Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekake, greit å droppe egg?

#1

Libra sa for siden:

Denne kaken har jeg bakt tidligere og den ble vellykket. Helt uten egg. www.veganmisjonen.com/2011/11/oppskrift-saftig-sjokoladekake-vegan.html?m=1
Nå skal jeg bytte ut hvetemelet og tenkte å bruke fin kakemiks og bytter soyamelka ut med havre. Dette har vel ingen betydning for utfallet? Det er ikke noe som tilsier at jeg må bruke eggerststning? Jeg skal nemlig ende opp med en kake som alle kan spise: vegansk, fri for gluten og nøtter.


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg tror jeg ikke helt skjønner hva du spør om, oppskriften er jo uten egg?

Å bytte ut hvetemel med kakemiks og soyamelk med havre går også bra. Jeg syns ofte fin kakemiks kan gi litt tørre kaker, men det er vel en vanesak.


#3

Malama sa for siden:

oppskrift fra veganmisjonen er vel gjerne vegansk i utgangspunktet, ja. det står ikke egg der?


#4

Libra sa for siden:

Litt uklar ser jeg. :flau: Jeg skjønner at den er vegansk, men jeg har behov for å gjøre den glutenfri også. Jeg lurer på om det at jeg bytter ut hvetemel og soyamelk vil ha konsekvenser som gjør at det blir nødvendig med eggerstatning.

Blir det tørrere med kakemiks? Bør jeg ha mer veske i røra da?


#5

rajraj sa for siden:

Ikke vet jeg om det blir nødvendig med egg når du gjør som du beskriver, men om du vil ha det vegansk og trenger bindemiddel i kakerøren så kan du bruke bløtlagte chiafrø. De binder og tilfører fuktighet. Og omega 3!


#6

ingling sa for siden:

Det går helt fint å droppe egg, men hvis du kan bruke litt eplejuice i røren i stedet for / tillegg til havremelk, blir det saftigere. Gluten- og eggefritt kan bli litt tørt. Eller bruk chiafrø som rajraj foreslår, jeg har ikke prøvd det men vil tro det blir bra. :)


#7

Libra sa for siden:

Tusen takk for tips. Det gikk greit og ble ikke tørt, men hang ikke så godt sammen. Det var vanskelig å flytte bunnene uten at de gikk i stykker. Kaka i går var en test, skal lage ny i dag. Jeg har ikke og har ikke mulighet til å få tak i chiafrø. Er det andre ting jeg kan bruke for å få den til å henge bedre sammen?


#8

celebelen sa for siden:

Jeg lurer på om det er kakemiksen som kan være problemet? Mener brodern (som er veganer og glutenallergiker) ikke er så begeistret for melmiksene til baking. Jeg har bakt veganske og glutenfrie muffins, da bruker jeg jyttemel (og appelsinjuice, det er nammenam i sjokoladekake).


#9

Libra sa for siden:

Aha, det forklarer hvorfor det ble bedre denne gangen. Hadde ikke nok kakemiks, så jeg brukte jyttemel i tillegg.


#10

Libra sa for siden:

Tar gjerne imot den oppskrifta. :blafre:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.