Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

På kjøkkenbenken med FP

#1

him sa for siden:

[url]www.godt.no[/url] har en masse intervjuer med kjendiskokker som jeg har drevet å lest gjennom i kveld. Herlig lesing! Og da lurer jeg jo på hvordan ståa er på FP?

– Og hva slags mat lager du på ferie?
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
– Hva er ditt første matminne?
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
– Hva er den rareste maten du liker?
– Hva er det beste du har spist?
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
– Åh, det vil jeg nesten ikke tenke på. Bridgeblanding.
– Mat eller sex?


#2

him sa for siden:

Og hva slags mat lager du på ferie?
Lager ikke mat på ferie. Vi reiser hovedsaklig på lavbudsjett for oss er det viktigere å reise og spise ute enn å lage mat selv. Må si at i år har vi for første gang spist på Michelin restaurant i ferien - måtte lyve på alderen på ungene, men det var det verdt! Drakk ellers masse øl. Og så har jeg hatt bakebonanza i ferien her hjemme. Jeg nærmer meg surdeigen via omveier!
Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Har aldri reist på ferie for maten
Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Liker pils, hveteøl og porter. Helst lys øl om sommeren.
Hva er ditt første matminne?
Tror det må være meg og venninnen min som alltid laget kaker og mexikansk gryte. Og faren min! Han brente brunsausen og sa det var krydder! Jeg elsker enda meget sterkt stekt mat. Svidd påstår enkelte onde tunger.
Din verste kjøkkenkatastrofe?
Ingen. Fikk verdens beste matlaginstips fra min mor: Gi folk en drink, ett glass vin eller øl når de kommer inn døre. Maten blir beryktet fordi den er så god. Nei, sannheten er at jeg har mange små katastofer, men jeg håper de er glemt.
Hva er den rareste maten du liker?
I følge ungene: Alt jeg liker er rart! Nei, spiser ikke så mye rart?
Hva er det beste du har spist?
Det jeg spiser akkurat nå: parmasan, bringebær og rosevin. Jeg husker ikke smaker på den måten at jeg sammenligner de opp mot noe. Blir en veldig barnslig måte å spise på - uten historie. Mulig jeg gjør som med bøkene at jeg begynner å skrive en anmeldelse - men etter det begynte jeg å lese bøker kritisk! Og ikke som før, hvor jeg leste så og si alt.
Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Melk i kjøleskapet. Fryseren ... Burde sikkert si reker siden mannen min kastet noen som gikk ut i 2012, så de har vel levd der lenge.
Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Brødskive med skinke
Mat eller sex?
Spørs på stemninga, som endelig valg ville jeg nok ha foretrukket å leve fremfor å reprodusere meg.


#3

Pøblis sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie? Sommerhusferie: Baker brød, lager alt annet mer eller mindre fra bunnen.
– Hvor reiser du for den ultimate matferien? Frankrike, Italia, Thailand!
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl? Champagne, cava, mojiito.
– Hva er ditt første matminne? Spiste nystekte frikadeller på
Morfars kjøkken en tidlig søndag morgen/sanket blåskjell med pappa som vi kokte på primus og spiste med salt og eddik, husker men hav som skjede først.
– Din verste kjøkkenkatastrofe? Ingen jeg kan huske.
– Hva er den rareste maten du liker? Vet ikke , liker alt unntatt rosiner og melk.
– Hva er det beste du har spist? Åh. Vet ikke! Jeg har spist noen fantastiske måltider gjennom tidene. :hyper: Første gang jeg smakte sushi, California 1987? Blåskjellene fra over her?
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren? Sjalottløk og hvitløk, laks ( i fryseren) og ordentlig meierismør.
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært? Umulig å svare på. Men kunne klart meg uten sjokolade resten av livet uten problemer.

– Mat eller sex? Seriøst? Det kan man jo ikke velge mellom! :nemlig:


#4

Filifjonka sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Som regel lager jeg ikke mat på ferie. Når vi ikke er stor familie på tur så er noe av ferien for meg å gå ut og spise. De gangene vi har vært mange og leid hus syns jeg det er gøy å handle inn gode lokale råvarer og bruke litt tid på å lage noe godt.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Syns som regel jeg finner god mat overalt.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Liker bobler, rødvin og mojitos. Drikker så å si ikke øl.

– Hva er ditt første matminne?
Sannelig ikke sikker, men kanskje hjemmebakt brød med smør som smelter.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
En gang da jeg var ganske ung og prøvde meg på å lage en restemiddag. Jeg brukte bl.a. rester av en salat med reddiker i til å lage en slags ovnsrett. Reddiker egner seg antagelig ikke til oppvarming, for de fikk både grusom lukt, smak og farge. Tror kanskje det er det eneste jeg har lagd som var hundre prosent uspiselig.

