Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sydentur med småbarn - lønner det seg å velge "all inclusive"?

#1

Marit K sa for siden:

Når Maritmannen skal ha pappapermisjon i april/mai neste år, så vurderer vi å ta med våre to små på sydenferie en ukes tid. Eldsta vil da være litt over 2 år, og minsten vil være i underkant av et halvt år gammel.
Det jeg ser, er at det er mange veldig fine steder som tilbyr såkalt "all inclusive", og jeg må inrømme at det jo ser ganske så lettvindt ut da. Når turen er betalt, så trenger man liksom ikke å budsjettere med at man skal ha all verden av penger til mat og drikke, samt at man ikke trenger lete etter hvilken restaurant man skal spise på - det gir vel seg selv vil jeg tro.
Nå er jeg en "sydennovise", så jeg ser ikke bort ifra at jeg kan være helt på viddene her, men da håper jeg det er noen som vil være snille og dele noen tanker om dette med meg.
har dere reisemål å anbefale, så takker jeg pent for det også.


#2

Guava sa for siden:

Vi bestilte all inclusive da eldstemann var ett år. Vi bodde på et hotell som hadde mange spennende restauranter rundt og det ble ikke til at vi benyttet oss av hotellets tilbud noe særlig. For oss var det bortkastet. På steder hvor det er lang til andre restauranter er det sikkert lurt å ha all inclusive.


#3

konemor sa for siden:

Har aldri prøvd dette selv så kan ikke gi noen råd til eller fra, men har erfaring med å spise "ute" på sydentur med feberhet 1 1/2 åring(var noen tenner som ville opp) og det var ikke noe kjekt. Føltes som vi spiste bare fordi vi måtte.
Kan jo være greit å spise når man vil og evt gå litt til og fra (slik man ikke kan på resturanter). Siden barna er så små.
Vi leier som regel leilighet. Er så greit å kunne spise når man vil og ha kald drikke i kjøleskapet ( kan jo bli ei formue i minibar utgift ellers).
God tur :)


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg ville ikke valgt det. Sikkert prakisk og behagelig, men for meg er litt av vitsen med å reise det å oppdage. Og det gjør man lite av på all inclusive-steder. I tillegg er det kommet endel kritikk av slike steder, fordi de kveler små byer. Når plutselig alle turistene velger all inclusive går den lille tavernaen på hjørnet dukken. Alle de små tavernaene faktisk. Folk mister inntekt og jobb, og mangfoldet forsvinner.


#5

apan sa for siden:

For de fleste av oss blir det vel uansett begrenset med oppdagelser som gjøres med små barn, særlig med 2 under 2 år... Vi har vært på Sunving Resort i vår. Det var ikke All Inclusive, men vi spiste likevel alt inne på området. Jeg vet lite om hvordan utvalget og priser og slikt er på All Inclusive, men jeg kan iallfall uansett anbefale Sunving Resort hvis dere ønsker en avslappende tur, men uten de store eksotiske oppdagelsene. Det var masse barn der. Vi hadde "Happy Baby" opplegg, og jeg ville absolutt valgt noe slikt med to så små hvis jeg virkelig var klar for avslapning.

Ift All Inclusive vet jeg ikke om det også inkluderer frokost etc? Isåfall ville jeg heller valgt et sted man hadde egen leilighet og kunne lage noe mat der hvis man ville. Der vi var kunne man det, og vi spiste middag ute og resten hjemme. Veldig greit at man ikke må ut til alle måltider med små barn, samtidig greit med kort vei til spisesteder og slikt hvis man først vil gå ut. Konklusjonen min er at jeg heller ville valgt et anlegg som har alle fasiliteter, men at man kan lage mat i leiligheten også.

Jeg har reist masse og oppdaget og loffet rundt før, mulig jeg er blitt litt usprek, men for oss er det ikke tiden for det nå iallfall. Det blir nok type Sunving Resort en annen gang også.


