Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Maling som er gått ut på dato

#1

Stompa sa for siden:

Jeg har stående en uåpna 3-litersdunk med oljemaling som er "gått ut på dato" - den er et par mnd over et år gammel. Noen som vet om jeg kan forvente at malingen er brukbar nå, eller om jeg kan få meg ubehagelige overraskelser f.eks. når den tørker hvis jeg bruker den?


#2

Tove sa for siden:

Jeg har brukt mye eldre maling enn den du snakker om. Har ikke fått noe annet resultat enn om jeg har brukt ny maling. Om den er litt tukk kan du tynne den ut litt.


#3

meisje sa for siden:

Malingen går vel ikke ut på dato så lenge den er oppevart i en tett beholder ? Anbefaler å røre meget grundig eller ta en tur på malingsbutikken og få de til å riste den for deg sånn at den blir skikkelig godt blandet igjen.

Jeg bruker maling som er mye eldre og så lenge man er grundig med å sette lokket skikkelig på etter bruk går det fint fint. Med båtlakk har jeg litt dårligere erfaring, kanskje pga at lokket ikke hadde vært helt på ?


#4

Che sa for siden:

Med mindre du må kjøpe ny farge for å få malt ferdig det du tenker å male, så er det ingen problem å bruke gammel maling.


#5

Stompa sa for siden:

Takk for svar. Malingen er merka med best før-dato, derfor jeg spurte. Jeg har malt med den nå, og det gikk fint. :)


#6

Elisabet sa for siden:

Hvis maling blir oppbevart frostfritt og uåpnet, så holder den lenger enn holdbarhetsdatoen i alle fall. Jeg hadde litt skrekken for det i år med husmalingen (som vi kjøpte i fjor og aldri ble ferdig med). Dama i butikken påsto at malingen ville ikke tørke ordentlig på veggen om den ble for gammel. Men malingen vår er 4 måneder over dato nå, og tøker like raskt og er like fin. En ser ikke fargeskille selv om en maler midt på veggen engang, når vi fortsetter der vi begynte i fjor. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.