Jeg har vært sløv med ukeshandlingen, og oppdaget først i dag at salmalaksen jeg kjøpte på lørdag hadde utløpsdato 14.9, altså på mandag.
Ungen er informert om sushi-middag og risen venter allerede i kjøleskapet, så spørsmålet er om jeg må stikke innom butikken og skaffe ny fisk før middag, eller om jeg kan ta sjansen på at fisken fortsatt er spiselig, to dager på overtid.
Vet ikke, jeg ville gått for lukt-test. Ser den grei ut, lukter den normalt? OK.
Om jeg droppet sushien, ville jeg ha varmebehandlet den framfor å kaste den. Innser at endring av middagsplaner ikke står på ønskelisten når ungen er lovet sushimiddag.
Jeg ville ikke. Jeg syns slett ikke salmalaks er som ny frem til datoen, den blir betydelig mindre fast i fisken (heh!) og litt emmen i smak. Greia med sushi er jo at det skal smake ferskt. Så jeg ville kjøpt ny og åpnet den gamle. Lukter den ålreit kan du fryse den.
Jeg synes også salmalaksen taper seg betydelig på smak og konsistens når den nærmer seg utløpsdato, så jeg ville heller ikke spist den rå (men hadde glatt spist den varmebehandlet).
Jeg har vel gått rett på da, og trodd på noe jeg har hørt om hvor raskt de slakter den og hvor bra den skal smake, i grunn det samme om Frøya også. ;). Men jeg er enig i at salma både lukter og smaker mer på slutten av holdbarheten.
Mulig jeg hadde fryst den gamle og spist den varmebehandlet senere, og kjøpt fersk fisk til å spise rå.
Enden på visa ble ny fisk innkjøpt, gammel fisk åpnet, luktet på og puttet i fryseren. Så, da ny fisk var godt og vel fortært (jeg hadde glemt hvor fort de ungene mine glefser i seg rå laks :rolleyes:) så ble gammel fisk plukket ut av fryseren igjen, delt opp, og jammen meg spiste de ikke nesten hele den også.