Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker dere campingferier?

#1

Guava sa for siden:

Inspirert av Maribos tråd så ble jeg nysgjerrig på hvordan det står til med campinginterressene her inne på forumet.

Liker dere campingferie? Hva er det som gjør at dere liker/misliker denne måten å feriere på?
Hvorfor velger dere campingferie?
Camper dere med telt? Har dere campingvogn?

Selv har jeg et merkelig anti-forhold til camping. Jeg har forsøkt den siste tiden å jobbe med meg selv på det området. Jeg har aldri sovet godt i telt, har aldri likt campingplasser noe særlig og det å bo på campinghytter er siste utvei hvis vi trenger overnatting.
Hos meg handler det ikke om snobberi på noe vis. Hotellene, ungdomsherbergene og pensjonatene vi har vært på gjennom årene har vært av ymse slag. Jeg har bodd på steder i utlandet som jeg tror folk her ville ha grøsset i vinkel av med utedo med slanger i gresset, digre edderkopper og kakerlakker. Jeg hadde glatt reist tilbake til dette stedet og til enstjernerspensjonatet i Kairo.
Jeg stiller ikke store krav til overnattingssteder. Det er likevel noe med camping som ikke frister meg. Vi var på noen campingferier i oppveksten og det kan hende at de opplevelsene har påvirket meg. Kanskje jeg bør gjøre noe med campingholdningene mine. I det minste bør jeg finne ut av hva det er med camping som ikke tiltrekker meg.


#2

safran sa for siden:

Om jeg liker camping? Hahahaha! Nei. Jeg liker å sove komfortabelt, og jeg liker å ha dusj og vannklosett så nært at jeg kan gå naken ut om natten om jeg har ærend.


#3

Zip sa for siden:

Vi liker camping :ja: og ungene elsker det :D

Vi har helt ny campingvogn, ganske stor, og stortrives der.
Dobbeltseng med fjærmadrasser, bad med do og vann i springen :).

Telt liker jeg ikke. Supert med campingvogn. Pakker alt i skuffer og skap og har alt av egne ting.
De nye vognene er veldig stilige :)

I år var vi på en helt super campingplass i Sverige, Daftø. Virkelig storkoste oss.
Kunne ikke tenkt oss å bo på hotell i sommerferien :niks:

Når vi ikke kjører på ferie har vi den fast på fjellet med terasse og vintertelt. På stølen til svogeren min. Vår egen lille hytte :)


#4

apan sa for siden:

Jeg er oppvokst med teltferier. Det var supert. I voksen alder har jeg kun testet 1 gang; 16 dager camping i Nord-Norge for 3 år siden. Da var jeg attpåtil gravid. Det var kjempeflott.
Neste år skal vi teste litt camping med poden tenker vi. Jeg kan ikke tenke meg hverken campinghytte eller vogn; bare telt. Deilig med frisk luft, tromming på teltduken, lykt om kvelden - og nostalgi fra barndommen.


#5

lil'c sa for siden:

:dulte:

(men jeg sover ikke naken)

Det er uansett uaktuelt med camping ferie pga. snuppas spesielle behov.


#6

kisha sa for siden:

Vi har hatt campingvogn i mange år, og stortrives. Nå står vogna på et turistsenter og vi bruker den som hytte. Ungene har alltid elsket å være med, jeg tror det er for at vi var så nære hverandre. De sovent mens vi voksne satt og pratet.

Det er komfortabelt med spingmadrasser. Det eneste minuset er når vi kommer dit i - 20 C på vinteren og vi har kjørt lant i en varmt bil. Det går noen timer før det blir varmt.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg også. Og jeg er nok fordomsfull, for jeg har aldri prøvd. Men du vet Mosvangen Camping? Ikke søren om jeg hadde trivdes i de hyttene der!


#8

Hyacinth sa for siden:

Dessuten er det uaktuelt pga gresspollenallergi.


#9

007 sa for siden:

Jeg elsker camping. Men i vogn, ikke telt.
Vi hadde campingvogn i to år, men solgte den fordi vi ville ha noen somre sørover. Nå har vi hatt to fantastiske Spania-turer, og er sugen på vogn igjen. Vi vurderer både faststående vogn med spikertelt, og vogn til å kjøre med. Jeg tror vi kommer til å ende opp med faststående de første årene, og få både i pose og sekk: syden og camping.