– Hva er den rareste maten du liker?
Mannen min mener at det er veldig rart å like brødpudding. Jeg syns jo ikke det er rart. Ellers driver jeg ikke med sånne rare påleggskombinasjoner som brunost med kaviar og denslags.

– Hva er det beste du har spist?
Et langt måltid på en vingård i Sardinia. Vi trodde i utgangspunktet (og ut fra prisen) det skulle være noen enkle småretter som tilbehør til vinsmaking. Istedet var det masse masse fantastisk gode retter som kom på bordet utover kvelden, alt laget av helt lokale råvarer. I tillegg gjorde nok den vidunderlige utsikten og den gode vinen sitt for totalopplevelsen.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Det er ganske mye som alltid er i kjøleskapet. Melk, smør, løk, hvitløk, chili, parmesan, egg, Norvegia, paprika, gulrøtter og mye mer.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Vanskelig. Kanskje en salat. Eller knekkebrød med Norvegia.

– Mat eller sex?
Helst begge deler, men på llitt lengre sikt vil det jo lønne seg å prioritere mat.


#5

Madicken sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Grill eller pannekaker.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Gjerne en storby. Jeg finner alltid en litt bortgjemt restaurant med den beste maten. Jeg pleier å forhøre meg med lokalbefolkningen.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Jeg er veldig glad i portvin (knirk), men bare om senhøsten/vinteren.

– Hva er ditt første matminne?
Spagetti, kjøttboller og småpølser på boks hjemme på kjøkkenet til mormor.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Jeg er nokså habil på kjøkkenet, men var ikke særlig habil i tysk da jeg bestilte kokt biff servert sammen noe som lignet på en enorm komle/raspeball. Jeg tenker på dette som en kjøkkenkatastrofe.

– Hva er den rareste maten du liker?
Spagetti, kjøttboller og småpølser på boks. Jeg ikke bare liker det, jeg synes det er nydelig.

– Hva er det beste du har spist?
Et hummermåltid i Thailand.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Egg og smør i kjøleskapet, i fryseren er det ingenting jeg "må" ha.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Hvitost, gjerne med knekkebrød under. Og med meierismør.

– Mat eller sex?
Mat.


#6

Novla sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Stort sett enklere utgaver av det vi spiser hjemme, og så elsker jeg å gå ut å spise mat vi ikke har her, eller på skikkelig fancy restauranter (sistnevnte har det blitt litt mindre av siden vi fikk barn, da ;)).

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Vi var i Lyon for noen år siden, og det er jo virkelig et matmekka, men jeg kunne faktisk godt tenke meg et lengre opphold i en velutstyrt leilighet i London for å kokkelere med alskens godsaker fra Borough Market/delikatessedisken fra F&M/små sjapper med mat fra alle verdenshjørner.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Rødvin, gjerne litt kraftig.

– Hva er ditt første matminne?
Husker ikke. Men pappas Dagobert-smørbrød i miniversjoner er et av de beste. :hjerter:

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Har stort sett unngått de verste katastrofene, men en linse- og auberginerett, som innebar masse arbeid og mange elementer, husker jeg som relativt grusom.

– Hva er den rareste maten du liker?
Jeg har fått en del kommentarer på min hang til å spise rått bacon.

– Hva er det beste du har spist?
Vanskelig å velge, muligens en fantastisk kaninrett på Arbutus i London.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Kjøleskap: Løk, melk, smør. Fryser: Lammekjøtt, bolognesesaus og hjemmelaget kraft.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Hjemmelaget potetmos av mandelpoteter eller Gulløye, med masse smør.

– Mat eller sex?
Skal jeg ikke bare velge mellom ungene mine i samme slengen? :hehehe:


#7

Tjorven sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Når jeg har ferie, så forsøker jeg å ta ferie fra matlaging også. Vi spiser svært mye på restaurant når det er ferie.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Jeg og mannen hadde en ferie i Sør-Italia som jeg husker som en gastronomisk opplevelse av de sjeldne. Jeg er svært glad i sjømat, og der fantes det så vanvittig mye og variert sjømat, og alt var helt ferskt.

  • Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
    Jeg er veldig glad i knusktørr prosecco.

– Hva er ditt første matminne?
Dette klarer jeg ikke å finne noe fornuftig svar på.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Jeg regner meg selv som en relativt god kokk, men for et par år siden lagde jeg noen muffins til knertens bursdag som ble helt feil. De este så mye at de rant ut over formen, og til slutt var det muffinsdeig i hele ovnen. Det stinka sjokolade i ukesvis selv om vi vaska og vaska.