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg har aldri bodd all-inclusive, og synes det høres litt kjedelig ut. Jeg ville heller gått for en leilighet med kjøkken(krok) sånn at dere ikke er dømt til å spise alle måltider ute, for det kan være en påkjenning å måtte spise ute/i spisesal med toåring og baby tre ganger om dagen i flere uker på rad. (Jeg har prøvd.) Roomservice er også en finfin ting.

(Leiligheten bør også ha et separat soverom. Det er velsignet mye lettere å få små barn til å sove når man har en dør å lukke eller sette på gløtt. Utrolig kjedelig å sitte i en mørk krok og hviske i halvannen time til ungene har nådd dypsøvnstadiet.)


#7

Guava sa for siden:

Jeg er enig.

Jeg tenker likevel at dersom man velger et sted langt fra allfarvei (som for eksempel noen resorts i Egypt) er det nok sikrest med all inclusive. Det å ta taxi eller buss noen mil hver gang man skal spise er ikke greit med små unger.


#8

Tallulah sa for siden:

Nåja, med å oppdage snakker jeg ikke nødvendigvis om å være med på den nærmeste arkeologiske utgravningen eller klatreturen. Det kan like gjerne være å handle på det lokale supermarkedet, spise frokost hos den koselige tyrkeren på hjørnet, handle is på det hyggelige bakeriet, slappe av med en øl på cafeen i gamlebyen mens ungene leker osv.

Noe som gjør at man faktisk møter litt mennesker og får litt inntrykk. Det gir meg hvertfall en følelse av å være litt "rikere" enn når jeg dro.


#9

Tallulah sa for siden:

Det skjønner jeg.


#10

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært på "all inclusive". Det er innmari ukomplisert, men særlig spennende er det ikke. Du kan være på ferie i et fremmed land og ikke oppleve noe som helst av kulturen og ikke møte andre "innfødte" enn de som jobber på hotellet.

De to gangene jeg har gjort dette så har grunnen vært 1) min mor var nettopp hjerteoperert, men ville VELDIG gjerne feire 50-årsdagen i Karibien. 2) i sommer da jeg var sliten-gravid og snuppa var 2,5 år. Vi har altså trengt litt tryggere rammer ved disse feriene enn det vi vanligvis er på utkikk etter.

Selvfølgelig er det mulig å oppleve ting også når man bor på "all inclusive", men man må ha en mer bevisst holdning på å oppsøke det.

Maten serveres som buffet; som regel. Og da blir den definitivt litt kjedeligere enn den trenger ....... synes jeg.

Vi skal på langtur til vinteren i permisjonen (regner med at vi blir borte litt over en måned). I dag leste jeg i Aftenposten om at noen reiseselskaper har begynt å spesialisere seg på nettopp slike som oss, gamle backpackere som har blitt småbarnsfamilie, og har startet resort-anlegg som ligger midt i "vanlige" byer. Vi skal definitivt sjekke ut dette nærmere. Kanskje er det mulig å få både i pose og sekk?


#11

apan sa for siden:

Jada, jeg er enig i det. Det avhenger helt av hva man ønsker med turen. Dersom man ønsker fullstendig avslapning ville jeg ikke hatt for store ambisjoner på den fronten heller. Men det er jo noe man bør tenke over før man drar, ikke minst før man velger sted. Der vi var i mai var det ikke en ting som var verdt å se :knegg: .
Jeg synes det er veldig forskjell på å dra med en på 3 feks og to så små som Marit skisserer. Men det er meg. Det viktigste er at man vet man ønsker ut av turen tror jeg!


#12

Tallulah sa for siden:

Absolutt. Men jeg syns vi som rike turister har litt ansvar for stedene vi besøker også. De skal ikke bare eksistere for vårt beste liksom.


#13

apan sa for siden:

Enig i det, men jeg tror ikke jeg ville valgt den gangen jeg dro med to så små til å tenke ALLER mest på det hvis jeg følte at noe annet ble mer avslappende for meg. Så egoistisk våger jeg å være. Så fikk man heller tenke annerledes ved en senere anledning.

