Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Førstehjelp til veldig tørt hår?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg gir snart opp håret mitt. Det er utrolig tørt og ser fullstendig livløst ut. Jeg kurer det et par ganger i uka med Redken all soft heavy cream + at jeg bruker balsam, hårkur som ikke skal skylles ut OG serum hver gang jeg vasker det. Finnes det noen andre råd? :sukk:


#2

Fruktflua sa for siden:

Vasker du håret hver dag?


#3

Pastill sa for siden:

Eneste hårkur som har gjort susen her er Sebastian Laminates.
Har prøvd Redken sine også, og de er gode de, men Sebastian er BEST.


#4

LilleT sa for siden:

Nei, annenhver dag.


#5

LilleT sa for siden:

:noteter:

Takk for tips. :)


#6

Pastill sa for siden:

Tror forresten kanskje du overdriver litt jeg. Hva med å bare bruke balasam de gangene du ikke kurer og ikke vaske håret mer en maks annenhver dag?
Du kan jo evt bare skylle det også, og ikke sjamponere hver gang.


#7

Fruktflua sa for siden:

Jepp, som Pastill, så tror jeg også at du overdriver litt. Kur to ganger i uka er nok i overkant av hva du behøver. La det gå tre dager mellom hver vask om mulig. Da rekker hodebunnen å produsere nok sebum sånn at fuktighetsbalansen i hodebunnen optimerer seg. Da får håret tilbake den fuktigheten det trenger.


#8

cilen sa for siden:

Det er viktig med en balansegang mellom fuktighet og proteiner.. Tror du har fått riktig kur til håret ditt, men prøv heller å kure det 1 gang pr. uke.

Hva med å sove med kuren i håret om natten, eller ha den i lengre.. Det er viktig å ha varme når du har den i. Hvis sola titter fram, kan du jo sette deg ut i sola med kuren.


#9

Pastill sa for siden:

Jeg har noen ganger tatt i kur når jeg kommer hjem fra jobb, knyttet en plastpose over, så tullet et håndkle rundt. Gå med det så lenge du orker.

Redken har også en veldig fin sånn "leave in" sak, med proteiner.


#10

LilleT sa for siden:

Balansegang mellom fuktighet og proteiner ... :hm: Jeg skal forsøke å følge rådene deres. Skader det håret om jeg bruker for mye balsam/hårkur/serum?


#11

LilleT sa for siden:

REDKEN EXTREME 'ANTI SNAP' LEAVE IN TREATMENT?


#12

cilen sa for siden:

Det skader sikkert ikke for håret så lenge du ikke får formye ned i hodebunnen. Det er ikke no særlig om den blir fet, da blir håret fort fett.


#13

GinaK sa for siden:

Det skader jo ikke håret å kure for mye da, men rart at du ikke føler at det da heller blir for tungt og uformelig?? Jeg overdrev litt for noen år siden og da bare hang det rett ned...
HAr ikke prøvd de Redken produktene mange anbefaler men er fornøyd med fuktighetskuren fra Wella. En lyseblå boks. Kurer omtrent en gang i uken med den.


#14

Pastill sa for siden:

Jepp! :D


#15

Pastill sa for siden:

Jeg kjøpte forresten Sebastian Laminates shampo og balsam. Har ikke trengt å kure etter jeg begynte med den.
Min erfaring er at shampoen har ekstremt mye å si. Brukte Herbal Essenses en liten mnd her nylig (ventet på varer fra LF), og håret ble skikkelig hampete og tørt. :sint:


#16

Kirsebær sa for siden:

Jeg har alltid hatt veldig tørt hår (krøller), men det forbedret seg betraktelig da jeg beynte å vaske håret sjeldnere. Håret har blitt vant til å bli vasket sjeldent og blir ikke fett på flere dager. Jeg skylder det gjerne i vann om morgenen, men uten såpe og slikt.
Jeg blander hårkur og hårgele sammen og bruker i håret mens det er vått.


