Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fotballsko til 7-8-åringer

#1

Kiwi sa for siden:

Sønnen på 7 1/2 år trenger nye fotballsko. Blir det helt feil å kjøpe kunstgressko når han i hovedsak spiller på naturgress, men også kunstgress? Jeg finner billigere kunstgressko, og har ikke lyst til å legge mye penger i skoene hvis jeg ikke må. De skal brukes i et par måneder. Han må sikkert ha nye til neste sesong.


#2

gullet sa for siden:

Det er litt flere knotter under en kunstgresssko, men det er ingen problemer med å spille på gress med disse. De skoene som er kombinert grus/gress med "en million" små knotter under gir dårlig grep, spesielt på gress som ofte er litt vått og glatt.

De aller fleste skoene er i dag kombinasjonssko for gress og kunstgress, spesielt for de yngste.


#3

My sa for siden:

7-8-åringer? Ingen betydning på det nivået.


#4

Tjorven sa for siden:

Ungene våre har kunstgressko, for de spiller aller mest på kunstgress. Det er ikke noe problem å bruke disse på gress også. Men styr unna grussko, for de gir ikke nok grep på gressbane.


#5

Chablis sa for siden:

Kunstgresssko blir glatte på våt gressbane, det er ikke noe særlig.


#6

Joika sa for siden:

Går helt fint.


#7

Tjorven sa for siden:

Hvis det er altfor vått på gressbanene, så stenges de (i Oslo). Derfor er ikke det noen veldig vanlig problemstilling. Men jeg antar at det er andre byer som har mindre værforbehold enn det.


#8

My sa for siden:

Digresjon: Jeg har en kollega fra Irak her, som kan fortelle at der hun kommer fra blir skolen stengt hvis det regner. :knegg:

Litt absurd problemstilling i Trøndelag.


#9

polarjenta sa for siden:

Vi har unger som kommer fra andre land som ikke kommer på skolen dersom været er for dårlig(i deres øyne) Og jeg bor på en øy ytterst i havgapet med masse vær.


#10

star sa for siden:

Mener mine har kunstgressko. De spiller hovedsakelig på kunstgress. Ingen av de klager når de engang i blant spiller på vanlig gress. Eldste har begynt å hinte om å ha flere sko, men det blir ikke aktuelt.


#11

Kiwi sa for siden:

Supert, takk. :) Da blir det som jeg tenkte, kjøp av billigste variant (ikke grussko da). Her blir også banen stengt hvis det er for vått.


#12

Ru sa for siden:

Turf-sko er best til små føtter, og funker på alle underlag. Knotter på kunstgress fører til vonde bein, er erfaringen fra Knottens lag.


#13

gullet sa for siden:

Turf-skoene er de med "en million" knotter under.
Problemet med kunstgressbanene er at de blir harde etterhvert, selv om det fylles opp med gummi regelmessig, og vonde hæler og knær er ofte resultatet(mange 10-14 åringer sliter med vonde hæler pga vekst).
Det er lurt å variere sko på banen, og det er helt greit - og smart å trene i gode joggesko.
Fotballsko har ofte dårlig eller totalt fraværende demping og tynne, litt stive(og smale) såler.
Adidas Mundial er en sko med demping, finnes til ulike underlag, og Nike og Puma har også varianter som ligner disse.
Adidas har nå kommet med en sko for litt bredere føtter, og det hjelper også på "vondtene" fordi føttene får bedre plass og det er enklere å få plass til en silikonhæl inni.

(Har vært "Norge rundt" på jakt etter gode fotballsko til 14-åringer i sommer, og har prøvd og konferert med trenere, fotballspillere, selgere over det ganske land. Men det er litt forskjell å kjøpe fotballstøvler til en sjåvinisme og en 14-åring på 182 og 75 kilo.)


#14

Chablis sa for siden:

Ja, her stenges de sjelden.


#15

GinaK sa for siden:

Mine har kun et par hver og det er sko for kunstgress. De spiller så og si bare på det.

For dere som bor i Oslo, de har salg på fotballsko, iallefall de minsten fant, kostet 350,- og knall neonfarge så han er strålende fornøyd. På Torshov Sport.
De hadde skinnsko også men det var ikke i riktig farge så han ville ikke ha..


#16

Kiwi sa for siden:

Takk for tips. Vi bor i Osloområdet og har muligheter til å stikke innom Torshov sport.


#17

gullet sa for siden:

Torshov er knallgode på service og kunnskap!


