Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger vi en kjøkkenmaskin?

#1

LilleT sa for siden:

Etter det jeg har forstått er kjøkkenmaskin noe som finnes i de fleste veletablerte hjem? Vi hadde inntil et par år siden en slik enkel plast-variant som vi ikke brukte til noe annet enn å lage smoothie (Det funket den til gjengjeld bra til. Mye bedre enn blenderen vi har nå ...).

Vårt lille rekkehuskjøkken har dårlig med både benkeplass og skapplass, så jeg kjøper nødig store apparater som kun brukes noen få ganger i året.

Den eneste gangen jeg tenker over at vi kanskje trenger en kjøkkenmaskin er når jeg baker grovbrød med klissete deig som gjør det vanskelig å elte med hendene. Bake brød gjør jeg periodevis mye, men det kan gå flere måneder mellom hver periode.

Hvilke andre grunner bør vi ha før vi skaffer oss kjøkkenmaskin?


#2

Fakse sa for siden:

Vi bruker kjøkkenmaskinen hovedsakelig til grovbrød. Ellers har den kjøttkvern, som jeg bruker hver høst når elgen parteres, også har den visper som brukes når jeg baker større kaker eller visper større mengder krem/smørkrem osv. Ikke så ofte altså, og jeg kunne like greit ha brukt håndmikser eller foodprosessor til de oppgavene. Om jeg hadde hatt dårlig med plass på kjøkkenet hadde jeg valgt å ha en større foodprosessor eller en mindre kjøkkenmaskin med mulighet for kutte-blader, for å slippe unna to maskiner.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde en i 15 år og ga den til loppemarked i fjor. Ble brukt en gang.

Baker ikke brød annet enn eltefritt, bruker håndmikser med eltekroker ved andre deiger, men spiser lite brødmat.

Bruket stavmikser, blender og håndmikser ofte, både med eltekrok og ballongvisp.

Vil ikke ha ny kjøkkenmaskin.


#4

LilleT sa for siden:

Takk for svar! Ut fra det dere skriver høres det ikke ut som om vi bør investere i en. Når jeg leser oppskrifter, får jeg liksom følelsen av at det er en selvfølge at alle har en.


#5

Observatøren sa for siden:

Dropp det! Som du selv sier- det er først for å spare tid/krefter det er aktuelt. Du kommer langt med en stavmikser, jeg gidder sjelden å dra frem noe mer.


#6

polarjenta sa for siden:

Jeg baker kun brød i min, og det går periodevis. Jeg hadde ikke hatt kjøkkenmaskin hadde det ikke vært for at jeg fikk en av mamma.


#7

gullet sa for siden:

Mens jeg derimot bruker min to, tre, fire og ofte flere ganger enn det i uka.
Bake brød, kake, lage vaffelrøre, osv, men jeg har aldri brukt kjøttkverna og jeg synes den løse blenderen vi har er bedre.


#8

scilla sa for siden:

Trenger ikke alle egentlig en Kitchen Aid i livet sitt?? :hjerter:


#9

Kiwi sa for siden:

Tja, hvis du ikke savner det så trenger du ikke?
Vi bruker vår masse. Pizzadeig, pastadeig, boller, brød, kakedeig/krem, "småkakekjeksdeig",vaffelrøre, pannekakerøre, er det jeg kommer på i farten. Den har også blender, juicer og kjøttkvern, hvor blenderen brukes ofte.


#10

Niobe sa for siden:

Jeg bruker min mye, men savner du ikke en så trenger du vel ikke heller?


#11

gullet sa for siden:

Jeg visste ikke at jeg manglet en før den sto på benken. Bortsett fra symaskinen, mitt aller beste kjøp noen sinne!


#12

løve70 sa for siden:

Det var det jeg også tenkte :nemlig:

Til gjærbakst synes jeg den er uunværlig (med unntakk av elterfi bakst).


#13

Geitrams sa for siden:

Jeg bruker min til alt av gjærbakst unntatt brød, og i tillegg til kaker og marengs. I tillegg har vi brukt kjøttkverna til den. Jeg kunne ikke vært foruten i alle fall.


#14

star sa for siden:

Jeg kjøpte meg en i håp om å lage mer fra bunnen av. Og det har jeg absolutt gjort. Har akkurat laget Nennes rundstykker.
Den står framme på benken året rundt. Har en bitteliten benkplass mellom komfyr og kjøleskap (dvs bredden på et enkelt skap) så den står der. Blir jo ikke brukt til noe annet uansett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.