Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis du hadde en trøffel?

#1

Nextlife sa for siden:

Hva hadde du gjort med den?

Jeg veksler mellom å sitte å se på den, lukte og bare gi den kjærlighet, men innser at den må brukes etterhvert: :knegg:

Jeg har litt lyst lage trøffelolje som jeg kan gi de beste folkene i julegave, men er litt usikker.
Det skal sies at jeg har allerede har brukt 1 stk på noen få dager, både til litt selskapsmat og til hverdagsluxus i heimen. :o


#2

Anne C sa for siden:

Jeg hadde nok ikke visst hva jeg skulle gjort med en sånn. Vet knapt hva det er.


#3

Fibi sa for siden:

Trøffelolje er lurt. Da kan du strekke smaken litt lengre. :nemlig:

Ellers er jo soppsuppe med litt trøffel snadder.


#4

Nextlife sa for siden:

Åh, :dakars:
Trøffel er det beste av det beste av råvarer, og den lille rakkeren smaker akkurat like bra som den koster. :knegg:


#5

Fibi sa for siden:

Kokkemannen foreslår følgende:
Iskrem
Saus til fisk
Høvle over god biff
Sylte den for senere bruk


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde gitt den til noen som likte det. Jeg syns det smaker dårlig ånde.


#7

Nextlife sa for siden:

Hils kokkemannen og si takk :)

Iskrem var lurt, det har jeg aldri prøvd, saus til fisk er uaktuelt siden jeg ikke spiser fisk.
Til biff og sylting tas opp til vurdering. :nemlig:


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg liker det veldig, veldig godt selv, men vurderer å lage olje for å dele den med litt flere. :)


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg ga bort min trøffelolje. :knegg:


#10

Toffskij sa for siden:

Jeg har smakt det på mørk, klissete sjokoladekake. Overrumplende godt.


#11

celebelen sa for siden:

Vi fant trøffel på hytta. Dessverre ikke den spiselige sorten.


#12

Nextlife sa for siden:

Åh. :hjerter:

Jeg skal ha gjester i helgen og tenker at jeg må benytte litt trøffel, og gjerne på litt utradisjonelt vis, så da seiler denne opp (i lag med trøffeliskrem) som favoritter. :hyper:


#13

Albertine sa for siden:

Jeg hadde gitt den til Tinetoff og tryglet henne om å filme hvordan hun bruker den for å få noen tips.


#14

Arran sa for siden:

Sopprisotto med trøfler?
Hjemmelaget pasta (tagliatelle eller pappardelle) med trøfler, parmesan og olje? :elsker:

Ellers høres både iskrem og sjokoladekake spennende ut. Du kan få låne kjøkkenet mitt :jupp:


#15

Floksa sa for siden:

Gitt den til grisene for å se om de faktisk liker det så godt som Donald påstår. :knegg:


#16

Nextlife sa for siden:

Perler for svin, liksom. :knegg:


#17

Hondacrv sa for siden:

Du e galen, floksa. Men er ikkje det ein sopp? Trudde det var best til middagsretter og sånt, eg :urrban:


#18

Palmen sa for siden:

I likhet med Tally hadde jeg gitt den bort til noen som vet å sette pris på den.

Trøfler er en av veldig veldig få ting jeg ikke liker.


#19

Anne C sa for siden:

En trøffel liksom?


#20

Nextlife sa for siden:

Anne C, det er ikke bare en trøffel, liksom.

Det er En Trøffel. :hyper:


#21

scilla sa for siden:

:grineler:

Herregud, nå må jeg ta på meg lesebrillene.
Jeg leste TØFFEL og synes du var skikkelig rar da jeg leste neste setning om å lukte på den og gi den kjærlighet og sånn. Jaja:D


#22

Nextlife sa for siden:

:knegg:


#23

Kirsebær sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har smakt noe trøflete, så jeg vet ikke helt hva jeg ville gjort med den. Men word on the street skal jo ha det til at det er en litt spesiell smak, så jeg hadde nok laget olje, for å kunne smaksette ting litt forsiktig, og for å ha mulighet til å dele med de mer finstemte ganene jeg har i familien, hvis jeg ikke likte det så godt selv. :nemlig:


#24

mammaugla sa for siden:

Jeg ville laget en omelett.


#25

Input sa for siden:

Jeg hadde gitt den til deg. Evt. betalt deg for å overta den. :sparke:


#26

Nextlife sa for siden:

:love2:


#27

Einhyrningur sa for siden:

Jeg leste og tøffel, det ble et fascinerende førsteinnlegg.

En TRØFFEL derimot, den hadde jeg laget sopprisotto.


