Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Veldig enkel kake

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg suger på kaker. Men jeg har blitt spurt om å bake en kake til i morgen, til ca ti personenr, skal spises etter smørbrød. Jeg fikk nylig telefonen, jeg har migrene og akkurat nå ser jeg bare problemer med dette. Jeg kan ikke bake kaker. Og denne må være av typen som tåler et par timer i romtemperatur.

Hjelp! Nevnte jeg at den må være uhyre enkel?


#2

Divine sa for siden:

Denne har Nenne lagt ut oppskrift på her inne. Superenkel og veldig god. Holder seg lenge.

Kanelkake (som passer for både store og små)

1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange

Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.

Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.

Kaka passer godt å fryse i porsjonsstykker.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Langpanne:
500 g smør
500 g mel
500 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
8 egg
1/2 beger rømme

Alt vispes sammen.

Ha i det du har lyst på. Epler, bringebær, blåbær (gjerne frosne bær), hakket sjokolade, kakao osv.

Stekes på 170 C i nesten 1 time. Pass på mellom 35 minutter og 60 minutter og bruk pinne. Ovner varierer, panner varierer.


#4

Kiwi sa for siden:

Brownie er jo veldig enkelt:

150 gram smør
150 gram mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
100-150 gram hakkede valnøtter
Siktet melis til pynt

• Smelt smøret over svak varme
• Løft kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Bruk gjerne sjokolade med høyt kakaoinnhold. La sjokoladen smelte, men pass på at det ikke blir for varmt.
• Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
• Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter
• Hell røren i en smurt liten langpanne (min er ca 30×22 cm)
• Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter.

Kaken stekes i liten langpanne, men det burde holde til 10 da brownie er en mektig kake.


#5

Che sa for siden:

Brownie. Om du har mulighet til å piske krem, så kan du piske krem og blande i biter av hermetisk aprikos i kremen. Det er veldig godt og litt "annerledes"


#6

Ine sa for siden:

Nydelig sjokoladekake fra det søte liv, med glasur til cafe sjokoladekake fra samme sted. Bare å røre sammen ingrediensene.


#7

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!! Setter utrolig stor pris på det! Det ble brownies. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.