Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Downlights

#1

Syrin sa for siden:

Ja, det er enda nokre år til vi har eige hus, men registrerer at downlights er det store nye. Eg syns det er fint, og har fått høyre at nå legg ein det inn som "stjernehimmel", spesielt på bad, men også i stove.

Det må nå trekke masse strøm? Og er dette noko som vil bli skikkelig harry om 20 år eller? Er ikkje dette forresten noko ein brukte mykje på 90-talet?

....skeptisk...



#3

Katinka sa for siden:

Mulig det er harry, men vi renoverer huset nå og legger inn (vanlig) downlight i stua etter å ha levd i mørke i ti år.

Stjernehimmel, tenker du da på led?
Lavt strømforbruk, står det.


#4

Syrin sa for siden:

Eg veit i grunn ikkje heilt kva eg tenker på. Er ganske grøn på dette her :)

Det smarte er jo at ein kan dimme lyset då; veldig bra å kunne justere slike ting. Men eg får ein litt sånn harry feel, og eg veit ikkje heilt kvifor.


#5

Mira sa for siden:

Ser ikke bildet til martis, men stjernehimmel og downlights er vell to helt forskjellige ting?

Downlights tror jeg ikke kommer til å være rart om noen år.
Stjernehimmel derimot tror jeg er noe som ikke er in like lenge.

Har litt lyst på stjernehimmel på soverommet jeg da.


#6

Mira sa for siden:

Her er det både stjernehimmel og downlights.

Hadde vært fint uten de 4 downlightsene.


#7

kisha sa for siden:

Hva som er in om 20 er år vanskelig å si. Vi har lystoffrør med dimming langs den ene stueveggen. Nå er det umulig å få tak i rør til disse. Utvilkingen gjør jo at vi må skifte ut utstyret etter hvert.

Jeg tror downlights kommer til å bestå, men den stjernehimmelen tror jeg ikke på.


#8

daffy sa for siden:

Vi hadde downlights på kjøkkenet og badet i vår forrige leilighet, det var veldig praktisk.

Mhp harryfaktor er det vel ofte slik at det som er veldig inn nå nødvendigvis blir veldig ut ved neste korsvei. Downlights og glassbyggersten er sikkert hete kandidater til de tingene folk i 2017 kommer til å skrattle av, akkurat som vi ojer oss over knallgule stuer og halvpaneler fra midten av 90-tallet!


#9

Ru sa for siden:

Jeg skrattler og akker meg over downlights og glassbyggersten allerede. :snobb:

Downlights er sikkert greit nok, men ikke for enhver pris. Noen steder er det mest praktisk, og estetisk riktig, andre steder ser det ut som om man har satt dem inn bare for å ha downlights. (Spesielt med tanke på de idiotiske plasserte downlightsene vi hadde på badet før vi rev dem ned, samtidig som glassbyggersteinen ble kjørt på dynga.)

En stjernehimmel med LED kan sikkert være romantisk nok. Jeg er dog ikke overbevist. Hva når man går lei? Da må man jo bytte hele j*vla taket. :upraktisk:


#10

gullet sa for siden:

Vi har downlights på badet, på kjøkkenet - både i taket og under overskapene - og i hall/gang, og er fremdeles veldig fornøyd med det. Men vi har også vanlige lamper, både på vegg og i tak.
Jeg ville aldri hatt det i taket i stua, dersom det ikke skulle være som punktbelysning av noe spesielt.

Det trekker lite strøm, og jo mer du dimmer ned jo mer minsker du forbruket.


#11

Katinka sa for siden:

Vi har lagt opp downlight for gang, stue og kjøkken (sistnevnte henger ihop). Og jeg gleder meg som en unge til en harry hverdag! ;)


#12

Syrin sa for siden:

Ja, glassbyggestein ja. Eg syns jo det er fint nå, men har ein sterk følelse av at eg sikkert syns det er ur-stygt om 10 år. Eg er eit ærlig menneske og erkjenner at eg blir påvirka av trendane. Vi vurderte glassbyggestein som ein del av dusjen og med "innsyn" frå soverommet, rett og slett for å få inn litt lys til badet (er midt i huset på dei tegningane vi har sett på).

Må revurdere.

Downlights trur eg nok det blir.


#13

meisje sa for siden:

Jeg syns downlys allerede er litt ut jeg, og tror som flere i denne tråden at det kommer til å bli veldig ut om en stund. Dog har vi satt inn downlights på badet, men ikke i gangen eller soverommene. Der valgte vi løse armaturer med spotter på, det kan man bytte ut når man blir lei, uten å endre på taket.

Brannfare og fuktskader er 2 ganske store mulige minuspunkter med downlights.