– Hva er den rareste maten du liker?
Jeg er veldig, veldig glad i blekksprut. Jeg synes ikke det er rart, men det er nok av folk som synes det.

– Hva er det beste du har spist?
Jeg har en gang fått en hummersuppe som var så god at jeg nesten ikke klarte å sitte på stolen.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Kjøleskapet: smør
Fryseren: Isbiter. Jeg synes det er utrolig mye bedre å drikke vann når det er skikkelig kaldt.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Denne har jeg tenkt litt på. Jeg tror valget må bli kjøttkaker i brun saus med kokte poteter og snittebønnestuing. Det er jo utrolig godt.

– Mat eller sex?
Mat.


#8

gullet sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Det kommer an på hva slags ferie vi har.
Nå har vi vært en uke i et godt utstyrt feriehus, og jeg har laget ordentlig pizza og hjemmelaget tomatsuppe til en gjeng med sultne ulver(11 stykker).
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Provence eller sør i Spania, helst Provence.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Nei.
– Hva er ditt første matminne?
Sjokoladesuppe på kjøkkenet hos mor og far( farmor og farfar) og brødskive med godt smør og sukker på, på akkurat samme kjøkkenet. Hemmelig for at mamma ikke skulle få vite ...
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Når jeg for første gang skulle lage saus til ribba og pappa forklarte på telefon hvordan jeg skulle gjøre det. "Bruk ribbefettet, lag brun jevning og krydre og spe med vann til det blir passe konsistens". Han glemte å si at jeg ikke behøvde å ta alt ribbefettet. Det ble ti liter saus, i den store lapskauskjelen som vi frøys ned og fant i fryseboksen da vi flyttet.
– Hva er den rareste maten du liker?
Jeg liker egentlig det meste, men er ikke spesielt modig i mine valg så det er vel ikke noe som er spesielt rart.
– Hva er det beste du har spist?
Gåselever til lunsj på en liten kro, langt inne i Provence(og jeg liker egentlig ikke lever og i hvert fall ikke gåselever, men denne var himmelsk!) og tapas på cherryfabrikken i Herez.
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Løk, smør, fløte, gulrot, gul og brun ost.
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Brødskive med leverpostei!
– Åh, det vil jeg nesten ikke tenke på. Bridgeblanding.
– Mat eller sex? Absolutt mat! :glis:


#9

Tallulah sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Kommer an på hvor ferien er. Er den på hytta griller vi nesten hver dag, og jeg eksperimenterer med ulike salater som tilbehør. Grillet halloumi er også en favoritt. Er vi i utlandet spiser vi mye (middag) ute, men lager også endel mat hjemme. Vi leier alltid leilighet, og jeg elsker å gå i lokale matbutikker. Hvisket lager blir dermed bestemt av utvalget de har der vi er.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Hm, vet ikke. Jeg og en venninne reiser ofte på storbyferie sammen, og gjør research for å finne gode restauranter. Jeg tror ikke jeg kan begrense meg til et land. Evt. må det bli Japan eller Korea. Har ikke vært der, men siden maten er så anderledes hva vi spiser her ville det bli et betydelig element i turen.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Jeg liker godt ingefærdrinker, gjerne vodkabaserte.

– Hva er ditt første matminne?
Husker ikke. Jeg var et kresent barn, og har få gode matminner fra barndommen. Mye tvang. Men jeg husker første gang jeg fikk servert et japansk måltid. Da var jeg vel 10 år, og vi var på en fest hos japanske venner. Der spiste jeg både tofu og rått egg og elsket det! Det tok mange år før jeg fant tofu igjen i butikkene.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Kanskje da jeg skulle være litt rask og prøvde å kjøre poteter og fløte i Blindern for å lage stappe. Det ble lim, og gjestene måtte vente på at jeg fikk kokt nye poteter. Eller da jeg brukte soyamelk med vanilje i lasagnen.

– Hva er den rareste maten du liker?
Jeg vil ikke betegne noe av det som rart.

– Hva er det beste du har spist?
Det må enten ha vært det første japanske måltidet, eller lunsjen på The Kitchin, en Michelinstjerne-restaurant i Edinburgh. Eller biff på Hawksmoor.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
I kjøleskapet har vi alltid sennep og et stort utvalg sterke sauser. I fryseren hsr jeg alltid mye bær og annet innhøstet fra kjøkkenhagen.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Hm. Sushi, kanskje.

– Mat eller sex?
Jatakk, begge deler.


