Etter det jeg har forstått er kjøkkenmaskin noe som finnes i de fleste veletablerte hjem? Vi hadde inntil et par år siden en slik enkel plast-variant som vi ikke brukte til noe annet enn å lage smoothie (Det funket den til gjengjeld bra til. Mye bedre enn blenderen vi har nå ...).
Vårt lille rekkehuskjøkken har dårlig med både benkeplass og skapplass, så jeg kjøper nødig store apparater som kun brukes noen få ganger i året.
Den eneste gangen jeg tenker over at vi kanskje trenger en kjøkkenmaskin er når jeg baker grovbrød med klissete deig som gjør det vanskelig å elte med hendene. Bake brød gjør jeg periodevis mye, men det kan gå flere måneder mellom hver periode.
Hvilke andre grunner bør vi ha før vi skaffer oss kjøkkenmaskin?
Vi bruker kjøkkenmaskinen hovedsakelig til grovbrød. Ellers har den kjøttkvern, som jeg bruker hver høst når elgen parteres, også har den visper som brukes når jeg baker større kaker eller visper større mengder krem/smørkrem osv. Ikke så ofte altså, og jeg kunne like greit ha brukt håndmikser eller foodprosessor til de oppgavene. Om jeg hadde hatt dårlig med plass på kjøkkenet hadde jeg valgt å ha en større foodprosessor eller en mindre kjøkkenmaskin med mulighet for kutte-blader, for å slippe unna to maskiner.
Takk for svar! Ut fra det dere skriver høres det ikke ut som om vi bør investere i en. Når jeg leser oppskrifter, får jeg liksom følelsen av at det er en selvfølge at alle har en.
Dropp det! Som du selv sier- det er først for å spare tid/krefter det er aktuelt. Du kommer langt med en stavmikser, jeg gidder sjelden å dra frem noe mer.
Mens jeg derimot bruker min to, tre, fire og ofte flere ganger enn det i uka.
Bake brød, kake, lage vaffelrøre, osv, men jeg har aldri brukt kjøttkverna og jeg synes den løse blenderen vi har er bedre.
Tja, hvis du ikke savner det så trenger du ikke?
Vi bruker vår masse. Pizzadeig, pastadeig, boller, brød, kakedeig/krem, "småkakekjeksdeig",vaffelrøre, pannekakerøre, er det jeg kommer på i farten. Den har også blender, juicer og kjøttkvern, hvor blenderen brukes ofte.
Jeg bruker min til alt av gjærbakst unntatt brød, og i tillegg til kaker og marengs. I tillegg har vi brukt kjøttkverna til den. Jeg kunne ikke vært foruten i alle fall.
Jeg kjøpte meg en i håp om å lage mer fra bunnen av. Og det har jeg absolutt gjort. Har akkurat laget Nennes rundstykker.
Den står framme på benken året rundt. Har en bitteliten benkplass mellom komfyr og kjøleskap (dvs bredden på et enkelt skap) så den står der. Blir jo ikke brukt til noe annet uansett.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.