#10

Vimsen sa for siden:

Ikke telt. IKKE!
MEn hytteferie er koselig.


#11

Dixie Diner sa for siden:

NEI!! Jeg vil heller spise rått smalahove enn å ligge i telt. Campingvong med do og dusj er greit, samme med hytte (med dusj og ordentlig do). Teltturer er et sant helvete. Jeg føler meg skitten og ekkel. Men så spiser jeg ostepop med gaffel eller hansker også da.


#12

kisha sa for siden:

Når man leier campinghytter, må man vaske seg inn og vaske seg ut. Med egen hytte på hjul er det mye lettere. Man stopper og tar hvilepauser når det er behov, man kan lage middag hvor som helst. Og man slipper den uendelige vaskingen.


#13

lil'c sa for siden:

....


#14

Bergensis sa for siden:

Nei, full av fordommar mot campingliv.


#15

apan sa for siden:

Jeg er så fordomsfull at jeg synes det er helt annerledes med telt enn med vogn. Det er antagelig enda verre enn å ha fordommer mot alt campingliv :knegg: .

Vi var altså 16 dager i Norge i telt. Vi hadde aldri hatt råd til det på noen annen måte. Jeg bor heller i telt enn på vandrerhjem og lugubre herberger (ja. Jeg har prøvd dem også, dog mest i utlandet).


#16

Toffskij sa for siden:

Jeg hater i hvert fall å sove i telt (og jeg har prøvd). Teltferie er uaktuelt. Jeg har ikke prøvd meg på campingvogn/-bil, men ser liksom ikke helt for meg at det er noe for oss heller.


#17

Elin sa for siden:

Har kun campert en vinter. Dvs. weekend-campert en vinter da jeg var weekend-skibum en sesong i Trysil i ungdommen. Det var ok. Campingen altsaa. Hverken mer eller mindre. Liker hoteller bedre jeg. Luksusdyr.


#18

emm sa for siden:

Tja, jeg vet ikke helt. Campingvognene har jo blitt som små luksushytter, så det og telt er ikke sammenlignbart. Vi besøkte Daftø på dagstur hjem fra Danmark i år, og den plassen var noe helt for seg selv da:jupp: Ungene ville ikke hjem!

Vi kunne forsøkt campinglivet en sesong, hvis vi hadde hatt en grei vogn. Telt orker jeg nok ikke.


#19

lil'c sa for siden:

kremt
Jeg skal visst ikke le av det, jeg prøvde nå med gaffel, og herlighet så deilig, slipper alt gris og lukt på fingrene! :o


#20

Snippa sa for siden:

Jeg har også en sterk antipati mot camping.
Jeg liker plass rundt meg. Jeg klarer ikke å se kosen med å bo så tett opp i hverandre som man gjør på en campingplass.
Jeg får ikke sove i telt, så det er bare i nødsfall, og kun for en natt om gangen.


#21

emm sa for siden:

Måtte quote denne, utrolig bra kommentar:rofl:


#22

Mandarin sa for siden:

Jeg har voldsomme fordommer mot campinglivet, og har ALDRI vært på campingtur eller telttur!! :rødme:
Men , nå har jeg en mann som har fantastiske minner fra teltturer osv så jeg har sagt ja til å overnatte en natt i telt i Danmark i neste uke!!! :knegg:
Med lille-mandarin på 2 år. Så får vi se hva jeg synes. Jeg er i det minste sporty innstilt :knegg:

Men vi skal overnatte på motell, kroer, bed&breakfast resten.


#23

Estrella sa for siden:

:dulte: Som jeg skulle sagt det selv. :nemlig:


#24

Frantzen sa for siden:

Det eneste som får meg til å vurdere teltferie og campingliv er nyforelskelse

:elsker:


#25

Gulla sa for siden:

Jeg elsker telt! Har minimum 20 døgn i året i telt, og skulle gjerne hatt fler. Deilig å krype ned i god og varm sovepose og høre vinden i teltduken, eller drypping fra regn. Våkne om morgenen mens gresset ennå er fuktig, sette over kaffen på primusen og være ute.
Jeg er veldig jentete, og hjemme er jeg glad i dusj, sminke og høyhælte sko, men på telttur er det annerledes. Savner ikke varmt vann før etter en drøy helg.
Var to uker på ulike campingplasser mellom her og Østerrike i sommer, og det gikk superbra med ei snuppe på 2 år. Fantastisk ferie!

