Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til raske middager

#1

millact sa for siden:

Dette blir en travel høst. Vi har fritidsaktiviteter som starter tidlig tre dager i uken og må derfor lage raske (men helst sunne) middager. Tips?

I dag ble det egg, bacon og ferskt brød. Det var det vi rakk.


#2

apan sa for siden:

Laks er jo en sikker vinner, men det har dere sikkert allerede? Jeg ville sikkert innført laks fast en av de tre dagene.


#3

Timar sa for siden:

Mat i grove hamburgerbrød eller tortillalefser.
Eks fiskekaker, laks, karbonader, pulled pork (men den tar tid å varme) osv
Samt vanlige salatgreier i.


#4

skyfri sa for siden:

Fiskekaker og hjemmelaget potetmos. Skrell og del potetene dagen før, så går det superraskt å lage.

Gryterett som du lager i forveien og varmer opp.


#5

Myria sa for siden:

Omelett
Wok (spesielt hvis du bruker pose med ferdigkuttede wokgrønnsaker).
Spaghetti med kjøttsaus kan enkelt bli superrask middag hvis du lager en stor gryte kjøttsaus når du først er i gang og fryser ned.
Fiskeburgere av fiskekaker fra ferskdisken, hamburgerbrød, salat og annet garnityr
Pytt-i-panne med speilegg (kok ekstra poteter tidligere i uken så er det klart)
Ostesmørbrød
Pitabrød eller tortillawraps med f.eks. ferdiggrillet/-stekt kylling, salat, grønnsaker, ost og dressing/salsa/pesto


#6

IOA sa for siden:

Laksepasta. Pølselapskaus av frossen lapskausblanding og pølsebiter du skjærer opp kvelden før. Wok med nudler, grønnsaker og kjøtt skjæres opp kvelden før. Lasagne og lignende, frosset i porsjonspakker. Få eldste til å sette på ovnen så den er varm når du kommer hjem, evnt kan hun sette inn maten også. Laksewraps med avokado og rømme. (Fiske)burgere i grove hamburgerbrød. Omelett.

Vi har også travle ettermiddager i år, mitt triks er ukeshandling, så jeg har alle ingredienser hjemme, samt mest mulig kutting og forberedelser kvelden før. Poser og bokser med ferdig oppkuttede ingredienser i kjøleskapet. Tar null tid på kvelden, og lar seg lett kombinere med en serie på Netflix. ;-)


#7

millact sa for siden:

For trøtt til å lese gjennom tips nå, men skal lese grundig i morgen. Noe av cluet er vel at jeg må bli enda flinkere til å ha tingene i hus slik at jeg slipper å stoppe innom butikken på hjemveien slik jeg måtte i dag. Får lage en middagsplan, har hatt det siden skolestart, men denne uken glapp litt. Og så går det an å lage noe på kvelden som kan varmes opp neste dag.

Yngste synes nå laks er godt, så det må bli en av tingene. Han har etterlyst lapskaus et par dager, så det skal vi ha søndag og da blir det rester mandag og noe kan nok fryses ned også.


#8

millact sa for siden:

Noe hun ofte gjør allerede, setter på ovnen. Forleden ringte jeg på vei hjem fra jobb og før jeg fikk sagt noe svarte hun: Hvor mye skal ovnen stå på?

Jeg har 5 minutter hjem fra jobb, butikk rett ved jobben, så det er sånn sett praktisk.


#9

IOA sa for siden:

Haha, min også eeeelsker å sette på ovnen!


#10

Argente sa for siden:

Laksepasta er allerede nevnt, men har du prøvd tunfiskpasta? Jeg fikk ideen fra "Pasta Puttanesca" og prøvde det en gang vi var skrubbsultne og ikke orket turen til butikken først! Det ble noen bokser tunfisk, jeg brukte oljen til å surre løken, stekte tunfisk og tomatsaus og kastet noen oliven oppi.

Jeg vet ikke om det høres godt ut på papiret, men det er veldig populært her i huset, og alle som har prøvd det har (hittil!) blitt positivt overrasket! Tunfisk er dessuten både billigere og sunnere enn kjøttdeig, om det skulle ha noe å si ... ;)


#11

løve70 sa for siden:

Her er noen kjappe middager som vi pleier å lage:

