Jeg lærer aldri.:rolleyes: Er glad i svinekjøtt og bestiller gjerne på restaurant eller hiver på grillen uten tanke på at risikoen er stor for at jeg brekker meg av den motbydelige, svetteluktlignende hormonsmaken. Denne artikkelen tar for seg hvordan gener er med på å avgjøre om man kjenner smaken av råne: forskning.no/mat-husdyr-dna/2012/05/gener-forklarer-vond-lukt
Interessant! Må bare ha det i mente til neste svinekjøttmåltid. Kjenner du igjen stanken?
Vi hadde svinekjøtt til middag i dag, og jeg spiste nesten bare tilbehøret. :sparke: Egentlig synes jeg svin kan være riktig godt, men i dag (og av og til ellers) synes jeg det er en skarp, ekkel bismak. Er det råne det smaker altså?
Nei. Ikke synes jeg koriander smaker såpe heller. Min mor synes koriander smaker håndsåpe, at svinekjøtt smaker rånesperm, at lam smaker harskt sauefett osv.
Jeg har heller aldri vært plaget av det, og aner ikke hvordan råne smaker, og er aller mest fascinert av din mot visstnok vet hvordan rånesperm smaker...
Det hender... Svenskkjøtt har jeg sluttet å kjøpe fordi det smaker ekkelt når jeg tilbereder det, men jeg har ikke støtt på det samme med norsk kjøtt. Ennå.
Jeg er ikke noe særlig glad i svinekjøtt, nettopp fordi jeg har hatt noen opplevelser med sånn rånesmak, så jeg spiser bare gris som er røkt eller krydra/marinert godt.
Jeg er ikke fryktelig glad i svinekjøtt, jeg kjøper det aldri, men spiser det glatt når jeg får det servert. Billige nakkekoteketter smaker jo høgg, og jeg synes det er lett å smake "effekten" av masseproduksjon. Vi spiser litt svinekjøtt fra lokal produsent, som vi får av slekt, og det smaker jevnt over bedre enn sånt som nakkekoteketter på Bunnpris.
Jeg synes svinekjøtt ofte smaker surt og svetteaktig, så jeg kjøper det aldri annet enn i form av bacon eller spekeskinke, men jeg vet at jeg er veldig følsom for visse typer smaker.
Jeg synes svinekjøtt kan ha (ikke alltid) en søtlig, emmen lukt og smak. Kanskje rånespermen smaker søtt og emment, men det vet jeg virkelig, virkelig ikke. :knegg:
Hmm ... jeg synes både kylling og svin smaker feil noen ganger, så jeg er vâr på kjøtt generelt. Jeg synes dog ofte at utenlandske pølser og andre svineprodukter smaker veldig "porky", som jeg kaller det, men jeg aner ikke hva jeg egentlig legger i det.
Ja, opplever innimellom at svinekjøtt smaker svette. Også at fisk (som andre mener er helt god) smaker intenst tran, lam smaker ull og koriander smaker såpe. Ikke alltid, bare innimellom.
Spiser ikke noe særlig svinekjøtt så husker ikke. Indrefilet og ytrefilet av svin lukter ikke men merker lukt av koteletter.
Men synes det lukter spesielt av lammekjøtt og smaken er nedtur selv om bilder av påskelam ser aldri så fristende ut. :(
Jeg har opplevd at svinekjøtt kan ha en ekkel smak, men det skjer heldigvis ikke ofte. Jeg tror ikke det er noe jeg plutselig "føler", jeg tror det er forskjell på kvaliteten.
Ja, det avhenger av dyret som slaktes vel? En gammal råne smaker gammal råne.☺️
Jeg har ikke opplevd det med norsk kjøtt, nei. Det er stort sett kjøtt fra Sverige, eller på restauranter i utlandet.
Der er rart dette med at Svensk gris og kjøtt skal være så himla mye dårligere i kvalitet enn billig kjøtt fra norske butikker? Det er så jeg har vanskelig for å tro det, men jeg ser jo blant annet her at det er slik. Om man kjøper kvalitet i Sverige vil nok den være ganske så lik den man finner av kvalitet i Norge. Svensk landbruk er ikke så forskjellig fra det norske. De kastrerer, på lik linje med bønder i Norge, hanngrisen før den er kjønnsmoden. Lukt kan derimot dukke opp fra tid til annen. Det kan sågar være lukt på hunnen. En testikkel kan for eksempel ikke ha falt ned, og således ligge i buken. Da får man lukt. Dette er nok heller ikke norske griser forskånet mot.
Vi er mye i Sverige, og kan anbefale å dra noen km. lenger inn fra grensen der det finnes bedre matbutikker, og nydelig kvalitetskjøtt. Jeg er ikke så glad i hverken svin eller kylling (fuglekjøtt generelt), men det har mest med konsistensen på kjøttet før tilberedning å gjøre.
