Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har fått klar beskjed

#1

Sitron sa for siden:

Dere som lever sammen i et parforhold; godtar dere "klare beskjeder", ultimatumer av ulike slag? Som i kattekverketråden. Enten så gjør du som jeg sier, ellers!


#2

safran sa for siden:

Jeg ville ikke godtatt det i dagligtale. Når det dreier seg om litt viktigere ting, så kan jeg godta det. Jeg har stilt slike ultimatum et par ganger selv.


#3

DM sa for siden:

Ja, og nei. Det er lov å gi klar beskjed om hva en synes om ting og hva konsekvensene vil bli. Men det er jo selvsagt en grense på hva det gjelder.

Om det er noe mannen absolutt ikke ville tolerert fordi det var viktig eller vondt for ham, så ville jeg akseptert det uten problemer. Men dersom han prøvde å kontrollere meg og være urimelig, så ville jeg ikke akseptert det.

(Går å leter etter kattekverketråden for å se hva du henviser til.)


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har vel det et par ganger. Fått klar beskjed altså. Jeg skjønner egentlig grunnen til at han stilte kravene.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Sier som de andre her, det kommer helt an på hva det er. Ingen av oss pleier å stille ultimatumer overfor hverandre, men jeg hadde ikke hatt problemer med å gjøre det om det var snakk om noe jeg absolutt ikke kunne tolerere.


#6

DM sa for siden:

Arg, hvor er kattekverketråden?


#7

Alfa sa for siden:

Med mindre det dreier seg om "sjølvsagte" ting (som utroskap o.l.) så vil eg aldri kunne leve med at mannen stiller meg ultimatum. Eg synes det er arrogant å gjere det framfor å diskutere seg fram til ei løysing. :har ikkje lest den omtalte tråden:


#8

konemor sa for siden:

Har aldri fått eller gitt et ultimatum. Vi blir enige til slutt uansett.Er veldig like verdier og holdninger. Er forskjellig på de fleste andre områder da :)
Vet ikke hva jeg ville gjort. Kommer vel ann på situasjonen.


#9

Vimsen sa for siden:

Heldigvis ikke.


#10

Vimsen sa for siden:

Men så er jo jeg gift med Gud også da. :knegg:


#11

him sa for siden:

Det må jeg si! Men han har vel noen ultimatumer til deg? (Du må ikke ha andre guder enn meg osv) :lol:


#12

Vimsen sa for siden:

Jeg har ikke hørt noe. :nemlig:


#13

DM sa for siden:

Når jeg tenker meg om, så steiler jeg av klare beskjeder, og hadde nok ikke funnet meg i det nei. Men med en annen tone kan man oppnå ganske mye her i gården.


#14

Olympia sa for siden:

Det ville aldri falt meg inn å stille mannen et ultimatum. Og jeg ville aldri funnet meg i å bli stilt et ultimatum selv heller.


#15

Fadese sa for siden:

Nei, jeg kan ikke komme på at noen av oss har stilt denne type ultimatum.
Jeg tåler at mannen min kan være ganske tydelig på at han ønsker endringer, men å direkte KREVE at "du gjør sånn, ellers ..." ville nok gitt meg et kraftig klaustrofobisk anfall og noe å tenke på.


#16

Sitron sa for siden:

Du har jo til og med svart i den.


#17

emm sa for siden:

Jepp, vi er veldig rett fra "levera". Takler klare beskjeder begge veier, og vi er vel begge av typen som må få det iblandt.


#18

Nenne sa for siden:

Jeg har aldri opplevd hverken å få et ultimatum eller å gi det i et parforhold, men jeg må vel bare dilte etter resten og si at jeg kunne nok ha godtatt det hvis det var en god og viktig grunn for det.

Jeg har aldri selv stilt et ultimatum til mannen min, vi har alltid greid å diskutere oss frem til løsninger på ting.


#19

Susse sa for siden:

Har dessverre måtte gi et ultimatum til min mann i forhold til spillingen hans (wow)
Han har fått sommeren på seg til å bestemme hvem han er gift meg av meg og wow. :sukk:


#20

Superior sa for siden:

Har fått ultimatum, klar beskjed, og gitt tilsvarende.

I disse tilfellene var det nødvendig. Delvis for å se hvor mye dette betydde for han, og meg.


#21

Tjorven sa for siden:

Vi har aldri vært i slike situasjoner.

Jeg er en person som bruser med fjøra både titt og ofte. Mannen min klarer å leve med det. Men jeg får ikke alltid viljen min. Det kan jeg leve med.

Han derimot sier ikke stort om ting. Så når han sier noe så skjønner jeg at han virkelig mener det. Da tar jeg det som regel til etterretning, og har som regel stor forståelse for at han mener det han gjør. Han er meget sjelden urimelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.