#10

Divine sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Jeg lager minst mulig selv. Bruker anledningen til å spise ute. Jeg er ikke flink til å eksperimentere med å lage lokal mat, men jeg tar ikke med meg matvarer fra Norge, altså.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Matferie? Hmm, det må vel bli Italia.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Jeg er ingen stor vinkjenner, men en veldig glad i hvitvinen Falernia.

– Hva er ditt første matminne?
Jeg husker at jeg fikk servert reker da jeg var veldig lita. Så lita at jeg satt i høystol. Det var aldeles skrekkelig. Jeg torde ikke prøve reker igjen før jeg var i tenårene.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Tja, teller den gangen da jeg glemte å sette på plass en liten dings i espressokanna på jobb og det endte med kaffegrut over hele kjøkkenet? Noe fikk vi ikke bort engang, for det endte opp inne i kriker og kroker.

– Hva er den rareste maten du liker?
Jeg liker ikke så mye rar mat, egentlig. Men det er mange som synes det er rart at jeg liker blodpudding.

– Hva er det beste du har spist?
En spagettirett jeg fikk servert av en italiener. Spagetti med olivenolje og sitronskall. Det var himmelsk. Jeg har aldri klart å gjenskape den smaken.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Ketchup (hvis ikke blir det krise for tolvåringen). Ellers ingen ting jeg MÅ ha liggende fast.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Popcorn!

– Mat eller sex?
Begge deler, så klart. Men IKKE samtidig. Har aldri skjønt den komboen der.


#11

Varta sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Hvis vi reiser bort, ingenting. Noe av poenget med å reise er jo å smake maten på stedet. På hytta blir det mye grill og fisk. Og posjerte egg, hvis vi er heldige nok til å få tak i gode gårdsegg.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Japan eller Island. Herrefred så mye god mat vi fikk der.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Tja, som gravid er det jo ikke stort man kan glede seg over, så for tiden er det Fentiman's limonade. Ellers er jeg veldig glad i Riesling, IPA og min evige avhengighet, matcha latte.

– Hva er ditt første matminne?
Å spise potetsalat med stor entusiasme og hele fjeset på mammas søttitallskjøkken.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Det må ha vært den leverposteien jeg lagde med for mye ansjos. Den smakte vemmelig, salt fiskepasta og jeg måtte hive hele greia. Jeg var sur i to dager til jeg fikk laget ny og mer vellykket porsjon.

– Hva er den rareste maten du liker?
Jeg liker jo nesten alt med matcha, kanskje det er rart? Og mye av den islandske maten, som sauemøkksrøkt røye og gravet hval.

– Hva er det beste du har spist?
En japansk tunfiskkvintett med tunfisk i alle farger fra dyp rubinrød til den lyseste rosa o-toro. Blåskjellsuppa på Maaemo. Kullgrillede østers på Miyajima. Islandsk lam. Svor med rømme og kaviar på Pjoltergeist.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Sennep i diverse varianter i kjøleskapet, og edamame i fryseren.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Jeg tror jeg ville gjort nesten hva som helst for å unngå det, gitt. Mat i alle dens forskjellige former og utførelse er noe av det som gjør livet verdt å leve.

Mat eller sex?
Klart at fra et overlevelsesperspektiv vinner jo maten. Men jeg vil helst ha begge.


#12

polarjenta sa for siden:

Og hva slags mat lager du på ferie?

Vi har de to siste årene reist på besøksferie med et par dager med hotell, når vi er på besøk så spiser vi der vi er. Når vi er på hotell blir det mye utifra hva ungene vil, som burger king og tgi fridays.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?

Jeg er veldig lite opptatt av mat, så det har jeg ikke tenkt på.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?

Nei, drikker som regel vann eller brus.

– Hva er ditt første matminne?

Nei, det har jeg ikke.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?

Hm, jeg er ikke så flink til å lage mat, men det blir stort sett spisende.

– Hva er den rareste maten du liker?

Veldig mange syns det er merkelig at jeg liker blodmat.

– Hva er det beste du har spist?

Hjortebiff med mye deilig tilbehør.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?

Ketchup og smør i kjøleskapet, i frysern er det ikke noe spesielt.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?

Knekkebrød med hvitost og paprika, tror jeg.

– Mat eller sex?

Jeg har mest lyst til å svare sex, men det blir nok mat.


