Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du food processor?

#1

Hyacinth sa for siden:

Har aldri eid en, men lurer på om jeg savner det. Det fulgte en mini-foodprocessor med da jeg kjøpte stavmikseren. Den brukes overraskende mye, men den er altfor liten. Jeg vil absolutt ikke ha en kjøkkenmaskin, jeg vil bare ha en beholder med en kniv inni.


#2

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bruker foodprocessoren som hører til kjøkkenmaskinen. Hadde jeg ikke hatt bruk for en kjøkkenmaskin, så hadde jeg nok uansett hatt foodprocessor.


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er det jeg tenker. Jeg er allergisk mot hundre deler som skal settes sammen, men ønsker meg altså større beholder med kniv. Til fiskekaker, til pesto og til å kverne nøtter. Og å lage panko.


#4

Mei sa for siden:

Enn så lenge bruker jeg naboen sin men jeg skal anskaffe /ønske meg min egen etterhvert.


#5

frukt sa for siden:

Enn så lenge er den lille som fulgte med stavmikseren stor nokfor meg, men du skal ikke se bortifra at jeg kommer til å ønske meg food processor etterhvert.


#6

Rug sa for siden:

Den som fulgte med stavmikseren knuste jeg ganske kjapt. Jeg har laget pesto i dag, hakket mengder med nøtter for et par dager siden, den lager urtesalt, den er enkel og med få deler og jobber som ei kule.


#7

Myria sa for siden:

Ja, jeg bruker min en del. Jeg hakker forskjellige ingredienser med den, lager farse til fiskekaker/fiskeboller, paideiger og mørdeiger lages alltid der, rasper gulrøtter, knuser kjeks til ostekakebunn, moser kikerter til falafel, lager smuler av loff til å panere mat osv. Min food processor har i tillegg blender som brukes en del. Velger du en food processor med f.eks. visp og sitruspresse og annet ekstrautstyr får du enda flere bruksområder.


#8

Hyacinth sa for siden:

Hvilken bruker du da?


#9

Serena sa for siden:

Nja, jeg har to beholdere med kniver til stavmikseren, en stor og en liten. Brukes flere ganger i løpet av uken til alt mulig. Jeg hadde nok gått til innkjøp av foodprocessor hvis jeg ikke hadde hatt den store beholderer med kniv til stavmikseren.


#10

Teofelia sa for siden:

Nope. Jeg har en, men den har ikke vært i bruk på mange år. Alt for mye bry med renholdet til at jeg syns det betaler seg i forhold til tiden det tar å kutte eller raspe manuelt.


#11

Rug sa for siden:

Det burde jeg jo sagt...den hører til Boschkjøkkenmaskinen. Det gikk en stund før jeg tok den i bruk, for jeg er også allergisk mot rengjøring og bruker veldig sjelden kjøkkenmaskinen av den grunn. Men når jeg lager store porsjoner frokostblanding annenhver uke og skal hakke nærmere en kilo nøtter - da er jeg fryktelig glad for at jeg slipper å gjøre det manuelt! Og det er fryktelig lite dillete å vaske.


#12

Skilpadda sa for siden:

Nei, jeg bruker heller aldri min. De siste par årene har jeg funnet den frem et par ganger til å raspe ost (når Poden skulle lage mat, selv bruker jeg alltid bare rivjern), men ellers ikke. Jeg bruker derimot stavmikseren masse, og inntil jeg brakk en del som hørte til, brukte jeg den lille boksen som hørte med ganske mye til nøttehakking og slikt. Mulig jeg oppgraderer til en større stavmikser med to beholdere.


#13

Myria sa for siden:

Jeg bare setter den i oppvaskmaskinen og så tar den seg av bryet. :D


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker den ganske mye. Til å male eller hakke nøtter og mandler, lage fiskekaker og kikertkarbonader, hakke sjokolade til baking, blande paideig, lage sorbet av frosne bær (tåler mer enn de små bladene i blenderen), raspe gulrøtter og andre grønnsaker, raspe ost... Rasping gjør jeg manuelt hvis det bare er litt, med foodprocessoren hvis det er mye. Da jeg hadde vondt i skulderen over lang tid var rasping helt håpløst, og jeg vennet meg til å bruke maskinen mer.

Syns ikke det er så mange deler, og alt går i oppvaskmaskinen.


#15

Mjau sa for siden:

Ja, jeg bruker min rett som det er.
Trenger straks en ny. Min lukter svidd. :o


#16

Hyacinth sa for siden:

Det er det jeg frykter. Derfor ønsker jeg meg en slik jeg allerede har, bare større. En beholder med kniv. Til å knuse nøtter, lage pesto og fiskekaker. Jeg trenger overhodet ikke noe til å raspe gulrøtter eller parmesan. Jeg har et godt utvalg av Microplane. :knegg:

Finnes det?