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville også laget trøffelolje. Da kan du
-strekke smaken lenger, som en over her sa
-gi bort i julegaver
-sende litt til meg. Plis! :vilha:

Jeg synes ikke det er så mye smak i høvlet trøffel. Skuffende lite. Når de har ligget i olje, derimot! Trøffelolje smaker mye! Og høvlede trøfler i olje er også mer smaksrikt.

En av mine enkleste, men beste smaksopplevelser hadde jeg i Greve in Chianti. Det var brød med taleggio og høvlet trøffel i olje over.

Nå ble jeg sykt sulten.


#29

Hyacinth sa for siden:

Trøffel smaker nokså spesielt, så jeg kan faktisk (utrolig nok) forstå at noen ikke liker det.


#30

-ea- sa for siden:

Hvis jeg hadde fått en (ikke at jeg tror det skjer) så hadde den sannsynligvis blitt liggende på benken eller i kjøleskapet til den enten var mugla eller skrumpa inn til en liten klump. Og så hadde den gått til resirkulering.
Sorry, det var nok ikke det du ville høre.
Trøffelolje og denslags er med andre ord bortkastet på sånne som meg, så velg dine evt gavemottakere med omhu.


#31

Filifjonka sa for siden:

Hvis jeg hadde en trøffel så hadde jeg prøvd å gjenskape den utrolig deilige enkle retten jeg spiste til lunsj i Roma i sommer. To ganger faktisk. :) Det var hjemmelaget pasta i firkanter, olje og trøffelbiter og ikke så mye annet tror jeg. Og glasset med Prosecco var veldig raust, sånn fem desiliter tipper jeg.


#32

Hyacinth sa for siden:

:drikkele: Fem desiliter?


#33

Lavender sa for siden:

I Pittigliano fikk jeg revet trøffel på fersk båndspagetti. Var usikker på om det smakte nydelig eller svovel som i kilden vi nettopp hadde badet i.


#34

celebelen sa for siden:

Det er veldig godt på pasta. Jeg fikk det på en restaurant i Gamla Stan i Stockholm. :nam:


#35

Hyacinth sa for siden:

Guttungen (da 8 eller 9) bestilte en eller annen eggerett med trøffel på en restaurant på Menorca en gang. Kelneren kom med retten, plasserte den foran gutten og høvlet masse trøffel over mens han sa "Lucky boy!"

Da kelneren snudde seg, plukket guttungen bort hver minste lille trøffelbit før han kastet i seg eggene, potetene og hva det nå var den retten bestod av...


#36

emma71 sa for siden:

Min beste restaurantopplevelse ever! var på en liten italiensk restaurant i bakgatene til Milanos katedral, og det var penne i en saus av safran og trøffel.
Trøffeloljen til Oliviers er også helt ok til å helle over risotto.


#37

Pøblis sa for siden:

Nextlife, det man gjør er å lage i stand alt det gode som foreslås her, og invitere din venn englesara på besøk en helg. :blafre:


#38

Varta sa for siden:

Jeg pleier å bruke trøffel på hvit mat - risotto, potetmos, blomkålsuppe etc. Også veldig godt på eggerøre. Sist fikk jeg det på popcorn, utrolig digg. (Det var riktignok trøffelsalt.)


#39

Che sa for siden:

haha, det leste jeg også.

For øvrig har jeg aldri smakt trøffel (jeg er ingen sucker for sopp), men forstår jo at den er verd sin vekt i gull i og med at kokker låser den inn....


#40

Hyacinth sa for siden:

Men det er liksom ikke sopp. Altså, det er jo sopp, men den er hard, ikke som en sopp. Jeg nevner det bare fordi jeg ikke er glad i sopp. Jeg fordrar ikke den ekle og svampete konsistensen. En trøffel spiser man også så små mengder av, det er ikke sånn at man tygger store biter av den. Det er helt annerledes enn alle andre sopper.


#41

Gerbera sa for siden:

Jeg hadde garantert ikke hatt peiling på hva slags skatt jeg hadde foran meg, og ville antatt den var gammel og kastet den.

Meg og grisene, perler for svin! :knegg:


#42

Malama sa for siden:

Med mindre det var sjokoladetrøfler.... så hadde jeg definitivt tilbudt den til hvemsomhelst som ville hatt den


#43

millact sa for siden:

Jeg synes i grunnen trøfler er litt oppskrytt, så det har liten hensikt å gi det til meg.


#44

Anne C sa for siden:

Sjokoladetrøfler er jo godt da.


#45

Nenne sa for siden:

Trøffel! :elsker: Jeg hadde søkt og lett på alt jeg kunne finne av oppskrifter som kunne yte den rettferdighet. :nemlig: :nam:


#46

Neket sa for siden:

Jeg hadde solgt den på Finn. :nemlig: Er ikke sånne verdt en halv formue?