For meg er feks ferie være at det ikke var stress å få tak i mat / finne et sted å spise med barnestol, og ikke lang vei til der man skal spise så vi slapp vognkrangler med S. Dessuten at man ikke måtte vokte barna som en smed hele tiden så de ikke stakk av eller løp ut i veien, og at ting var så lett tilgjengelig at det ikke klusset til hele sovingen. Jeg føler fokuset har endret seg noe fra å oppdage til å slappe av - fordi hverdagen er såpass hektisk - men mulig det bare er meg.


#14

Tallulah sa for siden:

Neida, jeg er litt sånn selv også. Men jeg foretrekker en mellomting, for meg er ikke sterile all inclusive uten kontakt med lokale mennesker særlig avslappende, og jeg ville nok aldri reist et sted det ikke var noe som helt å oppdage. Og som sagt, det trenger ikke være store oppdagelsen. Allikevel skal jeg greie å finne steder som fyller alle kriteriene du stiller.


#15

apan sa for siden:

Jada, enig i det. Men velger man et sted med greie fasiliteter som ikke er all inclusive står man jo fritt til å se det litt an; hvordan alt går med ungene og slikt. Så jeg tror det ender som min anbefaling. Enig i at man blir veldig bundet med all inclusive.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg er i prinsippet helt enig med Glitterchick.

Men ferievalget ble sammenfallende med Apans oppfatning denne gangen. Ja, vi ble skuffet fordi hotellet lå så innmari langt fra "den ordentlige byen" (det stod at det var 200 meter til sentrum i hotellbrosjyren .....bare jug). Allikevel var det ytterst behagelig når alt var så tilrettelagt for småbarn.

Vi gleder oss veldig til barna blir så store at de kan være med på å togloffe rundt omkring. Men vi tror at det er ca 10 år til vi synes det blir mer stas enn stress.


#17

Marit K sa for siden:

Oj, her var det kommet mange svar, med flotte argumenter i begge retninger.
Det som sikkert blir et poeng for oss, er muligheten til å slappe helt av, samtidig som vi også har muligheten til å oppleve litt dersom vi skulle føle for det. Samtidig er jeg litt typen som lar meg stresse av det å måtte tenke på hva/hvor/hvordan, og det har jeg jo ikke lyst til når jeg er på ferie. Sikkert litt i overkant bedagelig anlagt, men med ett barn som ganske sikkert henger i puppen flere ganger daglig, og ett barn med oppdagertrang som bare en ungen i den alderen kan oppdrive, så ser jeg for meg at all inclusive kan være fryktelig fryktelig lettvindt. Samtidig ser jeg jo også at det kan være vel så lettvindt å reise til et sted hvor man har kjøkkenkrok med muligheten til å lage mat for seg selv, og kanskje har en butikk ikke så langt unna, samt et par koselige restauranter i nærheten...
Æsj, dette må jeg nok tenke litt på. Jammen godt jeg har god tid på meg.


#18

Frost sa for siden:

Jeg kunne aldri tenkt meg all inclusive. Dagens høydepunkt for meg er å gå ut å spise på en restaurant utenfor hotellet.

Syntes synd i de som spiste på hotellet hver dag. Det er sikkert helt greit, men akk så kjedelig.


#19

Mei sa for siden:

Jeg fordrar ikke all inclusive. Ikke i prinsippet og ikke i praksis. Jeg er helt på linje med glitterchick i denne diskusjonen.


#20

apan sa for siden:

Det er altså skrekkelig lettvint å velge et sånt konsept som vi valgte i mai også altså. Selv om det ikke var All Inclusive. Da KAN man iallfall spise utenfor området hvis man vil.
Vi reiste med noen som hadde barn sånn som dere vil ha. Det gikk veldig greit. Bortsett fra den gangen vi forsøkte å spise frokost utenfor leiligheten....(men inne på området...) Alle gangene vi koste oss på verandaen derimot, hvor ungene kunne løpe på plenen utenfor når de var ferdige, gikk det veldig greit.


