Jeg har kjøpt en hel rå kylling (fra Lovises, håper det er "innafor"), men er usikker på hva som er den beste måten å tilberede den på. Jeg skal lage noen kaker i dag også, så derfor utgår langtidssteking.
Jeg trenger detaljerte instruksjoner, ikke bare "sleng den i ovnen i et par timer".
Jeg bruker å blande smør, timian, rosmarin, hvitløk, revet sitronskall og havsalt og dytte det innunder skinnet på kyllingen. Gir en helt fantastisk smak på filetene. Steker hel hvitløk samtidig og blander den med creme fraiche og salt etterpå. Nam!
Jeg binder sammen lårene. Pensler kyllingen med smeltet smør som jeg har blandet med det krydderet og urtene som jeg vil bruke. Legger den i en ildfastform som ikke er for vid. Steiker på 180 grader i ca 1 1/2 time. Underveis bruker jeg å ta kraft/fett som blir liggende i formen og øser dette over kyllingen. For å se om den er ferdig stikk en kniv inn ved lårfestet, det skal være klar kjøttsaft som kommer ut.
Ta en hel hvitløk og skjær av toppen, akkurat nok til at du skjærer av den øverste biten av hvert fedd. Strø en klype salt og bittelitt olje over, pakk inn i folie og bak i ca. 40 minutter. Når den er avkjølt (jeg klarer aldri å vente så lenge), skvis ut hvert fedd, mos med en gaffel sammen med en klype salt og tilsett creme fraiche. Hvis du liker hvitløksmaken og vil ha den konsentrert, bruk et halvt beger. Hvis du vil ha litt mindre intens smak, bruk et helt. Tilsett salt og sitron til det smaker godt.