Jeg suger på kaker. Men jeg har blitt spurt om å bake en kake til i morgen, til ca ti personenr, skal spises etter smørbrød. Jeg fikk nylig telefonen, jeg har migrene og akkurat nå ser jeg bare problemer med dette. Jeg kan ikke bake kaker. Og denne må være av typen som tåler et par timer i romtemperatur.
Denne har Nenne lagt ut oppskrift på her inne. Superenkel og veldig god. Holder seg lenge.
Kanelkake (som passer for både store og små)
1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange
Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.
Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.
150 gram smør
150 gram mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
100-150 gram hakkede valnøtter
Siktet melis til pynt
• Smelt smøret over svak varme
• Løft kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Bruk gjerne sjokolade med høyt kakaoinnhold. La sjokoladen smelte, men pass på at det ikke blir for varmt.
• Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
• Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter
• Hell røren i en smurt liten langpanne (min er ca 30×22 cm)
• Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter.
Kaken stekes i liten langpanne, men det burde holde til 10 da brownie er en mektig kake.
Brownie. Om du har mulighet til å piske krem, så kan du piske krem og blande i biter av hermetisk aprikos i kremen. Det er veldig godt og litt "annerledes"