Jeg ligger forresten laangt unna campingvogner, der går grensa mi....


#26

Bluen sa for siden:

Nei, jeg har fått nok av campingferier etter barndommens reiser Europa rundt i fuktig hustelt. Det er fint å ha opplevd det, og lenge var det moro, men nå foretrekker jeg definitivt å sove under tak.


#27

gullet sa for siden:

Nei, jeg er ikke bygget for campingliv.

Liker ikke og er redd for alt som kan krype, maur, edderkopper osv
Jeg liker ikke å gå på do hvor det er skittent og vått overalt.
Liker ikke å vaske meg der hvor andre har tømt kjelen med Spagetti ala Capri.
Liker ikke soveposer
Liker ikke å våkne i et varmt, tett telt hvor sola steker i ansiktet.
Liker ikke at alt blir rått, sandete og skittent.
Liker ikke kortspill og drikking hele dagene.


#28

Irma sa for siden:

Jeg synes campingvogner og alt som hører til er utrolig megadødsharry. Jeg har ganske mange fordommer, og har alltid hatt det. Har selv vokst opp med hytte i skogen. Vel så primitivt, uten vann og strøm, men allikevel noe ganske annet. einstøing

Det festlige (?) er at vi plutselig kjøpte oss campingvogn i fjor høst. :sparke: Det er litt andre grunner til at vi kjøpte enn et genuint ønske om campingliv. Blant annet nærhet til familie, ønske om "nærmere-naturen-følelse" osv. Da jeg fant campingvogna som skulle bli vår ble jeg overbevist. Den har ikke et spor av rysjer, frysjer, frynser, utskjæringer eller plastblomster. (Jeg trodde alle hadde det.) Dessuten står den på et typisk vintercampingsted hele året. Jeg har større fordommer mot sommercampingsteder. Ser for meg flere grilldresser og mer flatfyll der.

Her er forresten et par bilder fra vidunderet vårt, en liten treroms, åtte meter lang. :værsågod:

Her dusjer og bommelimmer jeg (neida, man ikke i fellesdusjen/dossen):

Her sover krapylet:


#29

apan sa for siden:

Man camper ikke BARE fast på en campingplass og drikker og spiller kort. Meget lite av det på campingplasser rundt om i Norge der man hovedsakelig er 1-2 netter for å se landet sitt altså. Det finnes flere varianter enn prototypen for å si det sånn.


#30

Snippa sa for siden:

Eksen min dro på bryllupsreise i telt. Nesten 3 uker på Finnmarksvidda. Midt på sommeren, i myggsesongen....


#31

apan sa for siden:

Gubben fridde faktisk til meg på den før omtalte teltturen :nemlig: .
Jeg kan likevel melde at akkurat natten etter at man har blitt fridd til ikke er så romantisk i et 2-mannstelt når man er gravid og har soppinfeksjon.


#32

Myggstukket sa for siden:

Jeg er langt ifra noe camping/telt-menneske. Liker ikke store campingplasser med mange oversosiale mennesker. Ferie liker jeg å tilbringe i det stille sammen med nærmeste familie. Jeg kan ikke fordra å ligge i telt. Det er klamt og ekkelt. Takke meg til hotell.


#33

Frantzen sa for siden:

:latter:


#34

konemor sa for siden:

Synes camping er greit. Har ikke prøvd så mange ganger og kanskje vi har vært heldig med vær og campingplasser.
Synes vogn er greiere enn telt da ;)


#35

Fluke sa for siden:

Liker dere campingferie? Hva er det som gjør at dere liker/misliker denne måten å feriere på? Jeg liker det veldig godt, og det gjør mann og barn også. Nå har vi bare campet i Danmark, for jeg har "ei greie" mot norske campingplasser, for de ser så kjipe ut. I Danmark er de aller fleste campingplasser veldig tilrettelagt for at man er barnefamilie. Det er digre lekeplasser, dyr, minigolf, hoppeputer og ofte svømmebasseng. Toaletter og stellerom er vanligvis veldig fine.

Hvorfor velger dere campingferie? Fordi det er billig, og det er fritt. Fritt med tanke på at det alltid er plass til oss, og vi kan selv bestemme om vi vil bli en eller fire dager på samme plass.

Camper dere med telt? Har dere campingvogn? Vi har telt. Et ganske stort et som har fortelt som er såpass stort at vi kan sitte inne og spise om været ikke er topp. Og som jeg og mannen kan sitte og kose oss i etter at barnet har lagt seg (man kan gjøre mer i forteltet også, men da må bord og stoler ut :deler: ).

Når vi nå har valgt denne måten å feriere på har vi lagt en del ting til rette for at det skal være behagelig. Vi har en diger luftmadrass som er bedre å ligge på enn dobbelsenga hjemme. Denne pumpes opp med elektrisk pumpe. Campingstolene er gode å sitte i, bordet er lett å holde rent, teltet er lett å sette opp osv. Jeg hadde aldri giddet å reise på teltferie med et gammelt fjelltelt og liggeunderlag.

Vi har brukt en del penger på utstyr, og det har virkelig vært verdt det. :nikker: Jeg ønsker ikke gi barnet dårlige teltminner, som det høres ut som mange får. I den ferien vi var på nå i sommer ble det til at vi tok inn på hotell en natt, og da klaget T. og ville tilbake til teltet, for han syns det var kjedelig på hotell.


#36

Bluen sa for siden:

Kortspill og drikking (om kveldene) anser jeg for øvrig som legitime, ja, rent ut sagt gode grunner til å utøve campingliv. :)


#37

Tallulah sa for siden:

Liker dere campingferie? Hva er det som gjør at dere liker/misliker denne måten å feriere på?
Jeg har aldri campet i campingvogn. Som liten var vi på campinghytteferie i Danmark, det syntes jeg var helt OK, og kan kanskje gjøre det selv også. Jeg har sovet i telt på bilferie gjennom Europa som barn, men skal jeg sove i telt nå, så tror jeg at jeg vil gjøre det i skogen eller noe. Men det er ikke den type ferie jeg velger først, akkurat.

Jeg har hatt enorme motforestillinger mot campingvogner og busser. For det første er de et helvete å kjøre bak, og jeg har aldri skjønt greia med campingvogner som står fast på et sted. Svigers har det, og det har gått opp et lite lys for meg. De har den langs kysten, de har båtplass, strand og idyll, og hyttene i nærområdet (med omtrent samme flatemål) koster en formue.

Jeg foretrekker å feriere i hus eller leiligheter rundt om i verden.


#38

Ru sa for siden:

Vi har campet halvannen uke i Danmark i sommer, med telt.Gikk fint som bare det, og vi har storkost oss. Vi har et gedigent 6-manns telt, som vi var 4 voksne og 2 barn i, og det gikk helt fint. Vi var på 3-stjerners campingplasser (dog minst en av dem burde vært mye mer) og var litt her og litt der.
Klart det er litt styr å slå opp og ned teltet, men med de teltene man får i dag, tar det ikke mer enn toppen 10 minutter.

Egentlig kunne jeg tenkt meg campingvogn, da er man ikke så krampaktig tett om det skulle begynne å regne f.eks. Ikke minst er det lettere å pakke sammen og dra om det er drittvær. (Det var ikke gøy å pakke telt den dagen det regnet 45 mm.)

Camping er helt greit, men ikke for lengre perioder. 2 uker er smertegrensen min tror jeg. I telt vel og merke.

Vi har for øvrig tilgang til 2 hytter året rundt, så der orker vi ikke dra på sommerferie.


#39

Føniks sa for siden:

Jeg er ekstremt fordomsfull mot campingvognliv. Og det å gå igjennom campingen på Kjærstranda i Stavern hjalp ikke mot fordommene. Jeg blir litt flau på folks vegne når de bygger platting og setter opp hekk for å late som det er en hytte.

Nei, det er nok ikke noe for meg.


#40

Muad'Dib sa for siden:

Må bare signere Safran her. Jeg har prøvet både telt og campingvogn, og får rett og slett noia av pladsmangelen og mangelen på hygiejne. Og så er jeg for snobbet. Storebror og jeg har både gresspollenallergi. Og så bor jeg i forveien på landet, og føler ikke behov for yderligere nærkontakt med naturen. Faktisk har jeg litt lyst på å dilte disse schtygge campingvogne av veien hver gang de sinker meg i trafikken. Faktisk, så gidder jeg ikke bo på på hytte engang.


#41

Kate sa for siden:

Jeg elsker det!


#42

Billa sa for siden:

Hei, jeg heter Billa. Jeg er en camper...

I utgangspunktet er nok hytte mitt førstevalg, det er liksom det jeg vant med fra jeg var liten. Siden hytter i områder der det kunne være aktuelt for oss å kjøpe koster en liten formue, er det imidlertid helt uaktuelt å virkeliggjøre hyttedrømmen de nærmeste 20 årene.

Å campe i campingvogn er et alternativ for å ha et sted å reise til i helgene. Et sted som er VÅRT, og ikke et sted hvor det må planlegges og avtales med andre om når det passer. Vi har etterhvert også sett fordelen av å bo på en campingplass når det gjelder lekekamerater for barna. Campingvogn er en veldig barnevennlig ferieform. Denne sommeren tror jeg Storesøster er den eneste som virkelig sitter igjen med bare gode minner. Hun har massevis av andre små og leke med.

Veldig mange av mine fordommer mot campingplasser og camping generelt er avkreftet. Vi har vognen vår ved sjøen. Vi har utsikt og ligger ikke i "rutenett". Rundt oss er det mange hyggelige mennesker. Noen som også er i starten av campinglivet. Noen er voksne, noen er på vår alder. Jeg har i løpet av 4 år aldri sett flatfyll. Det er "ro" etter 23, og vi har lekeplass, hoppepute, strand og stort utendørs saltvannsbasseng.

På plassen vi ligger på, er det forøvrig veldig mange gjennomreisende. Jeg synes det virker veldig koselig å campe i både telt og kombicamp også. Folk virker ofte så samkjørte og fornøyd. Akkurat campinghytte er ikke noe for meg.


#43

Perhonen sa for siden:

Jeg er nettopp kommet hjem etter nesten en uke i Borlange på verdenstreff for citroen 2cv. Fantastisk artig. Flere tusen mennesker som bodde i telt, og to tusen små gamle biler. Mennesker fra all verdens nasjonaliteter. Jeg har ikke hatt det så artig på mange år, selv om det var lystig sang til langt uti de små morgentimer.

Helt spesielt. Jeg vet ikke om jeg akkurat syns campingferie med telt sånn generelt er noe for meg. Men...jeg ønsker meg en bobil. Jeg elsker å dra på bilferie. Syden er ikke noe for meg.


#44

Blå sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i å telte. Med en far som er fanatisk telter, så tror jeg at jeg fikk litt overdose i tidlige tenår.

Nå har vi faktisk skaffet oss telt og har planer om noen turer på fjellet med det. Det er utelukkende for barnenes skyld og for å ha sikkerheten dersom vi vil gå så lange turer at vi kan risikere å måtte overnatte ved dårlig vær. De fleste barn elsker å telte, mine har ennå ikke gjort det en hel natt men jeg regner med at de kommer til å like det og vi skal gjøre det, men det blir nok ikke så veldig ofte.

Campinghytte synes jeg er et greit alternativ når vi er på biltur og vi har overnattet på en god del etterhvert.


#45

nolo sa for siden:

Teltferie hadde jeg sett mer på som straff enn som rekreasjon. Hytter og hotell er tingen for komfortglade nolo.


#46

Filifjonka sa for siden:

Jeg har vært på kjempefine teltferier da storebrødrene var små. Men nå er det lenge siden. Ryggen min setter lite pris på å sove i telt.