#14

Guava sa for siden:

Jeg trodde downlights og glassbyggerstein var "ute" for lengst. (Det må sies at jeg har lite peiling).

Ulempen med downlights osv. er vel at det er mer styr å gjøre om, enn om man har andre belysningsløsninger.


#15

Aniand sa for siden:

Jeg er VELDIG fornøyd med downlights:D Har det i stue, kjøkken og loftstue, angrer litt på at jeg ikke tok det på bad og gang også, men gjort er gjort:) Jeg ommøblerer VELDI mye, så downlight passet meg midt i blinken.


#16

Macky sa for siden:

Her vi bor nå har vi downlights i gang og på bad, i det nye huset vårt får vi en haug med downlights. De forrige eierene var meget glade i det, nesten litt for glade :p Men jeg synes det er en fordel å kunne dimme lysene, blir litt mer kos over det.


#17

Ru sa for siden:

Man kan da vitterlig dimme lysene uten at det trenger å være downlights.
:har mange dimmere, men ingen downlights:


#18

Obelix sa for siden:

Jeg synes det hadde vært fint uten alle de små lysene.

Vi har downlights på badet og kunne tenkt meg det på kjøkkenet.
Litt usikker på om jeg ville hatt det i stua.


#19

Macky sa for siden:

Sant nok, kom på at vi har dimmelys på vårt soverom, men ikke downlights der :o Også har vi downlights på bad og gang, men de går det ikke an å dimme...


#20

Imma sa for siden:

Vi er medlem i huseiernes landsforbund og de anbefaler IKKE downlight på badet eller i det øverste taket,pga tempraturforskjeller og fuktighet som skaper kondens og til slutt mugg og råteskader. Da skal dere hvert fall være helt sikre på hva dere gjør.

Lykke til.


#21

maggypop sa for siden:

Vi har downlights på kjøkken og i stua. Jeg skulle ønske meg noe annet, men orker ikke begynne å rive ned taket for å bytte. Der jeg bodde tidligere, var det downlights på badet. Pærene gikk i ett sett - sikkert pga fuktigheten.


#22

Apple sa for siden:

Hmmm.. Vi har det i taket opp mot loftet. Er det dét som ikke er bra?
Vi er alltid nøye på å slukke de lysene pga brannfare. Har bodd her i 2 år og har aldri måttet skifte pære, så ser ut som de tåler eventuell fukt på badet.


#23

Irma sa for siden:

Har ikke lest igjennom svarene. Vi har hatt downlights i hele første etasje noen år, og har foreløpig vært veldig fornøyd. Vi har riktignok fått tegnet belysningen av interiørdesigner, løsningen vi fikk gjør at jeg synes vi godt kan ha det en stund til uten at det er superharry. Downlights skal ikke spres jevnt utover et rom, det bør være litt gjennomtenkt. Et tips vi fikk var at downlightsene burde være hvite i hvitt tak, da de ikke skal trekke oppmerksomhet. Jeg ser at det gir et bedre inntrykk, på badet har vi sølvfargede downlights - og det er ikke like pent.


#24

Joika sa for siden:

Er dere virkelig bekymret over om noe er "in" om 20 år?


#25

Chanett sa for siden:

Vi har downlights i de fleste rom da vi ikke har høy takhøyde under taket og vanlige lamper bygger en del. Vanligvis har vi de veldig dimmet. Jeg er egentlig ikke så glad i lys.


#26

Chanett sa for siden:

Nei, det bryr meg midt bak. Jeg innreder huset etter hva vi liker. Ikke alle liker det, men det får så være.


#27

Joika sa for siden:

BRA!
Har aldri skjønt det der med å måtte ha det som "alle andre".

Syntes de fleste har kaffelatte hjem med mørke møbler og ellers helt kjønnsløst.. vil heller ha det sært og umoderne da. :knegg:


#28

Irma sa for siden:

Jeg er ikke bekymret over hva som er in, men når jeg gjør noe interiørmessig så har jeg i bakhodet at det er greit å ikke bli drittlei innen to år.


#29

Enhjørning sa for siden:

Det er sant. Det er derfor jeg så sjelden hiver meg på "bølger", men følger min helt egne, litt småsære smak istedet. :glis:


#30

Joika sa for siden:

Det skjønner jeg. Men om LENGE, tenker.. sånn alt over ti år. Gidder ikke ha det kjedelig for alltid fordi det kanskje blir umoderne. Det er ikke kanskje det blir umoderne, det er ganske sikkert. :knegg:


#31

Veronal sa for siden:

Dette gjelder restaureringsobjekter (fordi folk ikke legger dampsperrer). Ikke nybygg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.