#17

LilleT sa for siden:

Jeg skulle til å spørre om hva slags shampoo dere anbefaler. Jeg veksler mellom Redken all soft, Redken for farget hår, en wella shampoo med farge og en fra apoteket for tørr hodebunn (ja, for jeg får lett det også).

Jeg har tørt hår i utgangspunktet og farger håret for ofte (for å dekke grå hår, som jeg selv føler jeg har fått veldig mye mer av det siste året). jeg skjønner jo at mye av problemet ligger her. Farget det for inntil et par måneder siden selv. De to siste gangene har jeg farget det hos frisør.

Hva er den mildeste gråhårdekkeprosessen jeg kan gi håret mitt, tro? Frisøren jeg var hos sist anbefalte meg salongfarging kombinert med å bruke denne wella-shampooen med farge for å drøye farginga maksimalt. Jeg synes ikke den hjalp ...


#18

lil'c sa for siden:

Et veldig godt tips er i hvertfall å unngå butikk shampooer, det er mest vann.
Frisør shampooer er bedre for håret, og i tillegg mye drøyere, så prisen går opp i opp.
Ellers er det mange frisører som anbefaler en god frisør-balsam bare som kur.

Og det de andre sier her, ikke overdriv.


#19

Kirsebær sa for siden:

Jeg bruker shampoo, balsam og hårgele fra "Graham webb" Produktene er for krøllete hår, og fungerer også veldig godt mot tørt hår (som ofte folk med krøller har).

Jeg er veldig fornøyd.


#20

kisha sa for siden:

Jeg har prøvd forskjellige shampoer, men bruker nå kun Pantene Pro-V shampo og balsam. For å dekke grå hår er jeg begynt å bleke det, da blir det tørt. Jeg har også prøvd frisørsalongshampoer, men har ikke blitt fornøyd.
Du får prøve forskjellige shampoer og finne ut hva som er best for deg.


#21

cilen sa for siden:

[quote=LilleT;476735]
Hva er den mildeste gråhårdekkeprosessen jeg kan gi håret mitt, tro? quote]

Det spørs jo hvor stor gråhetsprosent du har da? Hvis det ikke er så mye går det fint ann å bruke en mild/vanlig farge med 3 eller 6% vannstoff. Er det mer enn 50% grått farger vi med 9%. Og er det veldig grått finnes det en farge som er tilsatt flere fargepigmenter i. Det du også kan gjøre er å ta mer fra fargetuben enn du skal (for å øke fargepigmentene) og så bruke mindre vannstoff når man blander. En naturfarge dekker grått hår bedre enn en som er tilsatt rødt eller en annen farge. Naturfarger er de fargene som heter f.eks 1,00, 2,00 3,00 osv. Heter fargen f.eks 4,5 (tilsatt mye rødt) eller 4,05 (tilsatt litt rødt), dekker den ikke så bra som en ren farge. Jeg har ofte jukset med de fargene som er tilsatt pigmenter og tilsatt røde eller gylne farger selv om du etter oppskriften IKKE skal gjøre det.. De fleste som vil dekke grå hår vil jo gjerne ha litt gyllent i det så det ikke blir så kjedeligt eller for "grønt" (beige). Det som er dumt med kjøpefarge er at du ikke kan blande din egen sånn som vi gjør på jobb.


#22

LilleT sa for siden:

Men sliter hjemmefargen generelt mye mer på håret enn den frisøren bruker?

Tusen takk for utfyllende svar! :klemme:


#23

Tussa sa for siden:

LilleT, eg farge med L`oreals Excelellense. Syns den beskytte håret mitt på en ok måte.

Av produkt har eg brukt KMS sin Curlup serie, men etter sommarens striper gjekk eg over til Blonde-serien til KMS. Håret mitt har aldri sett bedre ut, og frisøren seie at eg også kan bruke desse produkta i mørkfarga hår.

En ting som ingen har spurt om, klippe du deg ofte? Mitt hår kreve klipp kvar åttande veke for å sjå så sunt ut som eg vil.


