ha skalldyr om sommeren. Favoritten er blåskjell. Og kongekrabbeklør. :ja: Blåskjellene lager jeg med en fløte, timian og hvitvinssaus til. Klørne spiser vi med loff og hjemmelaget dressing av majo, rømme, dill, hvitløk og sitron. Reker er også et must innimellom. Og hjemmefisket makrell hvis jeg får. :)
Nypoteter er superdig i alle varianter. Og så har jeg dilla på reddiker og nepe om sommeren. Spiser det gjerne som snakcs, jeg. :ja:
millact sa for siden:
:dulte: Det ble taco i går og hjemmelaget pizza i dag. Pøsregn og kaldt ute. Snart starter jeg varmepumpen.Hondacrv sa for siden:
Kyllinglår, og råsteikte poteter, med salat av fagurk, vannmelon, ruccula, og så tzatziki. Det er knallgodt.
Varta sa for siden:
Stekt makrell surret i rømme, nypoteter, agurksalat. Rå salmalaks i biter med ponzusaus til dipp, kokt ris og kanskje dampet asparges, avocado, sukkererter eller edamame som tilbehør. Kyllingsalat med kyllingbiter stekt i karri, grønn salat, cherrytomater, vårløk, avocado, sukkererter og mango. Samme salat minus mango og kylling, men med reker og crabsticks i stedet for. Hjemmelaget thousand island-dressing til og kanskje godt brød. Thaibiffsalat.
Cumulus sa for siden:
I dag ble det hjemmefisket torsk! :digger:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.