Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Skrekkfilm" for 13,5-åring?

#1

Filifjonka sa for siden:

Leter på Netflix etter en passe skummel film å se med trettenåringen nå. Han tåler ganske skummelt, men innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig. Forslag?


#2

Albertine sa for siden:

Den skumleste filmen jeg noen sinne har sett er Ghostbusters. :knegg: Det er det eneste tipset jeg har.


#3

Teofelia sa for siden:

Gremlins. Den fikk meg nesten til å dø av skrekk da jeg var like gammel, men tror de fleste bare vil syns den er morsom.


#4

Skilpadda sa for siden:

Fjonkagutten er tøffere enn en 13 år gammel Teofelia, tror jeg nok. :humre: Jeg tenkte også på Gremlins. Eller Poltergeist, kanskje. Mannen foreslår Jaws (Haisommer), som jeg også tror kan fungere, og It Follows, som jeg er enig i at er en kjempegod film, men som er skumlere og dystrere, også for voksne.


#5

Skilpadda sa for siden:

Jeg var også inne på The Others, men det er noen år siden jeg så den, så jeg er usikker på om den kan være kjedelig for en 13-åring.


#6

Kiwi sa for siden:

Hva med The Conjuring? Omhandler overnaturlige fenomener. En skikkelig god, gammeldags skrekkfilm.


#7

~TM~ sa for siden:

Må det være skrekk? Min 13-åring synes Maze Runner var skummel. Men den er vel ikke på Netflix.


#8

Dixie Diner sa for siden:

De fleste grøssere i dag har 15-årsgrense, som betyr at de kan være 11 om de vil bli med og se den på kino med en voksen. Så om de tåler det kan de vel i teorien se hvilken som helst grøsser. Min 11-åring er jeg svært lite streng med da hun er akkurat som mora si, elsker grøss og gru og blir ALDRI redd. Syvåringen er ikke like tøff, men tåler det meste (syntes ingen av HP-filmene var skumle i det hele tatt, for eksempel).

Den sjette sansen? The Others er fantastisk men tror, som Skilpadda sier, at den kan bli litt kjedelig for en trettenåring.

It follows er faktisk en av de skumleste grøsserne jeg har sett. JEG, som er oppvokst med grøssere og har sett ALT av det. Vet ikke hvorfor, men den traff meg på en måte som gjorde at jeg nesten begynte å grine. Fy f! :knegg:
Vet ikke om jeg ville vist den til elleveåringen, selv om hun sikkert hadde taklet den bedre enn meg.


#9

Skilpadda sa for siden:

  1. Men det betyr uansett at 13 er over grensen, ja.

Ja, det er egentlig en film jeg kan tenke meg er (enda) skumlere for voksne enn for barn/ungdommer - det er egentlig en ganske voksen tematikk. Veldig bra film, da.


#10

Dixie Diner sa for siden:

12 ja, selvsagt.
Og enig med deg i at It follows nok er mye mer skummel for voksne enn for barn og ungdom. Kan aldri tenke meg at den hadde skremt meg like mye for 20 år siden.


#11

elg sa for siden:

Ondskapens hotell?


#12

Filifjonka sa for siden:

Takk for tips! Ja, han er godt og vel 13,5 og får se noen filmer med femtenårsgrense sammen med oss. Men alle er jo ikke like egnet. Vi er ikke på Red Dragon liksom (eller den er vel kanskje 18..) Han er generelt ikke lettskremt av film, og har nok et mer distansert forhold til det enn meg.

Gremlins så vi i fjor, og den hadde ikke holdt seg så godt. :humre: Maze Runner så han på kino. Skal lese litt om de dere foreslår over. I går så vi halve The Matrix, og skal se resten i dag siden vi alle var så trøtte. Den syntes han var spennende.


#13

Filifjonka sa for siden:

Så traileren til It Follows nå, og den tør ikke jeg å se. :skremt:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg så Poltergeist med eldste her en dag, det var jo blitt komedie siden sist, haha. Ikke skummelt i det HELE tatt. Hun likte den godt, men sa selv at det ikke akkurat var noen skrekkfilm. Men vi har nok et litt annet syn på hva som er grøss i dag enn på den tiden. Da besvimte jo folk i salen av Haisommer og Exorsisten, liksom.

It follows tok fra meg nattesøvnen første natta etter at jeg hadde sett den. Jeg sov alene i kjellerstua og så hele tiden for meg at det kom en "follower" ned trappa mot meg. :skremt: Jeg ELSKER det, jeg er så sur for at ikke flere grøssere gir meg den følelsen. Det er jo det som er hele poenget.