#47

Kiwi sa for siden:

Skulle jeg til å anbefale også. Fikk dette som smaksprøve sist jeg var innom Oliviers. Kjempegodt!

Ellers synes jeg trøffel(-olje) er veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker, og spesielt fennikel.


#48

Kiwi sa for siden:

Og så smaker det ypperlig i potet- og purreløksuppe. Har bare brukt trøffelolje da, men det fungerer vel men selve trøffelen også.


#49

Hyacinth sa for siden:

Solgt den på finn! :rofl:


#50

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en del trøffelsalt, forresten. (Og store mengder trøffelolje, hamstret i Italia.) Trøffelsaltet er sånn som må kvernes, og jeg har ikke lyst til å ha det i pepperkvernen min. What to do? :vetikke:


#51

Pøblis sa for siden:

Jeg har en egen saltkvern. :ja:


#52

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker bare maldonsalt. Og hvis jeg hadde en saltkvern, så ville jeg ikke hatt trøffelsmak i den. :vrang:


#53

Pøblis sa for siden:

Det skulle du sagt i forrige uke, så skulle jeg egenhendig ha kjøpt en saltkvern til trøffelsaltet ditt på loppis og sendt til deg. :ja: :


#54

Hyacinth sa for siden:

Åh! Men vi har snart korpsloppemarked her også! :D


#55

Pøblis sa for siden:

Jeg skal på loppis lørdag, hvis jeg finner en, skal du få den av meg. :ja:


#56

Hyacinth sa for siden:

:smask:


#57

Filifjonka sa for siden:

Hvis ikke du får tak i, bruk et tomt Santa Maria krydderglass med kvern i lokket?


#58

Hot Lips sa for siden:

Mens du tenker, kan du legge trøffelen i en boks sammen med et par egg. Om et par dager kan du lage deg deilig omelett med trøffelsmak, uten å bruke noe som helst av skatten din. :D


#59

Hyacinth sa for siden:

Sykt lurt, for å si det med tenåringens ord. Takk for tips! Lar de seg åpne, de der? Har alltid tenkt at de er engangs?


#60

Filifjonka sa for siden:

Mener jeg har åpnet dem, men nå ble jeg plutselig usikker.


#61

Nextlife sa for siden:

Nå skal dere høre hvordan det gikk med den trøffelen. Den ble ikke brukt den helgen ettersom jeg havnet på sykehus i hui og hast, og var inn og ut der i dagene etterpå. :(
Men mannen var flink, det skal han ha (han har null kunnskap og interesse for mat annet enn å spise den, og ser ikke forskjell på en trøffel og en klump med leire) og skivet den opp og frøs den ned.
selvfølgelig er ikke egenskapene de samme etter å ha vært nedfrosset, men noe kjærlighet må det vel være igjen i den. :knegg:

Jeg kom på denne tråden da jeg så at Renaa annonserte med hvit trøffelkveld to kvelder i november med Hellstrøm, Renaa, Greogory Paul og denne karen
www.certosadimaggiano.com/eng/il-canto/restaurant-hotel-gourmet-siena-tuscany/il-canto-2.aspx
Det hadde vært noe. :hjerter:


#62

Addison sa for siden:

Åh, jeg skal på Renaa på fredag, håper på et hint av trøffel! :nam:


#63

Dixie Diner sa for siden:

Oj, håper det går bra med deg, Nextlife. :klemme:

Jeg har aldri smakt trøffel, men har smakt trøffelolje og det er jo helt nydelig! Kjøpte en liten dyr flaske i sommer. Ruger på den, hehe.

Jeg elsker sånne rare smaker og er en sucker for koriander, blåmuggoster (som jeg spiser i vegansk versjon nå seff) osv. Så jeg hadde sikkert elsket trøfler!

Oh, trøffelsalt! Det vil jeg lage en gang!


#64

Addison sa for siden:

Var i Warzawa på en tradisjonell, polsk restaurant for noen uker siden, og fikk en aldeles fantastisk, kremet trøffelsuppe, noe av det beste jeg har smakt når det gjelder supper! :nam:


#65

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsker trøfler og trøffelolje, og jeg har mye av det, for jeg har hamstret i Italia. Men jeg liker ikke trøffelsalt noe særlig. Ikke trøffelhonning heller. Det er faktisk helt kvalmt. Smakene passer (i mine øyne) ikke sammen.

Trøffelolje har mer smak enn skivet trøffel. Skiver trøffel i olje er bedre, men synes fremdeles trøffelolje er best.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.