#13

Robyn sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Er vi på hytta blir det mye grillmat. Liker å grille hele stykker med kjøtt, spareribs, hamburger, fisk. Ellers har vi fullt kjøkken så vi kan lage alt på hytta som vi lager hjemme. Spiser nok noe mer ute enn til vanlig.
Er vi på hotellferie spiser vi det meste av maten på restaurant. Da avhenger typen mat av hvor vi er og hvilke restauranter som har god mat.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Tja, vi reiser i grunnen ikke på ferie pga maten, men tapas i Spania er godt.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Til sommeren er jeg glad i avkjølt rose (om den er god), hvitvin og Strawberry Daquiri. På utekonsert i helgen var det veldig godt med Irish. (Kaldt og vått. :mumle: )

– Hva er ditt første matminne?
Det klarer jeg faktisk ikke å komme på. :gruble:

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Må ha vært når jeg skulle koke meg tevann med Alessi-kanne på platetoppen og minsten som var baby våknet. Den ble glemt og tørrkokte, og kula på lokket skøyt plutselig rett opp i vifta med et smell. Ble heldigvis ikke røykutvikling eller brann.

– Hva er den rareste maten du liker?
Liker ikke så mye rar mat tror jeg, men andre syns vafler og Toro tomatsuppe er en merkelig miks. :vetikke:

– Hva er det beste du har spist?
Å, det er jo umulig å si en eneste ting. Men jeg hadde en veldig godt matopplevelse på Dinner for mange år siden. Den retten husket jeg i årevis, og fortsatt husker jeg hvor godt jeg synes det var selv om jeg ikke huker hvordan det smakte.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Norvegia og smør. Har jeg det og knekkebrød klarer jeg meg lenge.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Noe kjøtt og ris tror jeg. Kyllingfilet muligens.

– Mat eller sex?
Mat. :knegg:


#14

Cuyahoga sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Grillmat og småretter.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Velger vel egentlig ikke reisemål etter maten.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Glad i tørr, tysk hvitvin.

– Hva er ditt første matminne?
Vet ikke.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Katastrofe er vel å overdrive, men jeg har servert tapas festet med tannpirkere med mentolsmak i nyttårsselskap en gang. Det var jo litt intrissant ...

– Hva er den rareste maten du liker?
Sildball. :hjerter:

– Hva er det beste du har spist?
Har spist mye godt, men vaflene med smørgrøt ("bakels med græt") bestemora til ei venninne lagde til alle slags basarer og lag var alltid helt fantastiske.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Hvitløk, blåmuggost og god tomatpure i kjøleskapet. Viltkjøtt i alle varianter i fryseren.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Grovbrød med hvitost.

– Mat eller sex
Kommer helt an på konteksten. :skuffet:


#15

Pasta sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Lager helst ikke mat på ferie. Dersom jeg gjør det er det på telttur. Da blir det enkel mat som suppe, gryter, wraps, grillmat.
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Reiser ikke med tanke på mat.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Sangria i Spania. Ellers en god ripasso.
– Hva er ditt første matminne?
Kjøttsuppe eller fisk og potet mellom flatbrød. Begge på mormor sitt kjøkken.
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Kommer ikke på noen store katastrofer. Fyra på teltet under tekoking i sommer, men det gikk bra. Er ingen matmester, så alt er på det jevne.
– Hva er den rareste maten du liker?
Tror ikke jeg spiser så mye rart.
– Hva er det beste du har spist?
Biff på Hawksmore i London.
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Kjøleskapet: bremykt.
Fryseren: ingen faste ting.
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Hater å si det, men tror det må bli taco.
– Mat eller sex?
Må ha begge deler. Umulig å velge.


#16

Pamina sa for siden:

Og hva slags mat lager du på ferie?
Det beste med ferie er å ikke måtte vaske opp og rydde etter måltider, som regel er det frokost og middag på restaurant og mulig en enkel lunsj på balkongen på hotellet. Om sommeren på hjemmeferie så går det gjerne i grillmat, salater og sushi.
Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Island var fantastisk, Paris og en del restauranter i London er super. Drømmer om sushi i Japan og en virkelig smak på genuin kinesisk og indisk mat.
Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Vin med bobler er veldig godt, champagne, prosecco eller cava, mojito er godt og en gin tonic er aldri feil. På høsten foretrekker jeg en god rødvin som ikke er for tung.
Hva er ditt første matminne?
Jeg tror det må være nystekte fiskekaker midt på natten i Svolvær hos bestemor, laget av nytrukket fisk som vi fisket selv samme natt.
Din verste kjøkkenkatastrofe?
I voksen alder, ingen, som barn - en egenkomponert krydderkake der alt av krydder jeg fant i huset ble med i kaken. Selv hunden (en veldig glupsk golden retriver) nektet å spise den. Ettersmaken var svært spesiell, husker jeg.
Hva er den rareste maten du liker?
Aner ikke, jeg synes ikke maten jeg liker er rar, men brunost med agurk er det flere som ser noget skjevt på.
Hva er det beste du har spist?
Jeg tror det må være en kyllingrett jeg lagde med masterstock, den var så fantastisk saftig og smaksrik og myk og det var utrolig godt.
Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Smør, rømme, fløte eller creme fraiche, ost, løk, hvitløk, chili. I fryseren, kylling, karbonadedeig.
Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Sushi
Mat eller sex?
Ja takk, begge deler.