  • Spaghetti Carbonara
  • Tortellini med ost/skinkesaus (kjøp ferdig tortellini og bruk eventuelt ostesaus fra pose (nesten like raskt å lage selv))
  • Spaghetti med kjøttsaus. Bruk saus fra glass, eller ha ferdiglagd i frysen. Varier med kjøttdeig eller gode pølser.
  • Wok av ferdig grønnsaksblanding. Tilsett laks, svinekjøtt i strimler eller kyllingkjøtt i strimler. Ha nudler til/i om barna liker det.
  • Karbonader med speilegg på godt brød. Server med tomat/agurk til. (Eller andre grønnsaker som faller i smak)
  • Blomkålsuppe. Server gjerne med sprøstekt bacon eller chorizo.
  • Taco suppe (kan legge ut oppskrift om du vil)
  • Rømmegrøt fra pose
  • Fjordland risengrøt
  • Pastasalat (kok gjerne pastaen kvelden i forveien)

#12

Snipp sa for siden:

Litt juks, men... ;) Lag ei stor gryte med et eller annet dagen før (f.eks. søndagsmiddagen når vi har god tid), slik at det er nok til å varme som "fastfood" dagen etter.


#13

LilleLeo sa for siden:

Det kjappeste her i huset er pitabrød. Bruker ca ti minutter på forberedelser. Skjære opp grønnsaker, skjære opp skinke (picnic-skinke på boks), raspe ost, dekke bord


#14

Ruslebiffen sa for siden:

Det beste tipset synes jeg er å ukeshandle og lage nok middag andre dager til at man bare kan varme opp rester de dagene som er travle.

Noen kjappe middager vi bruker:

  • En fast traver her er "laks i lefse". Pannestekt laks i tortillalefser sammen med salat, paprika, tomat, avocado, rødløk og koriander. Fetaost og rømme (gjerne litt hvitløk i rømmen om man liker det). Ungene krever det minst en gang per uke. :knegg:
  • Carbonara
  • Potet- og purreløksuppe med bacon & parmesan (stek bacon i ovnen og smuldre opp etter steking, så sparer man en del arbeid)

#15

millact sa for siden:

Gode tips! Tar gjerne i mot oppskrift på tacosuppe.


#16

millact sa for siden:

Skal ukeshandle i morgen tidlig, listen er klar, det vil hjelpe stort neste uke når det i tillegg til alle aktivitetene også er en bursdag, en foreldresamtale og to foreldremøter!

I går hadde vi under en time fra jeg kom hjem til vi skulle være på aktivitet. Det ble god lakseloin i ovn med ris og brokkoli til. Nydelig, skulle hatt mer rett og slett, og tok kort tid.


#17

løve70 sa for siden:

Taco Suppe

Ingredienser:
400g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk finhakket
3 hvitløksfedd finhakket
1 ts spisskumin
1 ts malt koriander
1/4 ts chillipulver
1 boks cherrytomater
1l kyllingkraft eller buljong
1 boks svarte bønner
1 boks mais
1-2 ss tomatpuré

litt olivenolje til steking, salt og pepper

Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips
Avocado I biter
Koriander

Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Sett den på høyvarme og når det begynner å ryke av gryta har du litt olivenolje opp i og så kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen opp med en sleiv og la det steke til kjøttet får god farge. Når du ser at kjøttet har fått god farge kan du røre lett i gryta. La det stå og steke igjen.
Når kjøttet er nesten ferdigstekt, kan du sette ned varmen og ha opp i løken. Stek videre noen minutter til løken er myk. Ha opp i hvitløk og stek et minutt eller to til. Ha så opp i krydder og la det steke godt med kjøttet. Kvern gjerne litt salt og pepper over samtidig.
Hell cherrytomater og kraft i gryta og la det koke opp. Hell væsken av bønnene og maisen, skyll og ha opp i gryta. Rør inn tomatpuré, mengde etter smak. Kok videre slik at suppen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.

Server med ønsket tilbehør og gjerne litt hot sauce for de som liker det ekstra spicy!

Jeg ser også for meg at paprika I biter og/eller vårløk kan være godt oppi.


#18

Snipp sa for siden:

Jeg er vanligvis ikke fan av Fjordland, men risengrøten deres er bare himmelsk! Våger den påstanden at det er umulig å lage så god grøt selv.


#19

Frøy sa for siden:

Det er jo mye 05-modellen kan gjøre bare tingene er i hus, nå er min ett år større da men det har ikke vært noe problem å sette han til klargjøring. Mandagene er han tidlig ferdig på skolen så det skal iallfall bli fast matlagingsdag.


#20

elg sa for siden:

Hvis din eldste har hatt Mat og Helse på skolen, så er det kanskje noen ting eldstemann kan lage for dere? Hos oss har eldstemann laget middag en gang eller to i uka etter fjerdeklasse.


#21

millact sa for siden:

Tror det er en god ide.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.