LilleT sa for siden:
:værsågod:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Hus, hage, utstyr, design mm.
LilleT sa for siden:
:værsågod:
rine sa for siden:
Det er vel nesten bare ostehøvelen som er i daglig bruk, men brødrister blir også brukt mange ganger i uken. Vannkoker og stavmikser blir brukt ganske ofte, og så kommer kjøkkenmaskin og blender etter der, men de er kanskje bare i bruk noen ganger i måneden.
Observatøren sa for siden:
Kaffemaskin/tekoker og oppvaskmaskin.
Til middag;
kombidamp og platetopp, i tillegg til stavmikser.
I perioder, blender.
Anda sa for siden:
Daglig:
Brødrister
Kaffemaskin
Stekeovn eller koketopp
Ukentlig, selv om det ikke var det du spurte etter:
Kjøkkenmaskin
Stavmikser
Vannkoker
Mikro
Nenne sa for siden:
Kaffemaskin(er), gryter og panner og annet vanlig middagslagingsutstyr. Gode kniver.
Hvis vi sier ukentlig kan jeg inkludere stavmikser, vanlig miksmaster, mandolin og matmølle. Sikkert også brødrister og vannkoker.
Fersken sa for siden:
Daglig:
Kaffetrakter
Oppvaskmaskin
Platetopp
Kullsyremaskinen
Ukentlig:
Brødrister
Håndmikser
Stavmikser
Stekeovn
Mikro
Retz sa for siden:
Vannkokeren på jobb er i daglig bruk på hverdager. Komfyrtoppen er stort sett i bruk daglig i heimen.
zinatara sa for siden:
Komfyr, vannkoker, kaffetrakter, ostehøvel og brødkniv er i daglig bruk.
Myria sa for siden:
Det er vel bare vannkokeren og komfyr og/eller ovn som er i daglig bruk. Eggekokeren er i bruk kanskje halvparten av ukedagene. I perioder er brødrister eller toastjern også i daglig bruk, men vanligvis ikke. Forskjellige typer kniver, ostehøvel og grønnsaksskreller er også i bruk daglig.
Hvis du tar med ukentlig kan jeg legge til håndmikser, food processor og mikrobølgeovn. Kjøkkenmaskinen er i perioder i bruk ukentlig, men sånn i snitt kanskje 1-2 ganger i måneden.
Skilpadda sa for siden:
Vannkjele og presskanne. Eller nei, vi lager ikke alltid kaffe på hverdagene, men jeg bruker vannkjelen til tevann. Moccakanne (Bialetti-kanne) bruker jeg noen ganger i uken, dersom jeg skal lage bare én kopp kaffe. Og så bruker vi brødristeren hver morgen, siden vi oppbevarer brødet (ferdig oppskåret) i fryseren.
Oppvaskmaskinen brukes hver dag.
Den lille nonstick-kasserollen lager vi havregrøt i til oss voksne hver morgen.
Ellers er det vel ostehøvelen, ja. :knegg: Og kasserollen med grønnsaksinnsats i, det er veldig få dager jeg ikke damper grønnsaker til middagen i den. En god grønnsaksskreller (som vi har kjøpt tre av, så det alltid er en ren å finne!) brukes tilsvarende ofte.
Den store kokkekniven, og noen små, skarpe kniver til grønnsaker, bruker jeg stort sett hver dag. Vi har kjøpt flere skjærefjøler og har nå en hel stabel; dem bruker jeg også hver dag.
Enkle, firkantede ildfaste former bruker jeg et par ganger i uken.
Hyacinth sa for siden:
Hver dag? Hmm.
Støpejernsgryta, iallfall ofte
Stekespade
Flere ulike kniver
Skuleverket
Observatøren sa for siden:
Skuleverket? God kokebok?
frukt sa for siden:
Stavmikser
Vannkoker
Mikro om ikke hver dag så ihvertfall ukentlig.
Teofelia sa for siden:
Espressomaskin og kaffekvern. Komfyr, kjøleskap og brødrister. Og i alle fall nesten daglig: oppvaskmaskin.
Drømmedama sa for siden:
Komfyr med stekeovn og platetopp. Kaffetrakter, brødrister, nespressomaskin, mikro til oppvarming av mat for de som kommer litt sent eller som spiser rester, samt blender til frokostsmoothie. Diverse kniver til smøring og kutting, ellers ostehøvel til ost og som stekespade(!). Et par enkle tresleiver til røring. Kenwood Major nesten daglig, til baking eller røre og slikt. Kjøkkenvekt, vi veier nesten all maten til Lillesøs(diabetes1).
Jeg er ikke opptatt av dingser og utstyr til kjøkkenet, derfor har vi ganske lite av det, men jeg lager mye mat og ofte til mange.
Nera sa for siden:
Bortsett fra det selvsagte (komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap), brukes daglig vannkoker, Bialettikanne, presskanne, og ukentlig eller oftere bruker vi stavmikser, kjøkkenmaskin og blender. Mikrobølgeovnen brukes også ganske hyppig, men kun til tining av mat.
ingling sa for siden:
Kaffemaskin, oppvaskmaskin, komfyr er vel i bruk hver dag, stavmikser ganske ofte. Kjøkkenmaskin til baking. Mikrobølgeovnen brukes også ofte, om ikke daglig, vannkoker litt sjeldnere.
Tallulah sa for siden:
Hver dag:
Espressomaskin
Kniver (brødkniv, ulike skjærekniver)
Oppvaskmaskin
Komfyr
Kjeler/stekepanne
Ganske ofte:
Stavmikser
Grønnsakskutter
Kitchen Aid kjøkkenmaskin
Brødrister
Vannkoker
Kjøleskap
Av og til:
Blender
Pølsetoaster
Sushimatte
gullet sa for siden:
Hver dag
Ofte
Regelmessig i perioder
Tallulah sa for siden:
Fortell meg om dette! Er det plassbesparende? Jeg blir sprø av lokk i alle mulige former og fasonger som ligger overalt i gryteskapet. Kunne jeg greid meg med tre slike?
My sa for siden:
Hver dag: Kaffemaskin, sodastream og brødrister. Kniver og skjærefjøler, og selvsagt de kjelene, sleivene og redskapene som er nødvendig for å koke middag.
Flere ganger i uka: Stavmikser med tilbehør (rivjern, kutter, mikser, hakker m.m.), hvitløkspresse, potet-/grønnsaksskreller, salatslynge, microbløgeovn, litermål.
Flere ganger i måneden: Kenwood kjøkkenmaskin, først og fremst til gjærbakst, men også til visping av krem, egg etc. Pizzastein, til pizza selvsagt, men også til brød. Ildfaste former, bakepensel, slikkepotter, røreboller, kjøkkenvekt.
Et par ganger i kvartalet: Vaffeljern, Tupperware Ultra Plus, eggdeler til kokt egg, boksåpner.
Periodevis hyppig bruk: Toastjern og blender (som nå er ødelagt forresten, og bør fikses eller erstattes). Gassgrill.
gullet sa for siden:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.