Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God, lett dagstursekk til barneskolebarn

#1

My sa for siden:

Ungene skulle hatt noe annet enn skolesekken å bruke på dagsturer. Gjerne en forholdsvis liten og lett sak, trenger ikke være over 20 l (typisk plass til matpakke, termos, sitteunderlag og ekstra genser), helst med bare ett rom (men gjerne nettingrom for drikkeflaske på siden), og med godt bæresystem (minst brystrem, men også gjerne hoftebelte).

Noen som har noe å anbefale? Det er snakk om en stor og en liten åtteåring, og en middels stor tiåring.


#2

Chablis sa for siden:

Bergans 18 l tenker vi å kjøpe.


#3

Myria sa for siden:

Andreklassingen har Bergans Nordkapp 18 L som vi er veldig fornøyd med, og den oppfyller kriteriene dine.


#4

Input sa for siden:

Veldig fornøyd med Mammut First Ascent.


#5

Geitrams sa for siden:

18 liters Bergans har vår tredjeklassing som tursekk.


#6

millact sa for siden:

Mine to skolebarn bruker sine skolesekker som tursekk. Kjøpte en bergans xo20 til yngste som tursekk, men beckmann sekken sitter bedre på ryggen hans. Og nå tenkte jeg du mente som tursekk på skolen, men antar du mener turer generelt.


#7

apan sa for siden:

Bergans 18 liter er veldig grei, men i alle fall til eldste ville jeg kjøpt noe litt større.
Min femåring bruker 18 L på friluftsavdelingen i barnehagen og storebror har en 18 L fra han gikk på samme avdeling, men bruker den ikke på tur mer. Han ønsker seg en ny og litt mer voksen.


#8

Luftslottet sa for siden:

Jeg ville kjøpt hakket større enn 18l for å ha den litt lenger, men kan ellers anbefale Bergans. 7-åringen bruker fortsatt sin 5 år gamle 18l.


#9

My sa for siden:

Altså, minsta har en 30 liter, og tvillingbroren og storesøstra har hver sin 40 liter fjellsekk fra deuter, som er helt super. De har brukt dem på overnattingsturer. Men når de skal på dagstur med skolen og ha med bare matpakke, sitteunderlag og ekstra genser er de mye større enn hva som er nødvendig.
Eldste tenkte å låne lillesøstra sin 30 liter fjellsekk på sist skoletur, men den ble latterlig stor når hun bare skulle ha med matpakke + litt. Så hun tok skolesekken sin likevel. Skolesekkene fra Beckmann funker egentlig helt fint og er gode å bære, men det var noe med å slippe å rydde ut alle bøkene etc, og å ha en enklere sekk med færre rom. Hittil har 5.klassingen ofte brukt en telenor skikarusell-sekk, som er helt fin i størrelsen, men mangler brystrem, og nå er glidelåsen ødelagt. Men noe i den størrelsesorden, for de som kjenner til disse.


#10

Input sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor de skulle hatt større enn 18 L? Jeg bruker gjerne poden sin 18 L når jeg skal gå en enkel tur med bare matpakke, drikke, sitteunderlag og ekstra genser.

Du kan jo evt teste sånne sekker som er beregnet på trening og har rom for drikkesystem. Jeg bruker min som dagstursekk uten drikkesystemet og det gjør gjerne 9-åringen her også.


#11

Myria sa for siden:

Enig. Det er god nok plass i 18 L-sekken til alt et skolebarn skulle trenge på en dagstur. Den er behagelig å ha på og storebror kommer til å bruke sin lenge tenker jeg.


#12

Snipp sa for siden:

Frøkna i huset har en slik, og hun er meget fornøyd.


#13

Luftslottet sa for siden:

Jeg tenker stroppene på18L er bedre tilpasset små barn. Den er iallfall helt ubrukelig for voksen.

Da er det kanskje bedre med liten treningssekk?


#14

apan sa for siden:

Det er min tanke også. Jeg ser ikke at disse sekkene er egnet for større barn, tror ikke stropper og remmer er tilpasset barn på 11-12 år? Nå snakker jeg altså om Bergans.


#15

My sa for siden:

Der kom jeg over en type fra Osprey som svarte akkurat til kriteriene! 18 liter, som er akkurat størrelsen jeg var ute etter. Lett i vekt, godt bæresystem, lokk over og lomme på siden. Den er beregnet på barn fra 8-15 år, så stroppene virker bedre enn Bergans sine for større barn. Og deilig at de har gått for litt andre farger enn de evninnelige blå til gutt og rosa/lilla til jente, som de er så dritt lei av.

Det som er ekstra perfekt er at tvillingene har bursdag på fredag, min far har satt inn 500 kr til dem hver på min konto, for at jeg skal kjøpe noe til dem, og disse kostet nøyaktig 500 kr i butikken. :riktig: Så da ble det en i petrolfarget til Eivor og rustfarget til Sigurd.


#16

millact sa for siden:

De så jo veldig fine ut! Likte fargene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.