#21

Marit K sa for siden:

Jeg ser jo for meg at det å ikke måtte ut av rommet for å spise frokost, samt kjøkkenkrok med mulighet til å fikse ent flasker/grøt/kveldsmat til mor og far (som ikke kunne finne på å gå fra sine små når de har lagt seg, men som trenger mat etter kl 19.00), egentlig faktisk høres et lite hakk smartere ut enn all inclusive, når jeg bare får tenkt meg om. Det å slippe å måtte få hele familien på bena før noen kan få mat på morgenen, og det å ha muligheten til å spise for seg selv dersom det skulle være dager man ønsker det, høres også ganske forlokkende ut. Men da må jeg finne meg et reisemål hvor jeg ikke må gå langt for å komme meg til middagsbordet, og helst et sted der man får varm mat før kl 20.00 og ungene skal være i seng for lengst, samt at det må finnes en butikk i nærheten med noe utvalg. Det finnes det, ikke sant? :gjørsegvanskelig:

#22

apan sa for siden:

Jo det gjør det, på slike anlegg som er ment for barnefamilier. Jeg har ikke bred erfaring, men du kan evt sende meg en pm så kan jeg si noe om det jeg kjenner til. Mange kjenner til flere av disse anleggene.
Der vi var hadde vi kjøkkenkrok, eget soverom, vi hadde inngjerdet terrasse på bakkeplan, lekeplass, 150 meter til butikk, 150 meter til restaurant som åpnet kl 18 med utallige barnestoler og barnebuffet.

Dette er altså ikke steder som gir innsikt i lokal kultur, bare for å ha sagt det. Men man kan jo bevege seg utenom, men da ville jeg sjekket avstander og interesse av stedet rundt. Der vi var var det totalt usjarmerende, men det visste vi. Kunne ikke måle seg med mine tidligere Hellasturer eller mange Interrailturer, men det var heller ikke meningen.

Mange kan ikke tenke seg å dra et slikt sted, og det forstår jeg godt. Men hvis man kan tenke seg det, er det veldig deilig :blunke: . Vi skal på permisjonstur tilbake hvis vi får flere barn.


#23

Toffskij sa for siden:

Leilighet med kjøkken er virkelig tingen. Dette har jeg lært the hard way, stol på meg!


#24

apan sa for siden:

:jupp:
Barna kan jo også bli syke feks. Da er det kjedelig å mangle kjøkken.


#25

Tallulah sa for siden:

Det finnes haugevis av steder som tilbyr leiligheter med kjøkken, soverom og bassengområde. Og med en eller annen lokal butikk. Jeg har vært på sånne steder både i Spania og Hellas.

Kjøkken er viktig.

Hva med boligbytte, da har man jo alt på plass! Men man må være komfortabel med at noen er i deres leilighet også.


#26

Marit K sa for siden:

:stolerpåtinetoff: :nemlig: :skjøntpoenget:

#27

Camomilla sa for siden:

Samme her.

Hadde med en på 2,5 år nå i sommer og det gikk kjempefint.
Godt å spasere litt på kvelden er det og.


#28

Storm sa for siden:

En fin mellomting er halvpensjon. Det hadde vi i fjor på Mallorca. Da spiser man enten lunsj eller middag på hotellet, og kan variere fra dag til dag.


#29

Olympia sa for siden:

Jeg synes Charter-All-Inclusive høres helt forferdelig ut. Det hadde i hvert fall ikke vært noe for oss. Besøket i det lokale supermarkedet er høydepunktet hver dag, omtrent. :jupp: Vi har faktisk aldri feriert i hoteller som har hatt kjøkken, men har pleid å spise varm mat på restaurant en gang om dagen, og kjøpt alskens mat som vi har tatt med på hotellrommet og fikset frokost/lunsj på denne måten. Det å ikke være bundet til All-Inclusive gir så mye større frihet også, man kan ta seg en hel dag borte fra hotellet uten at man føler at man betaler dobbelt opp, f.eks.


