Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste melkefri "fløte" til matlaging

#1

Bayone sa for siden:

Vi er over på relativt melkefritt kosthold til 11-åringen igjen. Vi har funnet erstatninger for mye, men hva er den beste fløteerstatningen? I går brukte vi en havrefløte fra Oatly til fiskesuppe, men synes ikke konsistensen i suppa ble helt bra. Den klumpet seg etter at den var ferdig. Hvilken synes dere er best?

I tillegg lurer han på om det finnes en erstatning for ost som er god i kald tilstand, altså ikke smeltet. Til taco o.l. Har funnet en cheddar som er god til toast og ostesmørbrød, men han savner ost til taco.


#2

Taien sa for siden:

Det er en ost de selger på Rema 100 (og på noen Coop butikker)....jeg husker ikke hva den heter, men kan finne ut av det. Den er visst god, men ganske dyr.


#3

Bayone sa for siden:

Dyr bryr vi oss ikke om bare det er en ost han kan spise :nemlig: Vi har nemlig en avtale på at om han holder seg melkefritt resten av uka kan han spise en liten sjokolade på lørdag ;)


#4

frukt sa for siden:

Ang. fløte så vet jeg ikke for jeg bruker stort sett bare kokosmelk på boks.
Violife har ok ost. Beste jeg har smakt til nå.



#6

Myria sa for siden:

Er det slik at han ikke kan spise melkeprodukter overhodet, eller gjelder det kun kumelk? Det finnes jo flere typer ost laget av andre typer melk så da kan man gå i ostedisken og spørre dem hva de anbefaler.


#7

ingling sa for siden:

Har sett Wilmersburger anbefalt til taco o.l., det er nok den Taien snakker om som de blant annet har på Rema. Har ikke prøvd den selv. Til matlaging synes jeg Oatly har funket bra, men har ofte hatt det oppi helt til slutt og bare latt det koke raskt opp. Vet at mange synes soyafløte fungerer bedre, jeg er ikke så glad i smaken, men i mat med mye smak merkes den sikkert ikke.


#8

Taien sa for siden:

Ja, Wilmersburger var det!
Den er visst veldig god. Mine venner bruker bare den, fordi den heller ikke inneholder soya (som flere erstatningsprodukter inneholder). De bruker den til taco, pizza, ostesmørbrød osv. Rett og slett alle de steder du normalt ville bruke ost. Både kald og varm.
Venninnen min sa at det var billigere å bestille den på nett, og at en da kunne få tak i revet ost også.


#9

frukt sa for siden:

Violife inneholder heller ikke soya. En av grunnene til at jeg liker den.


#10

Taien sa for siden:

Men den tror jeg ikke vi får tak i her? Eller?


#11

Fakse sa for siden:

Jeg foretrekker Oatly matfløte. Tror du må ha vært uheldig om det klumpet seg, det har jeg ikke opplevd.

Vi bruker også wilmersburger kald, den selges ofte på Meny.


#12

Pappalille sa for siden:

Jeg foretrekker også Oatly sin, men bruker tidvis GoGreen sin også. Den er fyldigere og jeg har ikke opplevd at den klumper seg. Hva angår ost fra andre pattedyr reagerer ofte melkeallergikere på dem óg.


#13

Taien sa for siden:

Våre nærmeste venner er allergiske og deres sønn er VELDIG allergisk, men de tåler Wilmersburger helt flott!


#14

Njulaif sa for siden:

Jeg kan egentlig ikke så mye om det lengre, men på den tiden jeg jobbet på Voksentoppen senter for astma og allergi var det Odense Erlet som gjaldt når det var snakk om fløteerstatning.

Men det er jo en stund siden jeg jobbet der, og jeg tar definitivt høyde for at det nå er kommet produkter som er bedre på markedet.


#15

Pappalille sa for siden:

Ja, Wilmersburg er vegansk. Den tåler vi óg. Det var et svar til en annen som foreslo ost fra andre dyr enn kuer.


#16

Penelope sa for siden:

Vi bruker Oatly havrefløte til all matlaging som erstatning for fløte og melk (Sper ut med vann som erstatning for melk).

Når det gjelder ost til pizza etc. er bøffel-mozarella også et alternativ.


#17

Bayone sa for siden:

Det vet jeg faktisk ikke, det er melkeprotein han reagerer på.

Da skal jeg lete etter Wilmersburger, bruker den å ligge sammen med annen ost i kjøledisken?

Meny har vi ikke, men skal sjekke på Mega.

Han har funnet en som fungerer bra til smelting, en Cheddartype.


#18

frukt sa for siden:

Uhm, aner ikke. Spør Dixie. Hun vet garantert!


#19

GydaG sa for siden:

Oj, en cheddartype uten melkeprotein? Men det er kanskje soya i den da?
Ungen her liker ikke wilmersburger. Hun syns den er for skarp. Men i Sverige selger de en kokos-basert ost, husker ikke helt, mener den heter noe a la "jeezly"-ish, og den er veldig mild og god. Kjøpte på hypermat.


#20

Bayone sa for siden:

Den er nok soyabasert ja.


#21

Taien sa for siden:

Ah, jeg var blind der noen minutter tror jeg. :knegg: Da forstår jeg.


#22

Taien sa for siden:

Bayonne: Jeg 99,99% sikker på at du finner osten på Mega.

Mange med melkeallergi (i alle fall de som er allergisk mot melkeprotein) reagerer ofte også på soya dessverre. Det er derfor det ofte blir vrient å finne erstatninger, for veldig ofte er soya et erstatningsprodukt.


#23

Bayone sa for siden:

Han er heldigvis ikke kjempeallergisk. Han tåler litt melk, men vi må holde det til et minimum har vi funnet ut nå. Barnelegen mente han ikke trengte tenke på allergien for utslaget på prøvene var så små. Men i det siste har han slitt veldig med diare, etter to uker melkefritt er han kvitt det så da er det tydelig at det må til. Vi har ikke merket noe til at han reagerer på soya heldigvis. Vi har fått mega som lokalbutikk nå, men de har ikke det største utvalget på allergivennlig ennå. Skal høre om de kan ta inn den osten i tillegg til Alpro yoghurt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.