#47

Palmen sa for siden:

Jeg er ingen camper. Hadde noen overnattinger i telt som speider for mange år siden, men har på ingen måte tenkt til å gjenta suksessen. Når mini på et eller annet tidspunkt har lyst til å dra på telttur kan hun få reise sammen med sin snille onkel! :nemlig:

Hoteller med rent, nystroket sengetoy og konfortable bad er min greie! :bortskjemt drittunge:


#48

Candy Darling sa for siden:

Nei, jeg kan ikke fordra campingplasser. Jeg har vært mye på det som barn, og jeg har antagelig falt i gryta, for jeg er avvent for livet. Bråkete, skittent, trangt og kummerlig. :grøss:

Det litt pussige er at jeg elsker å våkne i telt på fjellet (riktignok milevis fra folk). DA gjør det liksom ingenting at man ikke får seg en dusj på en uke. :plystre:

Dessuten bor jeg gjerne på billige, shabby pensjonater på backpacker-tur. DA gjør det liksom ingenting at det er bråkete og kummerlig. :glis:

Bill.mrk. Ulogisk


#49

Candy Darling sa for siden:

Vi var forresten på campingplass og lekte litt med Sneipen i sommer (vi leide hytte et stykke unna). Jeg kjente veldig at det fremdeles ikke var noe for meg. Fastmontert campingvogn er definitivt også i allergisonen min, ikke bare hustelt.


#50

Lykken sa for siden:

Mannen har akkurat nå i helgen kjøpt 8-10-mannstelt, så jeg og ungene får nok etterhvert prøvd dette. Ifølge mannen må det være såpass stort for oss fire eller for ham og en eller to kompiser, han hater trange telt, men eeeelsker fisketurer. Mine foreldre er hyttefolk, så jeg har egentlig aldri prøvd camping-eller teltlivet. Campingvogn på plass er nok ikke noe for oss, litt for folksomt og trangt. Men jeg har jo besøkt andre, og noen har jo de luksusvognene med veranda, og jeg ser at det sikkert er et eldorado for unger. De flotteste campingplassene har jo som regel basseng, store og flere lekeplasser etc.
Men tilbake til telt, jeg er spent på om jeg kommer til å synes det er ok for noen netter ved fiskevann. Jeg er egentlig en svært komfortabel person som må ha dusj og do rett ved. Min ex brøt ut i krampelatter når jeg for en del år siden foreslo interrail, han kunne ikke forestille seg meg pakke alt i en sekk og bære i timesvis...:o


#51

Inagh sa for siden:

Gubben fnyser ved tanken på campingferie, men jeg tenker med glede tilbake på alle somrene i campingvogna utenfor Stavern da jeg var barn. Vi hadde ei lita campingvogn som sto på fast plass hver sommer. Vi hadde et fortelt hvor vi spiste maten og var på dagtid, og så sov vi inne i selve vogna.

Det var alltid barn å leke med, det var vann å bade i, skog å gå tur i.

Jeg husker jeg elsket det av hele meg - så jeg kunne godt tenke meg å gi barna mine samme opplevelsen. Men som sagt - gubben fnyser, så det blir neppe noe av.

Heldigvis liker gubben å bo i telt, så det blir nok noen turer inn til et fiskevann ikke langt fra oss med telting i helgene framover. :jupp:


#52

Jessica sa for siden:

Jeg trives med camping. Hadde vi ikke kunnet campe de siste 6 årene så hadde vi ikke kunnet ha noen ferie. Økonomiske grunner til det siden jeg har vært student lenger enn langt......

For at vi skulle få reist på campingferie kjøpte jeg en combicamp, brukt i 2003. Da kan vi ligge noenlunde godt og det er greit slik. Vi er fem i familien og vi har ikke stor nok bil til å dra campingvogn. For den del ville campingvogn blitt for dyrt for oss. MEN Camplet (kombicamp) er supert. Har dessverre ikke fått brukt den siden 2005.

Det er klart at dersom jeg kunne velge så hadde noe mer komfortabelt vært bedre, men det har vi ingen mulighet til.
Når jeg var frisk og rask dro jeg på flere teltturer med barna. De elsker å ligge i kombicamp eller telt.


