Hyacinth sa
for 9år siden:
Jeg vil lage denne:
blogg.aftenbladet.no/sprekmat/2015/08/13/har-du-modne-rips-i-hagen/#.Vc8ueoYzenP
Men jeg har vært i tjue butikker uten å finne gelesukker. Moren min sier jeg må bruke gelatin. Men hvordan da? :undrer:
Bærene er for modne til at jeg kun kan satse på pektinet.
Nextlife sa
for 9år siden:
Aner ikke med gelèsukker, men hvorfor ikke bruke posepektin?
Hyacinth sa
for 9år siden:
Nextlife sa:
Aner ikke med gelèsukker, men hvorfor ikke bruke posepektin?
Høh? :undrer:
Nextlife sa
for 9år siden:
Hyacinth sa:
Høh? :undrer:
Pektinpulver i pose. :knegg:
Hyacinth sa
for 9år siden:
Åja, pose-pektin. :knegg: Trodde det var et avva kjemi-ord.
Men nøyaktig hvordan bruker jeg det da?
Nextlife sa
for 9år siden:
mengde ifht saft står på posen, og gjerne fremgangsmåte også, men så vidt jeg husker fra rosegeleèn min så kokte jeg saft med sukker, hadde i pektin og lot koke et par minutter.
Hyacinth sa
for 9år siden:
Nextlife sa:
mengde ifht saft står på posen, og gjerne fremgangsmåte også, men så vidt jeg husker fra rosegeleèn min så kokte jeg saft med sukker, hadde i pektin og lot koke et par minutter.
Takk!
Observatøren sa
for 9år siden:
Hun mener ikke syltesukker? Det fant jeg ihvertfall på rema.
Hyacinth sa
for 9år siden:
Saint sa:
Hun mener ikke syltesukker? Det fant jeg ihvertfall på rema.
Nei, mener noe som heter gelesukker. Det finnes. Bare ikke i butikker i Stavanger. :mumle:
Nabbe sa
for 9år siden:
De hadde det her før også, det er fra Dansukker, jeg kjøpte en del i Danmark i fjor. Trodde de hadde slutta med det i Norge, jeg.
Malama sa
for 9år siden:
Aldri sett eller hørt om. Jeg har plukket nok umodne bær innimellom til at jeg satser på pektinet i bæra mine denne helga også, men det sto pektin i hylla sammen med sukker og frysepulver og sånn i butikken så jeg. Det kan nok funke :)
Hyacinth sa
for 9år siden:
Haha! Jeg brukte pektin på pose. Og det ble en tykk og klumpete rødgrød med fløde... :haha: