Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bittesmå poteter

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har noen knøttsmå amadinepoteter, vi snakker størrelse svære druer.

Hvordan tilbereder jeg dem aller best?


#2

Madicken sa for siden:

Du saltbaker dem! :nam:


#3

Hyacinth sa for siden:

Men da må jeg har masse havsalt, sant?


#4

Madicken sa for siden:

Det må du, sikkert en halv til en kilo, avhengig av mengde poteter.


#5

Hyacinth sa for siden:

Kan jeg gjøre noe med dem på grillen? Jeg skal uansett grille grønnsaker og fisk.


#6

Madicken sa for siden:

Du kan godt grille dem, det blir godt, men jeg pleier å koke dem bitte litt først. Og når de er så små som de er, ville jeg grillet dem på folie sammen med olje og salt (grovt eller vanlig). Ha evt. på litt friskt grønt krydder helt på slutten av grilltiden.



#8

Java sa for siden:

Neste gang kjøper du norske poteter. Den franske amadinepoteten er behandlet med antigroingsmiddel for at den skal holde seg pen og lekker lenger. Dette er ikke lov i Norge, men vi har lov til å importere poteter som er behandlet på denne måten. Så ikke bare får du i deg giftstoffer vi selv sier nei til å bruke, Amadinepoteten er også med å skape en forventning om hvordan en potet skal se ut.

Les om det her: www.landbruk.no/Nyheter/Nyhetsartikler/Fra-jord-til-bord/Vakrare-mat-har-ein-giftig-pris


#9

mkj sa for siden:

Olje og salt ja. Jeg hadde kokt de i 5 minutt og rett og slett stekt de i panna, eller laget en grillpakke med olje salt og litt urter og grillet de ferdig.


#10

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!



#12

Hyacinth sa for siden:

Aaahh! Mojosaus har jeg faktisk på glass, pleier ofte å kjøpe meg meg noe.


#13

Myria sa for siden:

Jepp, saltkoker/saltbaker. Jeg synes aïoli er det beste tilbehøret. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.