#17

Lavender sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Pasta, risetto, grønnsaker, pølser, kalv, blåskjell og hjerteskjell ihvertall.
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Italia.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Hvitvinen på Sardinia, og den tørre litt sprudlende i Lombardia. En sjelden gang italiensk øl i varmen. Litt tørre eldre rødviner fra Toscana, de som serveres i veldig store glass.
– Hva er ditt første matminne?
Den blå barnekokeboka.
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Bakte pizza til ungdomsskole treff, glemte krydder.
– Hva er den rareste maten du liker?
Squids, sydenblekksprut.
– Hva er det beste du har spist?
Kan ikke huske en rett, det er mye.
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Ikke stort, har svært lav beholdning. Men fiskefilet og karbonadedeig i fryser. Noe rømmeaktig i kjøleskap. Og hermetisk bønner, tomat og mais.
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Noe med cherrytomater og urter.
– Mat eller sex?
Mat blir det alltids.


#18

vixen sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Jeg liker godt å lage mat på ferie. Er vi på utenlandstur så leier vi alltid leilighet og synes det er gøy å prøve ut lokal mat og andre råvarer. Det beste er å sitte ute med litt øl/vin og gode skinker og oster etter ungene er lagt.
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Er glad i Italia.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Champagne
– Hva er ditt første matminne?
Vet ikke helt egentlig, men det å komme til besteforeldre å få god hjemmelaget sodd med melboller og iskald ingefærøl til var veldig stas.
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Klarte å bruke usedvanlig lang tid på en fullstendig uspiselig pastarett en gang. Skjønner ikke helt hva det var som gikk så inni hampen galt. Til og med min mann søppelkassen klarte ikke å spise det.
– Hva er den rareste maten du liker?
Må nok svare som Cuya. Sildball. Godt og tungt i magen som bly.
– Hva er det beste du har spist?
Mannen overrasket meg med sjuretter på Bagatelle en gang. Jeg var veldig lite vant med såpass fin restaurant og det kamskjellet vi fikk ble nesten en religiøs opplevelse.
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Hvitost, smør, gulrot, potet. Har alltid også litt for mange halvspiste bokser med rømme...
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Foruten frokostmat så må det være spaghetti bolognese av noe slag.
– Mat eller sex?
Mat, definitivt.


#19

Blåbær sa for siden:

Og hva slags mat lager du på ferie?
Hovedferien vår går til en øy utenfor Vestlandet hvert år. Der består menyen av mye fisk ispedd litt posemat (lett å bære med seg).

Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Italia!

Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Rødvin!

Hva er ditt første matminne?
Hmmm, frokost med egg, bacon og tomatbønner sammen med pappa før jobb.

Din verste kjøkkenkatastrofe?
Laget 5 kg kjøttkaker, men spedde med melis istedenfor potetmel...

Hva er den rareste maten du liker?
Ostesmørbrød med leverpostei

Hva er det beste du har spist?
Risotto står høyt på listen og fersk grillet tunfisk.

Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Løk og hvitløk i kjøleskapet, bær i frysen.

Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Hmmm, pizza?

Mat eller sex?
Mat først iallefall


#20

liefje sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Paa ferie lager jeg ikke mat, da gaar vi ut. Jeg er saann som kan planlegge restauranter og hva vi skal spise lenge i forveien og legge opp en dagstur utifra dette, men det hender selvsagt at vi tar spontanbeslutninger ift. mat, ogsaa.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Jeg liker veldig mye forskjellig, saa det kan vaere alt fra en reise til Kina eller Vietnam eller India, men ogsaa gjerne Italia eller Spania. Eller hvorsomhelst egentlig. Jeg har aldri vaert noen steder hvor jeg ikke har klart aa gjöre noe spesielt ut av matopplevelsen.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
For meg er champagne uslaaelig.

– Hva er ditt første matminne?
Stek med mormorsaus. Hos mormor, saaklart. Ogsaa at vi fikk vaere vaakne lenger enn vanlig paa lördagskveldene og spise "voksenmat" med mamma og pappa.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Jeg pleier aa lage ting jeg har prövet ut naar vi faar gjester, men har stadig smaakatastrofer fordi jeg liker aa pröve ut nye ting hele tiden.

