Jeg veksler mellom å sitte å se på den, lukte og bare gi den kjærlighet, men innser at den må brukes etterhvert: :knegg:
Jeg har litt lyst lage trøffelolje som jeg kan gi de beste folkene i julegave, men er litt usikker.
Det skal sies at jeg har allerede har brukt 1 stk på noen få dager, både til litt selskapsmat og til hverdagsluxus i heimen. :o
Jeg skal ha gjester i helgen og tenker at jeg må benytte litt trøffel, og gjerne på litt utradisjonelt vis, så da seiler denne opp (i lag med trøffeliskrem) som favoritter. :hyper:
Herregud, nå må jeg ta på meg lesebrillene.
Jeg leste TØFFEL og synes du var skikkelig rar da jeg leste neste setning om å lukte på den og gi den kjærlighet og sånn. Jaja:D
Jeg tror ikke jeg har smakt noe trøflete, så jeg vet ikke helt hva jeg ville gjort med den. Men word on the street skal jo ha det til at det er en litt spesiell smak, så jeg hadde nok laget olje, for å kunne smaksette ting litt forsiktig, og for å ha mulighet til å dele med de mer finstemte ganene jeg har i familien, hvis jeg ikke likte det så godt selv. :nemlig:
Jeg ville også laget trøffelolje. Da kan du
-strekke smaken lenger, som en over her sa
-gi bort i julegaver
-sende litt til meg. Plis! :vilha:
Jeg synes ikke det er så mye smak i høvlet trøffel. Skuffende lite. Når de har ligget i olje, derimot! Trøffelolje smaker mye! Og høvlede trøfler i olje er også mer smaksrikt.
En av mine enkleste, men beste smaksopplevelser hadde jeg i Greve in Chianti. Det var brød med taleggio og høvlet trøffel i olje over.
Hvis jeg hadde fått en (ikke at jeg tror det skjer) så hadde den sannsynligvis blitt liggende på benken eller i kjøleskapet til den enten var mugla eller skrumpa inn til en liten klump. Og så hadde den gått til resirkulering.
Sorry, det var nok ikke det du ville høre.
Trøffelolje og denslags er med andre ord bortkastet på sånne som meg, så velg dine evt gavemottakere med omhu.
Hvis jeg hadde en trøffel så hadde jeg prøvd å gjenskape den utrolig deilige enkle retten jeg spiste til lunsj i Roma i sommer. To ganger faktisk. :) Det var hjemmelaget pasta i firkanter, olje og trøffelbiter og ikke så mye annet tror jeg. Og glasset med Prosecco var veldig raust, sånn fem desiliter tipper jeg.
Guttungen (da 8 eller 9) bestilte en eller annen eggerett med trøffel på en restaurant på Menorca en gang. Kelneren kom med retten, plasserte den foran gutten og høvlet masse trøffel over mens han sa "Lucky boy!"
Da kelneren snudde seg, plukket guttungen bort hver minste lille trøffelbit før han kastet i seg eggene, potetene og hva det nå var den retten bestod av...
Min beste restaurantopplevelse ever! var på en liten italiensk restaurant i bakgatene til Milanos katedral, og det var penne i en saus av safran og trøffel.
Trøffeloljen til Oliviers er også helt ok til å helle over risotto.
Jeg pleier å bruke trøffel på hvit mat - risotto, potetmos, blomkålsuppe etc. Også veldig godt på eggerøre. Sist fikk jeg det på popcorn, utrolig digg. (Det var riktignok trøffelsalt.)
For øvrig har jeg aldri smakt trøffel (jeg er ingen sucker for sopp), men forstår jo at den er verd sin vekt i gull i og med at kokker låser den inn....
Men det er liksom ikke sopp. Altså, det er jo sopp, men den er hard, ikke som en sopp. Jeg nevner det bare fordi jeg ikke er glad i sopp. Jeg fordrar ikke den ekle og svampete konsistensen. En trøffel spiser man også så små mengder av, det er ikke sånn at man tygger store biter av den. Det er helt annerledes enn alle andre sopper.
Jeg har en del trøffelsalt, forresten. (Og store mengder trøffelolje, hamstret i Italia.) Trøffelsaltet er sånn som må kvernes, og jeg har ikke lyst til å ha det i pepperkvernen min. What to do? :vetikke:
Mens du tenker, kan du legge trøffelen i en boks sammen med et par egg. Om et par dager kan du lage deg deilig omelett med trøffelsmak, uten å bruke noe som helst av skatten din. :D
Nå skal dere høre hvordan det gikk med den trøffelen. Den ble ikke brukt den helgen ettersom jeg havnet på sykehus i hui og hast, og var inn og ut der i dagene etterpå. :(
Men mannen var flink, det skal han ha (han har null kunnskap og interesse for mat annet enn å spise den, og ser ikke forskjell på en trøffel og en klump med leire) og skivet den opp og frøs den ned.
selvfølgelig er ikke egenskapene de samme etter å ha vært nedfrosset, men noe kjærlighet må det vel være igjen i den. :knegg:
Jeg har aldri smakt trøffel, men har smakt trøffelolje og det er jo helt nydelig! Kjøpte en liten dyr flaske i sommer. Ruger på den, hehe.
Jeg elsker sånne rare smaker og er en sucker for koriander, blåmuggoster (som jeg spiser i vegansk versjon nå seff) osv. Så jeg hadde sikkert elsket trøfler!
Var i Warzawa på en tradisjonell, polsk restaurant for noen uker siden, og fikk en aldeles fantastisk, kremet trøffelsuppe, noe av det beste jeg har smakt når det gjelder supper! :nam:
Jeg elsker trøfler og trøffelolje, og jeg har mye av det, for jeg har hamstret i Italia. Men jeg liker ikke trøffelsalt noe særlig. Ikke trøffelhonning heller. Det er faktisk helt kvalmt. Smakene passer (i mine øyne) ikke sammen.
Trøffelolje har mer smak enn skivet trøffel. Skiver trøffel i olje er bedre, men synes fremdeles trøffelolje er best.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.