Helgens storprosjekt i kjøkkenveien var indisk sausebase etter oppskriften fra The Curry Guy. Nå lukter hele kjøkkenet mitt som kvintessensen av India (og det gjør forsåvidt jeg også, til tross for en grundig dusj. Dette setter seg spesielt i neglene).
Til kvelds ble det chicken tikka masala, og resten skal gå i fryseren. Imøteser mye god indisk fremover.
Notater: mandolin er gull verdt til å skjære opp ti løk (og kontaktlinser hjelper også, evt svømmebriller). Fenugreek = bukkehornskløver, litt kinkig å få tak i, jeg fant hele frø i en grønnsaksbutikk i Oslo sentrum og kvernet dem til pulver selv. Ellers er bukkehornskløver en av hovedingrediensene i gult karripulver (fiskebollekarri), så i et knipetak kan man nok bruke det. Sausen blir veldig blurpete etter å ha vært i blender, så bruk lokk og lav varme for å unngå sauseeksplosjoner. All løken gir mye sødme, så når du ferdigstiller de ferdige rettene må du regne med å bruke mye salt for å kompensere. Ooooog det skader aldri med litt ekstra chili.
Å. det hørtes godt ut! Særlig på en så høstlig dag som dette. :nam: Vi var på søndagsbesøk i går, og da vi gikk ut av leiligheten deres, luktet det indisk curry i hele oppgangen - jeg ble så sulten, og gikk på hjemveien og spekulerte på hva jeg kunne lage som kunne finne på å lukte like godt.
Bukkehornskløver mener jeg ellers å ha funnet på en helsekostbutikk en gang i tiden, en gang jeg eksperimenterte litt med spirer.
Brukte du chicken tikka-oppskriften fra samme nettsted?
Ja, men den måtte halveres, 7 dl saus er for mye til to personer selv om man er like glad i saus som oss. Basen smaker overraskende tamt, men når man lager selve retten (og får i salt og pepper og kanskje litt chili) våkner den til live.
Neste gang er jeg ikke like sliten etter å ha stått i tre timer og laget saus, så da kjører vi på med skikkelig raita og kanskje noen hjemmelagde nanbrød. Woo, det skal bli bra.
Ja, dette er jo en enorm oppskrift, så den er tenkt til nedfrysing. Jeg brukte vel 1/3 nå og det var som sagt for mye, jeg kommer til å fryse ned i porsjoner på 3-3,5 dl og det blir sikkert minst 5-6 middager ut av dette.