#53

Che sa for siden:

Jeg takler campingferier, men drømmer ikke om det. I fjor forsøkte vi oss på teltferie. Det var ikke noe for mor, og vi kapitulerte etter en uke og la inn på hotell.
I år hadde vi med bikkja på ferie, og måtte derfor velge campinghytte. Leide en med innlagt vann og sånn, og den var veldig grei. Trivdes godt egentlig.


#54

Fantasimamma sa for siden:

Elsker det!!!
Kom hjem i går etter en uke ute på hjul. Ungene liker det også.
Har ikke vogn selv men kan låne enten svigers sin knaus på 5,6meter eller mine foreldres bjølseth på 6meter.
Drømmen er engang å ha råd til ei på ca 7-8meter og ha fastplass sommertid på min favorittplass 7mil herifra.


#55

Adrienne sa for siden:

Nemlig. Kan jeg unngå det, så gjør jeg det.


#56

Milfrid sa for siden:

Jeg er ganske fordomsfull mot campingliv på campingplass, det må jeg innrømme. Kanskje mest fordi jeg har sett alle de rare grilldresstypene som holder til på vintercampen ved hytta vår?

Telttur (av typen 2-3 netters varighet) synes jeg er kanonkjekt, både med og uten unger. Kanskje særlig uten, og særlig om det skjer på et relativt øde sted.... :D .

Sånn til vanlig er jeg tilhenger av gode senger, dusj og wc, men det kan være ganske deilig å være uten det en liten stund også, om man bare er sammen med rett mann ;) .


#57

Veronal sa for siden:

Camping på campingplasser er definitivt ikke noe for meg. Basert på mitt erfaringsgrunnlag som inkluderer 1) 2 ukers camping i stort telt på 80-tallet i Danmark, Tyskland og Frankrike, 2) 2 ukers camping i campinghytter i Tyskland på 80-tallet og 3) 2 ukers camping i campingvogn på Sørlandet så har jeg fordommer for evig og alltid. Etter den tid har ingen av foreldrene mine prøvd å gjenta "suksessen" heller.

Har forsøkt camping i lite telt m/hund med exen (fra midt i landet til Nordkapp og tilbake igjen) og det frister heller ikke til gjentakelse. Det ble for lenge å leve under kummerlige forhold for mitt vedkommende. En natt skal jeg takle ganske bra. Det er vel derfor vi har fått oss telt beregnet til spontane overnattinger i marka - forhåpentligvis til glede for 2-åringen, men været har ikke vært med oss i sommer.


#58

Kula sa for siden:

Absolutt ikke. luksusdyr


#59

Eria sa for siden:

Jeg hater camping. Kunne ikke falle meg inn å dra på campingferie.


#60

LilleT sa for siden:

Jeg forsøkte jo å sove i telt tidligere i sommer, men det var katastrofalt for ryggen. Hadde det ikke vært for den, synes jeg telting UTENFOR campingplasser, men gjerne i marka, hadde vært en ideell måte å feriere billig på.

Har ingen erfaring med å overnatte i campingvogn, men har leid hytte på campingplass mange ganger. Jeg synes vel ikke at det er det helt store, men det har fungert. Barna synes det er topp.

Jeg synes campingliv er harry, men skjønner at folk kan like det.


#61

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker det ikke. Jeg kan gå med på noen netter hvis det er sommer og veldig varmt og vi er ute med båten. Da kan jeg gå rett fra sengen til bikinien til stranden. Men hvis vi reiser på ferie vekk hjemmefra så er camping bortimot utelukket.


#62

HSJ73 sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt dette med campingferie. Jeg har, og har alltid hatt, tilgang til hytter, så det har vært fint lite campingferier i mitt liv. En hytte vi pleier å oppholde oss på om sommeren, ligger i gangavstand til en rekke campingplasser, og det hender vi har ærend der, som f.eks. handle på butikken, bade på stranda eller leke på lekeplassen. Eller jogge forbi. Det som slår meg, er hva vitsen med campingvogn er, når mange av dem nærmest er bofaste? Forteltene er møblert med tunge skjenker og møbler som definitivt ikke inviterer til flytting i hytt og pine.