Vi bor nærme grensen, og handler kjøtt stort sett i Sverige. Jeg har lært meg å handle kjøtt som funker, så problemet er ikke påtakelig altså.
Grunnen til at jeg sier jeg ikke har opplevd det med norsk kjøtt, kan selvsagt være at jeg sjelden spiser det.;)
Jeg har opplevd det. Og syntes det var sånn med ribba vi hadde til jul i år. Mannen og jeg hadde en diskusjon om man kunne kjøpe first price-ribbe til julaften. Jeg mente at vi godt kunne legge litt mer penger i juleribba med svigermor og hele slekta på middag.Hans argument var at ribbe er ribbe uasett hvilket merke det står på. Jeg mener det kan være kvalitetsforskjeller på kjøtt. Han vant... Når så ribbelukta spredte seg i huset syntes jeg det luktet stramt og ekkelt, ikke nydelig slik det pleier,og jeg syntes heller ikke ribba smakte godt. Men, jeg hadde tapt en diskusjon og var preget av fordommer mot billigmerke-ribbe-på-julaften, turte ikke å si noe og lurer fortsatt på om det var psykisk.... Mannen syntes ribba var god som alltid. Men det er ofte slik at jeg merker "usmak" og lukt som han ikke merker. Psykisk?? :humre:
Ja, jeg merker fort slik lukt/smak på svinekjøttet.
Jeg liker heller ikke fersk koriander, det smaker såpe og jeg har prøvd om og om igjen å like det. Jeg liker jo all mat egentlig og irriterer meg grønn :humre: over at jeg ikke liker fersk koriander som alle sier smaker sååååå fantastisk.
Jeg har vel konkludert med at jeg er utstyrt med en smakssans/luktesans som kanskje oppfører seg sterkere enn andres?
Ikke liker jeg svart kaffe, den blir for besk, jeg klarer ikke lukten av rødvin... og har slitt med å finne hvitvin/rosevin som jeg liker godt. Jeg vil jo, men jeg klarer bare ikke.
Njaei, jeg synes alt kjøtt smaker gammel madrass innimellom, men det tror jeg har med mine smaksløker å gjøre.
Og nå, etter å ha lest denne tråden blir det neppe mye mer svinekjøttspising.
(spiste boller med rosiner på vei til jobb i dag, og måtte spytte de ut da de begynte å snakke om klipping av brunsnegler. Så nå håper jeg at jeg kommer til å forbinde boller med brunsnegler, for det er noe jeg med fordel kan slutte med. )
Nei, kan ikke si jeg har opplevd det. Er akkurat ferdig med dagens formiddagsstell av 43 purker med relativt nyfødte unger, så jeg har godt innblikk på den siden av bordet også. Alle kastreres. Steiner som ikke kommer ned og blir liggende i buken, opereres ut. Sånn sett skal det mye til at det faktisk kommer en ekte råne på markedet her.
Jeg vet ikke om jeg er en av de som kjenner rånelukt/smak på kjøttet, men jeg vil tro det. Når jeg steller for rånen, som er ganske ung og hormonell av seg, stinker det så vanvittig ekkelt av han at jeg nesten må holde meg for nesa.
Innimellom har jeg opplevd at svinekjøtt stinker så innmari råne at lukten setter seg i gardiner og lignende. Til å bli gal av. Mannen merker ingenting.
Sau smaker våt ullgenser og harskt fett. Mannen derimot klarer ikke koriander, men det liker jeg.
Ja, det gjør det faktisk. Og jeg har ikke tenkt over at det kan være rånesmak jeg reagerer på, men det virker logisk. Jeg er også vár for fisk som smaker tran og lam/sau som smaker "ull". Jeg spiser sjelden annet enn norsk bacon, da jeg syns spesielt dansk bacon ofte smaker høgg.
Jeg syns svin uten rånesmak er kjempegodt. Så jeg har tydeligvis ikke latt meg skremme av å ha påtruffet en råne i kjøleskapet innimellom. :knegg:
Ja, en gang. Hadde kjøpt en diger pakke med tykt bacon i Sverige. Og alt hadde skikkelig rånesmak. Veldig ekkelt! Har aldri merket noe på fisk og sau. Jeg er glad i begge deler. Koriander fikser jeg ikke!
Vi kjøpte en pakke salami i sommerfeiren (Bunnpris sitt merke Kløver), og den salamien klarte ingen å spise. Den smakte og luktet veldig råne.. Så både mann og søster ble enige om at den var uspiselig.
Jeg kjenner det ikke så ofte på ferskt svinekjøtt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.