Storesøs har laange dager 2 dager i uken, på grunn av trening rekker hun ikke hjem etter skolen, og da kommer hun ikke hjem før etter 21. Hun spiser god frokost om morgenen og får oppvarmet middag når hun kommer hjem, men trenger et par måltider i løpet av dagen.
Trenger tips til gode og sunne lunsj(-er), noe mer fristende og spenstig enn det vi har tenkt på selv. Salater, grove horn, nøtter, frukt, bær, youghurt, wraps og grove vafler har vi allerede på menyen.
Noen som har noen forslag?
Jeg har ikke tid til å bake så ofte som jeg har lyst til, men jeg kjøper ganske ofte ferdige frokostbrød, så grove som mulig, på butikken og fyller dem med salat, ost og skinke. Det blir selvsagt dyrere enn å lage pizzasnurrer selv, men mye billigere og sunnere enn at ungene kjøper ostehorn/pizzaboller i kiosken eller på nærbutikken. Ja, og så går det kjapt. :jupp:
Jeg har mattermos fra Aladin, de er veldig fine fordi de kan stables oppå hverandre. Jeg er veldig glad i middagrester til lunsj, og når jeg har lange dager, har jeg ofte med meg nok til 2 måltider.
Jeg vil gjerne ha oppskrifter på lunsjmuffins og annen "håndmat". Ungdomsskoleeleven min spiser ikke lenger i ro og mak ved en bord som på barneskolen, men i full fart i skolegården. Spisetiden er en del av utetiden, og hvem vil gå glipp av tid på fotballbanen for å sitte og SPISE, liksom. Så mat må kunne holdes i hånda, tydeligvis. :himler:
Jeg bruker denne som grunnoppskrift, men legger til og trekker fra alt etter forgodtbefinnende
1 egg
1 dl havregryn
2 ss mel (her bruker jeg fint eller grovt, alt etter hva jeg vil og har)
2 ss kesam
og fyller i f. eks 50 g skinke, 50 g ost, 1 ss pizzasaus, oregano og løk, paprika og tomatbiter for pizzamuffins
Eller
3 ss rød pesto, 50 g ost, 3 ss hakkede mandler/nøtter, vårløk
Eller
50 g tacokjøtt, 50 g ost, 3 ss tacosaus, mais, paprika, løk osv
Steker i de litt store aluminiumsmuffinsformene, 200 grader i ca 20 min.
Vi har to av dem, men jeg må innrømme at de aldri har vært brukt...(fått i gave). Hva har du i dem? Hvordan gjør du det? Så varmt som mulig når maten skal oppi, eller hva?
Har i hva som helst av middagsrester. Varmer maten litt først når den er kjøleskapskald, og så varmer jeg mat og beholder sammen litt til. I mikroen, altså.
På skolen hos oss er det ingen dedikert spisetid, de som vil kan gå i kantina og spise, eller de kan sitte i basen og spise, eller dra på butikken, bakeriet e.l.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.