Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor finner jeg sileklede til safting?

#1

Taien sa for siden:

Nå skal snart 4 kg med rips bli til noen dl saft, men jeg har ikke sileklede. Hvor får jeg tak i det, evnt hva kan jeg bruke?


#2

Pelle sa for siden:

Moren min brukte kjøkkenhåndkle av det rutete glatte slaget.


#3

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg kjøpte på Jernia for to-tre år siden.


#4

Guava sa for siden:

Sånne gammeldagse vevde tøybleier har vi brukt. Kjøpt på sparkjøp. De har kanskje på jysk også?


#5

Malama sa for siden:

Jeg laget vel og merke ikke saft (til det har jeg aldri hatt bruk for silklede, det var til gele vi brukte det før i tiden) men jeg laget altså gele i går

Og som mamma rådet meg til, jeg presset det gjennom melsikta i stedet for å la det henge i timesvis i et silklede. Det blir ren, klar saft av det (som jeg deretter koker opp med dobbelt så mye sukker som det som skal bli saft, også var det jo noe mer umoden bær enn når vi lager saft=pektin, og visp, jepp, jeg har gele :)


#6

Taien sa for siden:

Ja, det går kanskje an å la det renne gjennom melsiktene...jeg har to, så det burde være mulig. De er jo finmaskede så det holder, så lite rusk og rask kommer gjennom der. :nemlig:
Jeg er HELT novise på dette, men har funnet ut at bæra i hagen må brukes til NOE mer enn fuglemat. Jeg skal også ha bringebær i.


#7

Malama sa for siden:

Jeg lesser oppi ei god øse, lar det renne litt, og presser rundt med øsa til det ikke kommer mer, tømmer og tar neste. Det blir muligens bittelitt mindre enn om jeg lar det stå hele kvelden, men til gjengjeld blir jeg FERDIG. Og jeg har såpass mye mer rips i hagen enn jeg kommer til å bruke at det går greit om noen prosent blir borte på veien.


#8

Anda sa for siden:

Gulpekluter?


#9

Taien sa for siden:

Jeg har bare en busk, men til nå har jeg plukket 4,5 kg....og at det MINST er 2 kg igjen på busken er ikke en overdrivelse. Men nå har jeg plukket det jeg gidder (det er bare jeg og ungene som gidder, og ungene plukker ett og ett ripsbær, så det begrenser seg veldig hvor mye de plukker. ;p ) Men det blir vel LITT av 3-4 kg bær?


#10

Hyacinth sa for siden:

Bruk en vanlig sikt og ha en gasklut oppi.


#11

Taien sa for siden:

Jepp, jeg gjør det. Takk for gode tips! I morgen er det innkjøp av bringebær (det er det lite av i hagen gitt...) og så er det safting!


#12

celebelen sa for siden:

Jeg kjøpte stativ og klede på Jernia.


#13

Malama sa for siden:

Jeg veide det ikke, men jeg hadde 7 liter bær (jeg har 10 liters panne/kaserolle som jeg kokte i, og den har målestreker. Siden oppskriftene mine går på liter, så har jeg aldri tenkt på å veie det. Det ble 2 liter bærsaft, tilsatt sukker var det 3 liter saft som ble til 12 glass gele, så jeg skal gjenta det hele. jeg har jo altså minst 10 busker, bare slett ikke alt som er modent enda. Ungene deltok bare 50%, den andre gadd ikke, og den ene som plukket spiste opp absolutt alt hun hadde plukket før hun gikk for å leke, så akkurat hjelp i dem var det jo ikke...


#14

Hyacinth sa for siden:

Mannen har plukket (og renset!) nesten to kg i dag. Det er mye igjen, selv om skjærene har tatt 90% av bærene... Er veldig glad for at han renset, for da kan jeg lage chutney. Og jeg har frysen full av urensede bær fra i fjor...


#15

Hyacinth sa for siden:

Ah. Feil ripstråd.


#16

Svanen sa for siden:

Gulpekluter fungerer ypperlig. ;-)


#17

Taien sa for siden:

Spiller da ingen trille det! :glis: Alle rips-kommentarer er velkomne. :knegg:


#18

Varta sa for siden:

Jeg fant sileklede og stativ på Clas Ohlson i går.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.