#24

Pastill sa for siden:

Produkter for blondt hår beskytter det mot å bli grønt ettersom jeg har skjønt?
Cilen?


#25

LilleT sa for siden:

Takk for råd, Haugtussa. Jeg skal sjekke ut produktene du nevner. Jeg har klipt meg to ganger i løpet av seks uker nå, i alle fall. Det er ca. to uker siden sist.


#26

Tussa sa for siden:

Ja, eller gult? Produkta er jo lilla så det skal lissom nøytalisere det gule. :blånn: Eg håper virkelig ikkje det teke knekken på brunettelooken som snart skal entre haustscena, for produkta er fantastisk gode for mitt hår.

Såpass ja! Har du forresten alltid hatt så tørt hår? Og du føne vel ikkje? :fyfy:


#27

Pastill sa for siden:

Haugtussa: Jeg har brukt de på stripet hår jeg og, og syntes de er supre. Brukte Blond Glam fra Redken.


#28

LilleT sa for siden:

Håret mit fønes kun hos frisøren. Har alltid hatt forholdsvis tørt hår, men det er først nå etter at jeg i en lengre periode har farget det såpass ofte at det har blitt skikkelig knusktørt.

Det spørs om jeg ikke må velge melom grått hår og tørt hår. :sukk:


#29

Tussa sa for siden:

LilleT, da spørs du om du kanskje skal stripe litt da i staden for å farge? Eg har som sagt hatt striper i sommar for å strekke ut farginga og det har gått heilt flott.


#30

Pastill sa for siden:

Grått hår er jo også enda tørrere enn "vanlig" hår...


#31

cilen sa for siden:

Det jeg syns er vanskelig med hjemmefarge er at jeg aldri helt vet hva den inneholder. Har erfaring med at glansvask sitter like lenge i håret som farge, og at farge sklir fort ut. Vet liksom ikke helt hva man får. Om man finner en farge som er bra tror jeg ikke det er no mer uttørkende enn en annen. Men blir det noe billigere i lengden da? Hvis håret blir mer ødelagt og man må kjøpe andre produkter for å kure det tilbake? Det finnes også serumdråper som man kan putte i fargen eller blekemiddelet som skal gi enda mer beskyttelse for håret.

Produkter for blondt hår er det lilla pigmenter i ja, de er også kjempefine for helt mørkt hår, særlig nesten svart. Gjør nok ingenting å bruke disse hvis ikke håret skal ha en brun-gyllen eller rødlig farge, da vil kanskje fargen forandre seg..
Striper høres ut som et fint alternativ, bare pass på at de ikke blir for kjedelig farge på (beige/grønne), for da blir det fort litt gusjete farge ved siden av det grå. Lyse gylne striper eller mørkegyllen lilla/eller røde vil bli fint tror jeg!


#32

LilleT sa for siden:

Det samme tenkte jeg da jeg skulle til frisøren for seks uker siden. Hun ville ikke stripe, mente det slet mye mer på håret enn farging. Jeg har fortsatt lyst til å stripe ... :trasser:

Joda, men nå har jeg godt under 50 % grått, altså. Og det som ikke er grått er like tørt som de grå. :rolleyes:

Du mener altså at hjemmefarging sliter mer? ;) Jeg tror nok du har rett, altså. Hva selve fargen angår, vet ikke jeg. Men frisøren er jo mye flinkere til å foreta selve fargeprosessen enn det jeg selv er.

Hmmm ... Lurer fortsatt på dette med striper. Tror jeg må høre med en annen frisør enn hun som ikke ville sette slike på meg. :nemlig:

Takk for hjelpen! :klemme:


#33

Tussa sa for siden:

LilleT, bytt frisør. Få ei anna meining om håret ditt. ;)

Cilen, om eg tar en rein 5-farge i håret, vil dei lilla produkta ødelegge?


#34

cilen sa for siden:

Nei, det går helt sikkert helt fint!:ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.