Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Kan vi spise salmalaksen?

#1

Timar sa for siden:

Jeg har vært sløv med ukeshandlingen, og oppdaget først i dag at salmalaksen jeg kjøpte på lørdag hadde utløpsdato 14.9, altså på mandag.

Ungen er informert om sushi-middag og risen venter allerede i kjøleskapet, så spørsmålet er om jeg må stikke innom butikken og skaffe ny fisk før middag, eller om jeg kan ta sjansen på at fisken fortsatt er spiselig, to dager på overtid.

Slaktedato var 4.9, sto det.

Innspill/kunnskap/erfaringer? :)


#2

apan sa for siden:

Jeg hadde ikke spist den rå, men jeg kunne nok ha varmet den opp og spist den som vanlig laks dersom den luktet greit.


#3

Addison sa for siden:

Jeg kunne ha varmebehandlet og spist den, men hadde nok ikke brukt den rå.


#4

tink sa for siden:

Vet ikke, jeg ville gått for lukt-test. Ser den grei ut, lukter den normalt? OK.

Om jeg droppet sushien, ville jeg ha varmebehandlet den framfor å kaste den. Innser at endring av middagsplaner ikke står på ønskelisten når ungen er lovet sushimiddag.


#5

Timar sa for siden:

Varmebehandlet laks funker ikke når jeg har lovet ungene sushi. For å si det på en pen måte :p

Så, jeg må rekke innom butikken også før middag, skjønner jeg. Pokker også!


#6

banana sa for siden:

Jeg hadde spist den hvis den luktet greit.


#7

Lavender sa for siden:

I verste fall smaker det litt mer enn vanlig. Produsenten garanterer at fisken er som ny tom datoen, men kan nok spises etterpå hvis den lukter godt.


#8

millact sa for siden:

Vet ikke. Vi skal ha salmalaks med dato 18.9 i dag, men steker den. Håper den fortsatt er god.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg ville ikke. Jeg syns slett ikke salmalaks er som ny frem til datoen, den blir betydelig mindre fast i fisken (heh!) og litt emmen i smak. Greia med sushi er jo at det skal smake ferskt. Så jeg ville kjøpt ny og åpnet den gamle. Lukter den ålreit kan du fryse den.


#10

Toffskij sa for siden:

Jeg synes også salmalaksen taper seg betydelig på smak og konsistens når den nærmer seg utløpsdato, så jeg ville heller ikke spist den rå (men hadde glatt spist den varmebehandlet).


#11

Bluen sa for siden:

Aldri i verden om jeg ville spist den rå to dager etter utløpsdato. Spiser den faktisk ikke rå samme dag som den utløper heller.


#12

Tallulah sa for siden:

Salma selv opererer med "siste forbruksdag", ikke "best før". Det er altså ingen garanti at den er som ny frem til siste forbruksdag.


#13

Lavender sa for siden:

Jeg har vel gått rett på da, og trodd på noe jeg har hørt om hvor raskt de slakter den og hvor bra den skal smake, i grunn det samme om Frøya også. ;). Men jeg er enig i at salma både lukter og smaker mer på slutten av holdbarheten.

Mulig jeg hadde fryst den gamle og spist den varmebehandlet senere, og kjøpt fersk fisk til å spise rå.


#14

Timar sa for siden:

Takk for innspill! :blomst:

Enden på visa ble ny fisk innkjøpt, gammel fisk åpnet, luktet på og puttet i fryseren. Så, da ny fisk var godt og vel fortært (jeg hadde glemt hvor fort de ungene mine glefser i seg rå laks :rolleyes:) så ble gammel fisk plukket ut av fryseren igjen, delt opp, og jammen meg spiste de ikke nesten hele den også.

Den gamle luktet heldigvis ok fortsatt.


#15

millact sa for siden:

Min kollega fortalte at han i går spiste salmalaks som gikk ut 11.9. Han stekte den, smakte godt.


#16

millact sa for siden:

Fortsatt veldig god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.