#17

Hyacinth sa for siden:

Kjøpte nylig ny stavmikser, men den suger. Så hvis det finnes en stor beholder til en stavmikser, så er jeg interessert.


#18

Filifjonka sa for siden:

Du trenger jo ikke bruke de ekstradelene som er til å raspe med. Da står du igjen med en maskin, en beholder med lokk og en kniv.


#19

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er klart. Men det hadde vært fint hvis det var enklest mulig.


#20

Filifjonka sa for siden:

Ja, det kan hende det fins. Men jeg bare presiserer at de raspe-delene kan du kaste og aldri forholde deg til om du ønsker det, og da står du igjen med beholder med kniv. De er ikke med når du bruker kniven.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er vel en av de tingene jeg ikke har lyst å klare meg uten. Elsker den!
Bruker den til å hakke nøtter og sjokolade (tar det av og til med kniven da, om det ikke er så mye), rive gulrøtter, lage hummus og pesto og bananis og cookiedeiger og sånne ting, rive små ostebiter jeg har samlet på, sånne skalker som er umulige å rive for hånd, osv.

Jeg har denne. Og renholdet er da pinlig lite bry, det er 4 deler (bollen, kniven, lokket og den hvite greia i lokket) som puttes i oppvaskmaskinen. :o


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ekstradelene har jeg forvrig aldri brukt, og nå er de borte, aner ikke hvor de er. Savnet dem aldri før jeg så Jamie Olivers 15 og 30 minutes meals, da angret jeg som en hund på at jeg lot dem forsvinne. :knegg: :sur:


#23

Daisy sa for siden:

Ja, vi har kjøpt ny i fjor! Vi bruker den til fiskekaker, og til å kutte opp grønnsaker i flate runde former.


#24

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, jeg bruker den masse, f.eks til Fiskekaker, bananis, hjemmelaget sjokkispålegg, finhakking av masse grønnsaker og hakking av større mengder med nøtter. (Pesto lager jeg alltid i morter siden jeg synes det gir en mer aromatisk smak.) Renhold er da enkelpenkelt, bare å slenge delene i oppvaksmaskinen.

Bruker sjelden eller aldri reservedelene, men det er mest fordi jeg ikke husker på at jeg har dem. :knegg:


#25

Hyacinth sa for siden:

Den tar litt plass da? Hvor oppbevarer dere den?


#26

Filifjonka sa for siden:

Min står i hjørneskapet over benken.


#27

Myria sa for siden:

Hjørneskap under benken her.

Jeg har en beholder med kniv til stavmikseren også, men den tar ikke like store mengder så den kan ikke erstatte food processoren.


#28

Niobe sa for siden:

Jeg har en kraftig stavmikser i fra Braun (?), som i sin tid (snart 10 år) var en av de dyreste. Den hakker og mikser så bra at jeg hadde klart meg med den til sånt bruk. Den har også både stor og liten "hakke-bolle". Men raspe kan den ikke, og for meg er det en viktig funksjon.


#29

Varta sa for siden:

Jeg har food processor fra Braun og den bruker jeg hele tiden. Små kakedeiger, aioli og majones, alt som skal hakkes i større mengder, salsa, sjokolade og så videre. Den er snart ti år gammel, skikkelig arbeidshest. Går i oppvaskmaskin eller tas for hånd litt sånn ettersom. Og jeg har stavmikser, en veldig bra en, men jeg synes resultatet blir jevnere med food processoren.


#30

Filifjonka sa for siden:

Min er 14 år. Vært i bruk hele tiden. Har stavmikser også, men den kunne ikke erstattet foodprocessoren.


#31

Luftslottet sa for siden:

Jaaa! Og den gjør matlaging verdt bryet, for min del. Aldri i livet om jeg hadde giddet å lage en del av maten vi spiser om jeg måtte raspet og kuttet og ordnet alt for hånd. Bruker den til rasping av ulike ting, kutting av store mengder gulrøtter og agurk i staver, laging av pesto, sauser osv. osv.

Signerer denne:

Den fra Braun er betraktelig billigere enn de fancy greiene, men den har holdt meget bra i et tiår hos meg også.




#34

Hyacinth sa for siden:

Den var jo litt kul og ikke så stor som de andre! Hva koster en sånn?


#35

Filifjonka sa for siden:

Ja, den så jo veldig grei ut. Litt mindre plasskrevende.


#36

Guava sa for siden:

Jeg bruke ikke min så ofte, men til enkelte ting er den virkelig bra.
Den brukes til komper, røsti og når jeg lager store mengder vårruller.


#37

Acsa sa for siden:

809,- på royaldesign.no.

Det er jo ikke superfænsi design eller tysk stål med livstidsgaranti eller noe sånt, men jeg har hatt min i halvannet år og er fornøyd.

For ca 1200 får du en nyere modell, som er litt sterkere i motoren og grå og litt mer strømlinjeformet. Men verken grå eller strømlinjeformet passet helt på mitt kjøkken. :knegg:


#38

Hyacinth sa for siden:

Takk! Vil ha! :) Gjerne både grå og strømlinjeformet.