– Hva er den rareste maten du liker?
Egentlig er mye norsk mat (lutefisk, smalahove og saannt) rimelig rart ift. mye de spiser i andre land.

– Hva er det beste du har spist?
Jeg er egentlig ikke noe dessertmenneske, men jeg har spist en dessert i Italia paa bryllupsreisen vaar og en dessert i India naa i mars som jeg ikke klarer aa glemme.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Alltid champagne, men ellers veldig variabelt.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Pasta.

– Mat eller sex?
Ja, takk begge deler.


#21

trøtt sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
På hytta blir det samme mat som hjemme, i utlandet spiser vi ute.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Har aldri reist et sted pga maten, men jeg må si at India frister veldig.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Efes øl, strawberry daiquiri og bacardi breezer vannmelon.

– Hva er ditt første matminne?
Vet ikke

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Jeg brant spaghetti en gang, det var litt flaut.

– Hva er den rareste maten du liker?
Vet ikke

– Hva er det beste du har spist?
Det er så mye godt at det klarer jeg ikke å svare på

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Det er mye. I kjøleskapet er det alltid syltetøy, smør, brunost, gulost, poteter, paprika, agurk, gulrot, løk, hvitløk, baconpostei, ingefær, rømme, fløte, ketchup, dressing, soyasaus, currypaste, egg, spekeskinke, cola zero, melk og masse mer. Jeg liker ikke å gå tom så da sørger jeg for at vi ikke gjør det.
I fryseren har vi alltid viltkjøtt og laks

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Nybakt brød med gulost

– Mat eller sex?
Mat


#22

Teflona sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie? Da lager jeg ikke mat, men når vi er hjemme om sommeren går det i "vanlig" mat, mye grillmat. På lavvoturer lager vi alt fra pizza til suppe, lettvint og god mat. All mat smaker godt på øya!
– Hvor reiser du for den ultimate matferien? Italia.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl? Amarone, men blir oftest Ripasso. Prosecco. Kan ta en god drink om sommeren også, men sjelden hjemme/i Norge.
– Hva er ditt første matminne? Varm brødskalk med smør og sukker.
– Din verste kjøkkenkatastrofe? Husker ingen!
– Hva er den rareste maten du liker? Kommer ikke på noe rart.
– Hva er det beste du har spist? Flerrettere (5-7-9) på ulike steder. Den samlede opplevelsen!
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren? Smør. Pålegg. I fryseren: hvem vet?
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært? Pinnekjøtt! Nei, noe enkelt, brød med gulost.

– Mat eller sex? Om det var et valg: mat.


#23

007 sa for siden:

Jeg er veldig lite opptatt av mat, men svarer likevel.

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Jeg lager generelt lite mat, det er mannen sin oppgave. På ferie liker vi å spise ute, men denne ferien har vi grillet en del og spist veldig gode grønsaker til.
– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Jeg reiser ikke på ferie pga av mat, men er veldig glad i det italienske kjøkkenet. Kyllingvingene vi kjøpte i Seattle husker jeg som fantastiske, det samme var en pastarett i Trestevere/Roma.
– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Jeg liker godt rødvin, men denne ferien har vi drukket mye rosévin fra Frankrike. En iskald San Miguel i solsteiken er fantastisk, det samme er cola på glassflaske.
– Hva er ditt første matminne?
Dessertene min mormor laget, som varm rabarbragrøt med fløte.
– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Jeg er generelt en katastofe på kjøkkenet, men dobbeltsaltet blomkålsuppe med kanel (tok feil, skulle ta muskat) er nok en höydare.
– Hva er den rareste maten du liker?
Spagetti á la capri og toro potetmos.
– Hva er det beste du har spist?
Mammas ertersuppe og sosekjøtt og pappas raspeballer.
– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
I kjøleskapet: Ketchup, løk, kokt skinke og smør. I fryseren: Kyllingfilet.
– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Mammas ertersuppe.
– Mat eller sex?
Helt klart sex.


#24

Palmen sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Lager sjelden mat på ferie, da spiser vi stort sett ute. Men noe av det beste med å være på ferie i utlandet er å rusle rundt på matmarkeder og i supermarkeder og fylle kofferten med godsaker som jeg kan nyte etter at ferien er over.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Den beste maten på ferie har jeg fått i Paris, Thailand og India. Jeg er veldig glad i italiensk mat, men med et par hederlige unntak i Roma på jobbreiser har veldig mye av maten jeg har fått i Italia vært middelmådig turistmat. Kanskje forventningene har vært for høye?