Jeg kan skjønne frihetsfølelsen det må være å ha campingvogn eller -bil, og frakte den med seg/kjøre dit man ønsker, ut fra innfallsmetoden. Stoppe på en campingplass i noen dager, kjøre videre og se en annen del av landet. Dette virker for meg litt lokkende. Men hva i all verden er vitsen med å gro fast? Kan det være så enkelt at man egentlig ønsker seg hytte?

Datteren min er litt misunnelig på dem som bor på campingplassene, for det er så mange barn der. Den siden av campinglivet klarer jeg å se det positive i. Men å bo med naboene ca. 20 cm unna på alle kanter, flere dager i strekk, det vekker klaustrofobifølelsen i meg.


#63

Zip sa for siden:

Mamma og pappa har fast campingvogn slik du beskriver og det er fordi de vil ha en plass å reise til om sommeren (sørlandet) men de vil ikke bruke en formue på en hytte (selv om de egentlig kunne). Det er kun i sommermånedene de bruker den. Og de liker seg veldig godt :)


#64

Lykken sa for siden:

Det slår deg kanskje ikke at mange ikke har råd til egen hytte med strandlinje, derfor bor de på campingplass rett på flotte strender og badeplasser. Det de får for en campingvogn er kanskje en hytte 20 minutters gåtur fra det samme.


#65

Line* sa for siden:

Jeg har ikke lest mer enn hovedinnlegget:

Jeg campet ett år, (april - september (et jævlig fint år værmessig)og det holdt. Seriøst, jeg ble mettet av "Kongen av campingplassen, snurredasser og country"festivaler"...m.m.
Fryktelig mye mas om kaffe og slikt før man var våken, mye fyll, fra andre som ikke hadde vett til å holde fyll vekk fra andres unger etc, utrolig fint vær det året, ble veldig brun, men: ALDRI MER!

Vil ha båt!!!

Båtturene jeg ble bedt på da jeg ikke hadde barn der, var uforglemmelige. :humre:


#66

Tallulah sa for siden:

Jeg var akkurat som deg, oppvokst med hytte og skjønte virkelig ikke vitsen med fastboende campingvogn. Bare tanken gjorde meg smått fnisete. Men nå har jeg svigerforeldre med fast campingvogn. Den ligger i et område hvor de har båtplass 20 meter unna, strand, fin liten hage, hyggelige naboer og mye fin natur. Hyttene i samme område koster flerfoldige millioner, og er noe menneske rmed normal inntekt aldri vil ha råd til. De har ikke arvet en hytte slik mange andre. Derfor har de campingvogn fast på samme sted. Og nå syns jeg det er helt flott. Disse campingvognene ligger slik at alle har det ganske privat, og minst like privat som mange hytteområder.


#67

Honda sa for siden:

Før når jeg var mindre så var vi bestandig 3-4 dager i nordsverige, når vi kom fra finnmark[var bestandig i finnmark , hjemme på ferie] og da hadde vi campinghytter. Kjempe gøy.

Teltur har jeg ofte vært på:)
Oppe på fjellet og sånt. Ikke på campingplass.
Ofte tok jeg og søskenbarnet mitt med oss helt og sovepose og dra på telttur når vi var hjemme på ferie.

Men har ikke vært på telttur siden vi finn ungene. Skulle i fjor men da ble det storm :(


#68

Honda sa for siden:

Mamma og pappa har campingvogn stående fast, før på en annen plass, i 20 år. var en 7 vogner der. Men de måtte flytte og nå står de på gården til søskenbarnet til mamma. ikke helt oppe på gården da men nede atmed elva:)
Med vi \de har aldri hatt spikertelt og sånt styggesaker.

Bare vanlig fortelt om sommeren.

Campingvogn er jo mye billigere en hytte, og mye lettere å vedlikeholde:)

Campingvogna er boltet fast med det er mest for om det blir storm og sånt.
Tar vel et par timer så er campingvogna løs.

Vi har aldri brukt den til ferie.
Ikke sett vitsen med at vi har kjørt nordover vært der i 3 uker å kjørt hjem.
Om vi skulle ha hatt vogna med hadde det tatt mere en 18 timer ,som vi bruker i dag på å kjøre oppover.
Og der oppe har vi jo hus så:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.