#18

Kiwi sa for siden:

Enig, og vi har kjøpt sko der tidligere. For to år siden kom vi ut derfra med et par fotballsko til han som kostet kr 650,-, jeg ble litt revet med av begeistring for at han skulle begynne med lagspill.:sparke: Nå har jeg lært at det ikke er nødvendig med så fancy fotballsko til små gutter, samt at denne gangen kommer de ikke til å brukes en hel sesong engang.


#19

Katta sa for siden:

Jeg må kjøpe fotballsko i str seksåring nå (str 32), det er mest kunstgress og noe grus. Tror aldri de spiller på gress. Kjøper jeg da sånne med ørten små knotter under eller kjøper jeg sånne med færre, større knotter merket kunstgress? Det er helt pk å trene i joggesko også, men det går ikke poden med på. Stæsjet er viktigere enn spillet er jeg redd.


#20

gullet sa for siden:

Katta, da kan du kjøpe de med "en million" knotter under, men det spørs om han vil ha sånne. Ordentlige fotballsko har ordentlige knotter, og de vet forskjell og vet hv de vil ha!


#21

My sa for siden:

Begge deler funker Katta. Mine har brukt begge deler. De to mest ihuga fotballspillerne i familien, 05-jenta og 07-gutten, er også to primadonnaer når det gjelder komfort, særlig på sko. Der har de gjerne prøvd alle fotballskoa i tre- fire forskjellige butikker, til de har vært på gråten, og begge foreldrene og et større antall butikkansatte har vært svette og på randen av sammenbrudd, før de omsider har funnet et par som er behgelig nok til at de godtar å ha dem på seg. Både knotter og utseende har vært underordnet, de gir blaffen i om knottene er "ordentlige", eller om skoa har feil eller riktig farge, så lenge de ikke er vonde, glipper eller trykker noe sted. Og for oss foreldre får prisen gradvis mindre betydning i takt med økt antall prøvde og forkastede sko.

Men det har ikke nødvendigvis vært de dyreste som har kommet gjennom nåløyet, det kan like gjerne være de billigste. Men jeg tror jeg har konkludert med at adidas er det som ser ut til å ha den beste passformen for dem. Det er det vi har endt opp med de siste gangene i alle fall, selv om de også har vært innom både Puma og Nike. Knotter har de vel hatt i de fleste varianter.

07-jenta, derimot, er i grunn happy uansett, og synes ingen sko er vonde, og bryr seg definitivt ikke om knotter. Hun er såre fornøyd med å arve fotballsko etter storesøstra eller tvillingbroren (som bruker omtrent samme str og så han kan ikke arve etter storesøstra), i den grad hun spiller fotball. Har vært litt av og på, og akkurat nå har hun visst bestemt seg for å slutte.


#22

My sa for siden:

Og ja, det er viktig med skikkelige fotballsko, men jeg tenker mitt når jeg ser på mine fotballunger, for det er nok ikke fotballskoa som brukes mest når de spiller fotball. Disse brukes jo bare på trening og kamp, som er et begrenset antall timer i uka. Fotball spiller de jo hele tiden, i hvert friminutt på skolen, og ellers på fritida med venner etc. De spiller fotball med joggesko, gummistøvler, vinterstøvler, sandaler, converse (og bunadsko, ved et par anledninger), på kunstgress (de har det i skolegården), grus, asfalt, gressplener med ulik kvalitet og vanninnhold m.m. Så de timene i uka de spiller med fotballsko er vel i mindretall.


#23

GinaK sa for siden:

Mine gutter møter kompiser og drar opp på banen ofte utenom trening så de bruker sine fotballsko så og si hver dag, de. :)

Det er sant det med at når de blir større og tyngre så er det lurt med litt bedre utstyr. Eldstemann får skinnsko, men så bruker han str. 43/44 også da. :eek:
Han har etpar fra Adidas, sant som Gullet sier, at de er litt bredere i formen.
Disse


#24

My sa for siden:

Ja, når de drar på fotballbanen for å sparke med venner tar også mine på fotballsko, i alle fall eldstejenta, for da er hun liksom i treningsmodus (Sigurd bruker ofte joggesko da også, for det er et stykke å gå til og fra, og da liker han ikke å gå i fotballskoa). Men ikke i friminuttene på skolen, eller hvis det tilfeldigvis dukker opp noen med ball i parken (grusbane), på stranda, i konfirmasjonsselskap (konkret hendelse :knegg: ), på lekeplasser, i hagen, på mindre balløkker/-binger etc. På vanlige ettermiddager er fotballbana alltid fullbooket med treninger og kamper. For å få et ledig hjørne (eller mål) der må man nøye seg med lørdagene, eller tidlig søndag morgen.


#25

Chablis sa for siden:

Her brukes det fotballsko når de spiller ute på gresset vårt også. Skoene brukes hver eneste dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.