#41

Hyacinth sa for siden:

Nå er denne min. For kun 599. :D

Men når jeg endelig eier en food processor, så lurer jeg på hva jeg skal bruke den til!? :dåne:

Jeg får lett angst av å se på delene. Hva bruker jeg til hva, og hva kan jeg lage for å øve meg? Hva går i oppvaskmaskin, det står nemlig ikke i bruksanvisningen.

Hvis jeg skal hakke løk, er det da tiden som avgjør hvor finhakket den blir? Jeg har nemlig tenkt å lage en tunfiskrøre med løk og kapers. Men tar jeg alt oppi samtidig?


#42

Acsa sa for siden:

Jeg tar alt i oppvaskmaskina (ikke motordelen, da...). Mulig hakkekniven burde vært vasket for hånd, men det skjer ikke i mitt hjem. :knegg:

Jeg bruker stort sett bare s-kniven. Løk skjærer jeg i f.eks fire før jeg hiver oppi, og ja, tiden avgjør hvor finhakket den blir. Hvis du tar bollen veldig full bør du ønske finhakket, for da blir det mer ujevnt og du må la den gå til alt er hakket. Hvis jeg skal lage noe med flere ingredienser, begynner jeg med det hardeste, eventuelt det som skal bli finest hakket.



#44

Neket sa for siden:

Jeg bruker det hele tiden, jeg har en sånn man setter oppå kenwooden. Jeg bruker f.eks. raspeskivene mye til råkost osv, jeg bruker den til å hakke løk, og alt annet som skal hakkes til å lage guacamole, i helgen brukte jeg den til å kutte poteter til fløtegratinerte poteter, til salsa, osv.


#45

Hyacinth sa for siden:

Gaah. :sur: Plutselig gikk det opp for meg hvorfor jeg ikke har hatt food processor før nå, og hvorfor jeg kvittet meg med kjøkkenmaskinen for noen år siden. Det er 7 millioner deler, og jeg skjønner ingenting, og jeg får den ikke til å fungere overhodet.

Prøvde meg på hummus. Monterte drivakselen på maskinen. Satte på bollen, med de jævla kikertene i, nei, vent, først satte jeg i en svart dings og så kniven. Lokket på, støpselet i. Den vil **** ikke gå! Samme hva jeg demonterer og remonterer. Møkkadings!

Og ja, jeg har en dårlig dag fra før. Så jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på da jeg fant ut at jeg skulle lage hummus. :mumle:


#46

Acsa sa for siden:

:humre:

Jeg skjønner ikke helt hva problemet er. Du setter en svart dings i hullet på toppen. Så setter du på bollen, kniven er oppi bollen. Bollen settes på til du hører et lite klikk, kan du ha vridd den inn fra feil retning?


#47

Luftslottet sa for siden:

Har du sjekket at lokket er helt ordentlig festet?

Min, av et annet merke, vil ikke gå i gang med mindre lokket holder inne en knapp inni et spor.


#48

Hyacinth sa for siden:

Bollen sier klikk, lokket gjør ikke, men jeg vrir det da med klokken og skjønner ikke hvordan det skal sitte bedre fast.

Men "du setter en svart dings i hullet på toppen". Betyr det at en svart dingser skal NEDI hullet? Hullet i bollen? Jeg setter en svart dings i motoren, det er det de kaller drivaksel. Og så trodde jeg bollen skulle på. Og deretter en annen svart
dings i bollen. Kniven vil ikke sitte fast i verken den eller bollen, den ligger løst, men det ser ut som delene passer sammen.


#49

Hyacinth sa for siden:

Jeg har sjekket 7000 ganger, men jeg får det ikke til å sitte noe annerledes.


#50

Hyacinth sa for siden:

Fikk det til! :lykkelig:

Det var lokket!


#51

Hyacinth sa for siden:

God hummus, og kjapt laget. Brukte to bokser kikerter. Det hang en del kikerter igjen langs kanten, øverst. Normalt? Kuttet ikkr hvitløk, slapp den bare nedi.


#52

Mrs. S sa for siden:

Henge igjen på kanten ja. Men jeg har aldri opplevd en mikser, matmaskin, eller noe annet redskap med bolle hvor jeg ikke må ta et drag rundt kanten med slikkepotten og kjøre litt til.
Joda, det finnes kanskje en vidundermaskin hvor det ikke trengs...


#53

Varta sa for siden:

At det setter seg litt øverst langs kanten som du må ta ned etterhvert er helt vanlig, ja. Skalvise, i helgen brukte jeg min til å finhakke sjokolade som skulle bli trøfler, til salsa, aioli og tapenade. Kunne brukt den på guacamole også men der liker jeg at det er litt klumper.

Jeg har en annen type, men jeg tar alt unntatt motordelen i oppvaskmaskin (dvs kniv, lokk og beholder).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.