#15

Teofelia sa for siden:

Alien er en film jeg ikke har sett på mange år, men det var fortsatt en veldig god film da jeg så den sist, på slutten av 90-tallet, eller deromkring.


#16

Teofelia sa for siden:

Og nå fikk jeg veldig lyst til å se den igjen.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Alien ja, den pluss oppfølgerne var mine favorittfilmer som barn (haha, ja, jeg fikk se alt). Og da jeg og Fibi var på filmmusikk-konsert med James Horner i mai (RIP :() så spilte de musikken fra Alien med masse kule bakgrunnseffekter. Fikk veldig lyst å se den igjen da.
Fibi har vel faktisk aldri sett den! Så det må vi rett og slett gjøre snart.


#18

Fibi sa for siden:

Jeg ser ikke Alien av prinsipp. :knegg:

(Men vi skulle jo se it follows! :hyper: )


#19

Skilpadda sa for siden:

Alien kan jeg tenke meg er litt for brutal? Uten at jeg kjenner gutten til Fjonka når det gjelder sånt. Oppfølgeren, Aliens, er jo mer av en actionfilm, om enn en ganske skummel en, og den kunne jeg nok vist til en interessert 13-åring, men jeg for min del ville ventet med Alien. Og så tenker jeg at det kanskje er litt dumt å allerede ha sett toeren før man ser eneren (som man jo absolutt bør se før eller siden, for den er jo så bra!), men sånt er det jo ikke alle som bryr seg om.

Men Matrix var en god idé, tror jeg, den har jeg hatt i bakhodet en stund og lurt på når Poden er gammel nok til. :) Morsomt å høre hva din pode syntes, Fjonka.


#20

Toffskij sa for siden:

Jeg har aldri klart å se mer enn det første kvarteret av Alien. Tror jeg har prøvd fire ganger. :sparke:


#21

Skilpadda sa for siden:

:knegg: Og nå tenker jeg jo ellers på den tolvte Doktoren hver gang jeg hører snakk om den filmen. "You've got a horror movie called Alien?! That's really offensive! No wonder you get invaded all the time."


#22

Robyn sa for siden:

Children of the corn ser jeg ligger på Netflix, den så jeg når jeg selv var ungdom. Kan den holde mål i 2015 tro?


#23

Robyn sa for siden:

Ellers er The Grudge skummel nok uten at det er for mye gørr mener jeg å huske? :gruble:


#24

Divine sa for siden:

Tolvåringen min så den nettopp, og likte den kjempegodt. Han syntes den var intens, men ikke skummel.


#25

Fluke sa for siden:

Vår 13-åring har sett Matrix. Men den er vel ikke skummel?

Vi har vurdert Ondskapens Hotell, men ikke kommet dit enda. Selv så jeg IT, Children of the corn, pet cemetary, alle Nightmare on Elm Street filmene og en del til da jeg var 14, men tør ikke se noen av dem nå ...

Vi har latt 13-åringen se Langolierne forresten. Den er også litt skummel.


#26

Filifjonka sa for siden:

Nei, Matrix er i en annen kategori enn det vi egentlig lette etter i går. :) Men han likte den.


#27

Fibi sa for siden:

Capaldi. <3
[url="http://www.foreldreportalen.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#28

Kaija sa for siden:

Eldsten min, snart 15, så Den 6. sansen i vinter. Han er ikke vant til grøssere og veldig skumle filmer, men likte denne veldig godt.


#29

HSJ73 sa for siden:

Jeg har sett Nattsvermeren, Den sjette sansen og Seven sammen med 15-åringen min. Hun likte alle, men kanskje best Seven, som er den som har holdt seg best i forhold til slik jeg husket dem.


#30

Filifjonka sa for siden:

Seven har attenårsgrense, og er helt uaktuell. Nattsvermeren også.


#31

Skilpadda sa for siden:

Sånn ville jeg også vurdert det. Men Sixth Sense, kanskje?


#32

HSJ73 sa for siden:

Oi. Det falt meg ikke inn å sjekke engang. Jeg gikk automatisk ut fra at det var 15-årsgrense. Hun elsker skumle filmer, da, og ble ikke synlig rystet av disse.


#33

Fluke sa for siden:

Jeg syns seven og nattsvermeren er for "mørke" selv om de ikke er så fryktelig skumle liksom. Seven skal jeg aldri se igjen selv forresten, så den får han se når han er voksen eller noe. Knallbra film, men den satt i hodet mitt såpass lenge etterpå at det ble ubehagelig. Nattsvermeren er ikke så ille, men for mørk for 13-åring uansett, syns jeg.


#34

Albertine sa for siden:

Vis Blindpassasjeren og sjekk om det er like ødeleggende for barns psyke som det var for 30+ år siden.


