Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye taco til 30-40 femteklassinger?

#1

Observatøren sa for siden:

Og hva er viktigst?

Jeg går for nacho-chips på bordene, rømme og salsa/guacamole. Revet ost, agurk, og mais er vel essensielt?


#2

Anne sa for siden:

Husker dessverre ikke mengdene vi laget til yngstes avslutning før sommeren men vi laget alt for mye. Å gange opp fra normalfamilies mengde ble helt feil. Vi hadde laget dobbelt så mye som nødvendig.

Kanskje ikke så mye hjelp men...


#3

Anne sa for siden:

Helt topp med de ingrediensene, i tillegg til evt kjøttdeig?


#4

mkj sa for siden:

Fingeren i været: 3 kg kjøttdeig?
75 gram hver dersom alle kommer.


#5

nokon sa for siden:

Erfaring frå konfirmantleir way back when er at det er lurt å legge opp kjøttdeigen i skjella og dele ut skjell med ferdig kjøttdeig som kan fyllast med innhold, for at det ikkje skal gå urimelege mengdar kjøttdeig.


#6

Chanett sa for siden:

Tenk at du deler klassen i familiar på 4-5 (det du er vant med heime) og finn antall per familie. Gang opp med antall og rund opp til næraste heile pakke.


#7

GinaK sa for siden:

Du er gæærn. :p
Skal også feire 10års bursdag snart og lurer på å ha taco denne gangen. Synes det er veldig greit og det har vært en hit på eldstemann sin bursdag.

Her går det kun i lefser, det er ingen som vil ha skjell, men de får kanskje ikke velge mellom skjell og lefser. :) Enklest mulig når det blir så mange.

Det går nok mest kjøttdeig og ost, og ikke så mye grønt.
Ville regnet 7-8 på hver 500g. kjøttdeigspakke. De aller fleste spiser en lefse.


#8

noen sa for siden:

Det tror jeg også. :nikker:

Og ikke bli overrasket (eller lag noe nummer av) at enkelte barn liker ikke taco. De tar antakeligvis litt chips og ost og er fornøyde med det.


#9

Observatøren sa for siden:

Jeg lager ikke nummer av noe, men tenker at med litt assortert utvalg spiser alle litt av noe, istedenfor å ha pizzabonanza med og uten kjøtt/løk/paprika osv.

Jeg lager to typer kjøtt, en med og en uten krydder.

Det blir ikke aktuelt å varme lefser osv, her blir det nachos i boller på bordet.


#10

nokon sa for siden:

Taco er jo genialt for kresne barn. Eg hadde besøk av ei småspist jente ein gong, ho sa ho eeeeeelska taco og spiste skjell med agurk og ost.


#11

noen sa for siden:

:knegg:


#12

Elisabet sa for siden:

Jeg pleier å lage alt med kyllingkjøttdeig sånn at en slipper å ta hensyn til de som ikke spiser svin. Alle kan spise det samme kjøttet. I bursdag til 10 stk. 5. klassinger så har vi pleid å lage med 3 pakker kjøttdeig, og det har blitt alt for mye. To pakker kjøttdeig på ti hadde holdt. Ost går det mye av. Jeg beregner to tacolefser pr. person, for noen spiser bare en og noen tre. Ananas i biter har vært populært i tillegg.


#13

Filifjonka sa for siden:

Er det svinekjøtt i kjøttdeig da? Trodde det bare var storfekjøtt.


#14

Elisabet sa for siden:

Det er det nok ikke, men når jeg har skullet lage taco til mange så har det da vært billigst med kylling. Jeg tenkte på svinekjøttdeig. Men en skal jamme passe på. Det er mange blandingsprodukter også. Det er svin i mer enn man tror når en leter.

Og et tips om noen ikke tåler laktose, så bruk krydderbladingen til Santa Maria, for den er uten laktose, mange av de andre ferdige krydderblandingene er det laktose i. Står bak på pakka gjerne uthevet om det er laktose i.


#15

Malama sa for siden:

Her i huset er det vel bare halvparten av barna, og da det yngste, som faktisk liker ting som er sånne harde maisting, enten det er sjell, tubs, eller nachoschips, men de hadde jo da glatt spist tacosalat uten dem da. (Det hadde jeg også. Jeg skjønner sånnsett ikke hvordan man spiser taco med chips, det MÅ jo bli salat da? Salat med eller uten chips, liksom?)

Vi hadde kommet til å gå for lefser og evt minitubs, og helt sikkert altfor mange.... det er sikkert lurere slik du gjør.

Masse kjøtt (Hey, fryser da bare resten i passende mengder til familien?) og ost (same, fryser til pizza) også spiser mine såpass med salat (tomat, agurk og paprika i alle fall) at jeg sikkert hadde overberegnet der også, og følgelig antakelig HATT salat til middag samme dag og påfølgende, med eller uten taco-kjøtt....


#16

løve70 sa for siden:

Jeg tror jeg ville regnet ca 100g kjøttdeig per barn (eller jeg hadde sikkert regent litt mer for sikkerhetsskyld..). Ville kanskje gått for mest karbonadedeig (tror det er uten svin?) og så litt kyllingdeig. Mais, paprika, agurk, salat, revet ost, rømme og salsa til. Ville hatt taco tubs eller lefser til, ikke bare nacho chips. Det er superenkelt og raskt å varme i microen.


#17

millact sa for siden:

Min spiser skjell med agurk og kjøttdeig.:D


#18

Chablis sa for siden:

Vi hadde 1.2 kg kjøttdeig til 10 barn, det var altfor mye hvertfall.var flere som ikke ville ha kjøtt.


#19

Polyanna sa for siden:

Mine hadde blitt veldig forvirret om det bare var nachos - de hadde lurt veldig på hva de skulle pakket innmaten i. De bruker lefse og til nød skjell. :knegg:


#20

Observatøren sa for siden:

Jeg kan melde om følgende;

26 barn (+2 voksne og en 3-åring)

Satte til livs;

2,5kg kjøttdeig
8 avocadoer (guacamole)
3 bokser rømme
2,5 spruteflaske salsa
4 agurker i skiver
1 salathode
6 paprikaer
2 bokser mais
10 tomater (uten kjerne)
Ca 400g revet ost
2 store poser nachos m/salt

(Før de spiste to langpanne-brownies. Det var ingen som orket is etterpå.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.