#30

Frost sa for siden:

Jeg liker ikke å bo helt uten kjøkken. Det har jeg kun gjort en gang da vi reiste uspesifisert. Det var veldig tungvint, selv om vi spiste ute hver dag. Mangelen av kjøleskap var det verste. Det er grusomt å ikke ha noe kaldt å drikke på rommet.


#31

gullet sa for siden:

Tinetoff ramser opp alt som er viktig for at mor og far også skal få en fin ferie.

Det er også viktig å huske på at sovetider og rutiner fort kan bli annerledes bare ved at ungene er et annet sted enn hjemme.
Glemmer du det kan det fort bli mas av ferien og lite hygge.


#32

Elisabet sa for siden:

Jeg er litt på all-inclusive sjangeren. :sparke: I fjor hadde vi halvpensjon (frokost og middag), og det passet vår familie perfekt i forhold til hvilken alder barna hadde, og at mor ikke var så mobil. Nå i august reiser jeg på ferie alene med mellomste tulla, og da skal vi ha all-inclusive. Jentene mine er ikke akkurat i resturantalder hvor de liker å sitte å vente hverken på maten eller regningen, så da er dette perfekt for oss. Nå skal det være sagt at vi kommer ikke til å bare være på hotellet, men vi betaler så lite for maten i og med at tulla spiser gratis når jeg betaler, at det skal ikke så mange måltidene på resturant før vi har spart det inn uansett. Så da gjør vi som det passer oss. Spiser litt på hotellet og litt på resturanter.

Jeg synes det er genialt og i alle fall ha frokost inkludert. Det å dra avgårde på butikken etter fersk brød med en gang vi har stått opp på morgenen, er ingen favoritt. Dyrt blir det også om en skal ha litt forskjellig pålegg og er mange. Når en reiser voksne og barn sammen, så spiser jo stort sett ungene gratis på hotellet. Foretrekker allikevel å bo i leilighet hvor vi har kjøkken. Og eget soverom er et must. :nemlig:


#33

Milfrid sa for siden:

Vi hadde en uke på charter-all-inclusive i sommer (leilighet med kjøkken, forresten, så det var diskutert), og jeg kan virkelig anbefale det når man har små barn som blir trøtte om kvelden og ikke orker å sitte lenge ved et restaurantbord. Eller bor et sted hvor det kun er sånne engelske fish & chips-restauranter i nærheten. Men jeg hadde blitt gal av mer enn en uke....

Vi bodde på et flott hotell (Luis-kjeden, kan anbefales). Maten var god - buffet, men den varierte hver dag, og hadde et skikkelig digert salatbord, som også varierte fra dag til dag, og var såpass bra at jeg knapt spiste mat fra den andre buffeten. Barnebordet varierte også, og inneholdt andre ting enn kun pølse og chips.

Hotellet hadde leid inn proffe underholdere, og det var barneshow og voksenunderholdning som holdt kvalitet (ikke bare noe guidene hadde mekket sammen, som vi har erfart tidligere). Vi fikk fast bord ved scenen, som vi hadde hver kveld, og ungene kunne springe til og fra mens de så showet.

Ultimat ferie for voksne er det ikke, men det var avslappende, behagelig, og ungene hadde det utrolig kjekt.

Som sagt, en uke på det viset holder i lange baner for meg, og jeg GLEDER meg til ungene er så store at de setter pris på å gå ut på skikkelige restauranter og kan sitte lenge ved bordet uten å begynne og kaste bestikk rundt seg og stjele mat fra de andre gjestene ;) . Men inntil da tror jeg faktsik at våre sydenturer blir en uke på all inclusive :nemlig: .