#35

Fluke sa for siden:

:knegg:


#36

Bokormen sa for siden:

Jeg trodde også disse hadde femtenårsgrense. Seven er vel "verre" (mer grafisk) enn nattsvermeren i grunnen? :gruble: Den sistnevnte kunne jeg latt 02-modellen se.


#37

Kaija sa for siden:

Disse får ikke mine se heller. Men jeg kan nok finne på å anbefale dem til eldsten om to-tre år.


#38

Bokormen sa for siden:

La den rette komme inn kan kanskje passe til denne aldersgruppen? Jeg har kun lest boken, så hvordan filmene er vet jeg ikke. :)


#39

Embriksmamma sa for siden:

Avsporing, men jeg skjønner ikke greia med It follows. Forsøkte å se den for en tid tilbake men orket ikke hele, forsøkte igjen i går kveld sammen med min svært filminteresserte 19-åring og (snart) 13-åringen (som har sett mye film). Jeg så den med et åpent sinn og oppriktig interesse - men, altså... Nei. Den var da fryktelig dårlig? Lydbildet var tragisk vondt og så mange klisjeer samlet i en film... Uff. "Ligg med noen så fort du kan så blir du kvitt det". Alvorlig talt?
19-åringen var enig med meg og mente filmen kjørte igjennom flere klisjeer enn "Gåten om Ragnarok". :knegg:


#40

Dixie Diner sa for siden:

Haha. Akkurat det med at det var vinklet som en kjønnssykdom kunne de spart seg. Det gjør også at min eldste nok ikke gidder å se den siden hun ikke takler KYSSING på tv engang enda. :knegg:
Men jeg syntes filmen var helt fantastisk utenom det. Creepy as hell!!


#41

Embriksmamma sa for siden:

Hm. Jeg syntes den bare var latterlig og forutsigbar - ikke skummel i det hele tatt.


#42

millact sa for siden:

Kan huske jeg så Nattsvermeren på kino, den var da fryktelig skummel?


#43

Dixie Diner sa for siden:

Nei det er jo smak og behag når det gjelder alle filmer. Filmer jeg nesten sovner av, er utrolig skumle for andre og motsatt. Man må nesten se an ungene.
Jeg så Nattsvermeren som barn, syntes IKKE den var skummel overhodet. Syntes heller ikke alle Freddie Krügerfilmene eller Jason-filmene var særlig skumle, bare spennende. Mine to eldste (minsta er jo for liten enda, såklart) ser ut til å gå i sin mors fotspor, hehe.


#44

Bokormen sa for siden:

Jeg synes The Shining (som ble nevnt tidligere i tråden) er eklere enn Nattsvermeren. :) Men dette er nok en av de filmene som gjorde mer inntrykk som voksen enn som tenåring. Den biten med å være isolert fra folk mens et barn var i fare tenkte jeg ikke like mye over da jeg var 14 eller så.


#45

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes It Follows er en av de beste filmene jeg har sett i år. Jeg syntes personlig ikke den var skummel, ikke på den måten jeg hadde tenkt på forhånd (etter å ha hørt omtaler som "beste skrekkfilm på mange år"), jeg syntes bare det var en utrolig god film. Stemningen, filmingen, musikken og personene - jeg syntes alt var skikkelig godt laget og at alt var med på å skape og bygge opp under historien og den gjennomgripende dysterheten. Den "samme" historien, med de fortapte ungdommene, i et samfunn som bryter sammen rundt dem, uten voksne som passer på dem, og med angsten og døden (eller kanskje overgrepet, om man ser historien på den måten) som kan komme i form av en hvilken som helst person man treffer, kunne jo vært fortalt uten å ha hatt overnaturlige elementer (uten å ha vært en skrekkfilm), da måtte man jo gjort det med handling og dialog på en annen måte.


#46

Skilpadda sa for siden:

Sånn bortsett fra det, så tenker ikke jeg bare på om barna synes filmer er for skumle, men om jeg synes temaene i filmen (og noen ganger holdningene) er greie å ta inn for store barn/yngre ungdommer. Nattsvermeren er en ganske realistisk fortalt historie som dels handler om en ganske skremmende massemorder som er kannibal, og dels om en overgriper som stenger inne, torturerer, dreper og flår kvinner, og som kler seg ut i en drakt lagd av huden deres, og det er ikke en film jeg kommer til å vise sønnen min på ganske lenge. Da mye heller Nightmare on Elm Street, som "bare" er skummel. Eller It Follows, for den del.


#47

Dixie Diner sa for siden:

Enig med Skilpadda. Seven og Nattsvermeren er ikke filmer jeg kunne tenke meg å vise eldste helt enda, nei. Hun hadde ikke hatt særlig glede av dem heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.