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Akkurat nå er jeg veldig glad i pinot noir fra New Zealand. Og Sangria nå om sommeren. Eller en hvitvinsspritzer. Champagne blir aldri, aldri feil.

– Hva er ditt første matminne?
Ovnsstekte panerte svinekoteletter med surkål, gulrot, saus og poteter med sitronfromasj til dessert hos farmor. Og farmors karakteristiske hjemmebakte brød med smør. Deilige barndomsminner.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Jeg var i grunnen elendig på kjøkkenet fram til jeg var 25. Noen eksempler: det har tatt meg 4 timer å koke grøt. 30 sekunder å svi karbonader. Men den klassiske historien er da jeg og mannen flyttet sammen og vi inviterte venner på middag: jeg hadde funnet en oppskrift på tandoori kylling og handlet krydder og ingredienser nok til å fylle kjøkkenet. Kyllingen ble marinert i et helt døgn. Da maten endelig kom ut av ovnen hadde jeg lagd soggy, sjokkrosa kylling uten smak. Vi tok med oss vennene våre til Peppes den dagen, gitt. (og mannen min kjøpte "how to boil a 3 minute egg" til meg uken etter. det var det som ga meg sparket bak til å lære å lage mat)

– Hva er den rareste maten du liker?
Tror ikke jeg har noe "rar" mat på lista, men jeg liker det meste.

– Hva er det beste du har spist?
En kremet kålsuppe med foie gras og sprøstekt andeskinn på en bitteliten gourmetrestaurant vi ramlet over i Paris. Det er 15 år siden, og jeg drømmer om smaken og opplevelsen fortsatt.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Smør, ketchup, champagne, melk og hvitost i kjøleskapet. I fryseren varierer det.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Ferskt brød med smør og hvitost.

– Mat eller sex?
Begge deler, men ikke samtidig!


#25

Toffskij sa for siden:

Og hva slags mat lager du på ferie?
Vi reiser så godt som alltid bort på ferie, og spiser som regel ute. Hvis vi lager noe, er det som regel kjappe salater eller pastaretter.

Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Alle feriene mine er matferier. Jeg researcher alltid restauranter som en gal. Men la oss si London, New York, Hong Kong eller Japan, sånn generelt.

Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Mange yndlingsviner! Sommerens favoritter har vært østerrisk rosébubbel (Meinklang Prosa) og gresk moschofilero (Nassiakos Mantinia), og ellers er jeg svak for det aller meste av musserende. For eksempel fra Jura eller Trento.

Hva er ditt første matminne?
Tja, det tror jeg må ha vært min farmors overdådige frokostbord.

Din verste kjøkkenkatastrofe?
Antagelig den gangen jeg prøvde å saltbake en kylling. Jarra.

Hva er den rareste maten du liker?
Jeg er veldig åpen for å spise alt mulig rart. Jeg har for eksempel spist og likt vepselarver.

Hva er det beste du har spist?
Oooh, vanskelig. Kanskje vingestekket due (squab) på Blackbird i Chicago.

Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
I fryseren har vi alltid halve brød, for jeg nekter å spise gammelt tørt brød. I kjøleskapet MÅ jeg ha sennep, skinke og blåmuggost. Ellers ramler livet mitt fra hverandre.

Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
I don't accept your premise.

Mat eller sex?
Ikke at jeg vil velge, men helt klart mat.


#26

Fibi sa for siden:

– Og hva slags mat lager du på ferie?
Det kommer an på hva slags ferie vi er på. Er vi på hotellferie lager restauranter maten til oss, er vi i feriehus/på hytte blir det mye grillmat.

– Hvor reiser du for den ultimate matferien?
Jeg drømmer om å reise til New Orleans.

– Har du en yndlingsvin/drink eller øl?
Pepsi max. :knegg: Men takker ikke nei til et glass prosecco/cava/champagne om jeg har barnefri.

– Hva er ditt første matminne?
Farmors komler.

– Din verste kjøkkenkatastrofe?
Det må være svinesteken som ikke ble helt stekt. Den var IKKE god.

– Hva er den rareste maten du liker?
Det må være polarbrød med smooth peanøttsmør og banan.

– Hva er det beste du har spist?
Aner ikke. Jeg har spist MYE godt. Men soppsuppen med trøffelolje fra en liten restaurant i stavanger står friskt i minnet, selv 17 år etter.

– Hva har du alltid i kjøleskapet og fryseren?
Egg, melk, og kylling/vegetaralternativ til kylling.

– Hvis du skulle spist én rett resten av livet – hva ville det ha vært?
Komle!

– Mat eller sex?
Mat. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.