Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pensjonistbil

#1

vestlandsfanden sa for siden:

Hei trenger tips til bil for 70-åring, helst en bil som har best potensiale for å kunne kjøres også når han er 80.

Priliste:
pris 150-200
kompakt; lett å manøvrere, oversiktlig
aktiv Passistent (dvs trykke på en knapp - gi gass :)
Psensorer foran og bak
høy sittestilling
driftssikker
bensin eller hybrid
5 stjerner i Euroncap
bonus:
automat


#2

noen sa for siden:

Mine foreldre som er 80+ begge to kjøpte seg en Golf for et par år siden og er veldig fornøyde. Automatgir, ikke den minste motoren, parkeringsass.. Moren min er veldig kort, faren min veldig lang, men begge kan stille inn setet slik at de sitter behagelig. Jeg har kjørt den en del, både langtur og bykjøring, og jeg synes den er bra til å være såpass liten. Nok plass til bagasje er det også. Nybil ligger kanskje noe høyere enn det spennet du har oppgitt.


#3

Lavender sa for siden:

Jeg og tenker Golf, eller Toyota Auris.


#4

Charlie sa for siden:

Hørt hørt Skoda Yeti anbefalt til den gruppa, også. Den er vel litt dyrere enn du nevner ny, men å kjøpe en ganske ny brukt eller en demo kan være et godt alternativ. Kjøpte demobil selv, og den er fullpakket av duppeditter jeg aldri hadde giddet å betale fullt for, men som er veldig behagelig :glis:

Hvis man har valgmuligheter, er det også veldig flott med oppvarmet frontrute, det gjør skraping vinterstid mye enklere og bedre sikt.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg kjørte Toyota Yaris for noen år siden, og det var bare meg og folk over 70 som kjørte Yaris. :knegg: Men Auris er vesentlig mindre, om han ikke akkurat trenger så plass.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.