Greia er at vi har et plommetre fullt av modne plommer nå, og jeg planlegger bl.a. å lage plommesyltetøy av dette. Alle oppskrifter jeg har funnet så langt innebærer å koke syltetøyet (i motsetning til å lage rørt syltetøy, slik jeg gjør med jordbær, blåbær og bringbær). Dette er jo det jeg har mest tro på selv også når det kommer til stykket, MEN så finner jeg jo bare info om at man må sterilisere glass og fylle syltetøyet på dette i forbindelse med de oppskriftene jeg har funnet. Jeg har ikke veldig mange syltetøyglass tilgjengelig, og de jeg har er enten veldig store (arv fra svigermor) eller veldig små (typ sånne små glass det har vært ostesyltetøy i), siden jeg tidligere bare har laget frysetøy.
Er det slik at man overhodet ikke kan fryse ned slikt kokt plommesyltetøy? Hva er årsaken til det i så fall?
Ah! Jeg visste jo at dette var rette stedet å spørre. Hva skulle man gjort uten dere her inne lurer nå jeg på. :hjerter: Nå gjenstår det jo bare å klare å få til et godt syltetøy.
Jeg gidder ikke lage så mye syltetøy omgangen, selv om jeg egentlig har nok glass. Det vi gjør her i heimen, er å rense bæra/frukten og så fryse det ned i passe tunge fryseposer, ca to kilogram i hver, og tar opp f.eks. fire kg om gangen og sylter. Det funker nydelig hvert år.
Ja, vet du, når du sier det så kommer jeg på at det brukte svigermor å gjøre også. Hun brukte å koke syltetøy om vinteren. :jupp: Det er også en ide, hvis jeg ikke rekker (eller finner ork) til å lage syltetøy nå, mens de henger modne og fine på treet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.