#34

Marit K sa for siden:

Jeg er veldig veldig glad for alle tilbakemeldingene i denne tråden altså.
Tusen takk alle sammen!

jeg tror det er rimelig avklart at vi skal gå for en type leilighet med kjøkken. Om vi i tillegg skal ha halvpensjon eller hva vi bestemmer oss for, har vi ikke bestemt ennå, men så vet vi heller ikke enda hvor vi skal hen. At det blir sydentur er i alle fall sikkert. :glederseg:


#35

Amelie sa for siden:

Valentina: Hvor var dette? :interessert:


#36

Selma sa for siden:

Vi har vært på flere Sunving/ Sun Garden/ Blue Village-anlegg med ungene de siste åtte årene. På alle disse stedene har det vært supermarket på hotellet og barnevennlig restaurant på hotellet. Så om du dropper all-inclusive så har du fortsatt mulighet til å handle mat og gå på restaurant rett utenfor døra

Vi foretrekker å lage egen frokost istedet for frokostbuffet på hotellet - egen frokost med ferskt brød og pålegg gir oss en roligere start på dagen en frokostbuffeten på hotellet.


#37

GinaK sa for siden:

Vi var på et sånt Blue Village anlegg nå i mai men valgte ikke noe "all inclusive" selv om flere vi pratet med benyttet seg av dette.
Vi bodde i leilighet og spiste frokost i leiligheten. Kjøpte brød/rundtstykker og litt pålegg. Hadde med litt norskt pålegg som leverpostei, kaviar, en smøreost og brunost... :p Dette klarer seg fint i kofferten.
Dro til bassengområdet eller stranden og gikk hjem igjen ved 13-14 tiden og var en time eller to ved leiligheten og spiste litt mer brød og barna fikk en pause fra sol og lekte med andre barn og/eller så en film fra bærbar DVD spiller. Da fikk vi voksne litt tid til en pulverkaffe og lese litt i avisen/blad.
Når vi var ved bassengområdet slapp vi de ikke av syne et sekund så det var deilig å sitte litt på uteplassen i leil.
De dagene vi var på tur så spiste vi lunch ute. Vi spiste middag ute hver kveld. Gikk på forskjellige steder hver kveld.
Er glad vi ikke ble bundet opp til å spise på hotellet. Faktisk spiste vi ikke middag der en eneste dag. Vi gikk en rusletur utpå ettermiddagen og endte med middag så gikk vi etterhvert tilbake til hotellet hvor det var show som startet ved 20-21 tiden. Og da var det oftest kvelden for våre barn.


#38

Elisabet sa for siden:

Jeg bare lurer på om dere andre har fryktelige tålmodige unger. Det er ikke akkurat alle resturanter så er så veldig kjappe til å hverken komme med maten eller regningen. Har litt for friskt i minne en tur for 2 år siden hvor vi spiste middag ute på resturant hver kveld, med ei på 1 1/2 og ei på 2 1/2. :gal: Hadde en mye bedre ferie i fjor hvor vi bestilte frokost og middag på kvelden på hotellet. :nemlig:


#39

Milfrid sa for siden:

Star tour, Kypros, Fig Tree bay, Althea beach :)


#40

Candy Darling sa for siden:

Tja. Måltidene tenderer til å være det minst morsomme på turen. Sneipen kan man prate til nå, så det går som oftest bra, men i fjor på denne tiden var det IKKE gøy. I tillegg får man sjelden mat før 19, da han burde vært i seng. Det ble kjapp alenespising mens den andre løp rundt med ham. :himle:


#41

Selma sa for siden:

Nå er jo jentene våre store ( 5 og 8 år) så de koser seg på restaurant. Men jeg husker første Kypros-turen med eldstejenta :puh: Hun var 15 mnd og hadde nettopp lært å gå. Hun var ikke rolig et minutt. Det var fryktelig varmt og middagen måtte inntas senest i 19-tiden pga leggetid - det ble et par hektiske og svette middager gitt :svett: Det ble et par pizzaer på verandaen ja! For ikke å snakket om alle trilleturene mens vi ventet på at butikken på hjørnet skulle åpne (og ja - den åpnet kl 07.00 hver morgen....)


#42

Strå sa for siden:

Æsj, så kjedelig å bare spise et sted. Og små barn på restaurant i Middelhavslandene er bare positivt mottatt. Har hørt at kanarispanjolene kan være litt særere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.