Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til god bok for 10-12-åringer om gresk mytologi?

#1

Pelle sa for siden:

Ja, spørsmålet sier jo seg selv.
Jeg tror en bok om stjerner og gresk mytologi hadde fenget Junior, særlig siden vi skal til Kreta i året som kommer. Tips?

(Tenker ikke da spinn off-bøker, men reell gresk mytologi med spennende historier)


#2

Skilpadda sa for siden:

Stjernene forteller er jo en klassiker. Og så vet jeg at det finnes en bok der Percy Jackson gjenforteller greske myter, den synes Poden min er veldig morsom. Vet ikke om den er oversatt til norsk, men det vet sikkert noen andre?


#3

Pelle sa for siden:

Seriøst??? Nå vil jeg gi deg en klem. Dette er jo lydbok fra Barnetimens hørespill??!! Jeg har nydelig minner om en utetrapp på fjellhytta vi hadde da jeg var liten og jeg og pappa lyttet til denne!!

Har blir det lydbok, og ikke bok, tror jeg.

Takk!!

..og da fant jeg musikken også!!!

www.youtube.com/watch?v=gZ_9AnvKoM4


#4

Toffskij sa for siden:

Min 13-åring elsker også den Percy Jackson-gjenfortellingen, men hun leste den også på engelsk.


#5

Tjorven sa for siden:

Ettersom jeg har forstått knerten er det masse gresk mytologi i bøkene om Percy Jackson. Det han forteller tyder i hvert fall på at han har fått med seg ganske mye om temaet.


#6

Pelle sa for siden:

Ja, Percy-bøkene står på lista de også.


#7

My sa for siden:

Jeg stilte nøyaktig samme spørsmål her i fjor, da hun som da var 10 her i huset hadde dilla på det samme. Lånte "Helter og monstre på himmelvelvingen" av Maj Samzelius på biblioteket (bøkene som hørespillet er basert på), men det var lillebroren (som da var 8) som snappet til seg disse, og slukte dem med stort engasjement. Det ble aldri til at storesøstra leste dem, hun holdt seg likevel til spin-off-bøkene om Percy Jackson, og fikk masse input om gresk mytologi derfra. Men lillebroren elsket dem, som sagt.

Det var mange samtaler om greske guder mellom disse to ved matbordet den perioden der. :knegg:


#8

Galathea sa for siden:

Takk for at jeg ble minnet på denne, og musikken ikke minst - minnene strømmer på! Jeg har kjøpt lydboka, mine unger er nok litt for små ennå, men hu mor skal kose seg med gamle minner i bilen til og fra jobb:D


#9

Pelle sa for siden:

Ja, jeg vil også lytte til dette, kjenner jeg. (Men når??) Har bestilt både den og bøkene på biblioteket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.