Vi har jo en tråd for lite vellykkede kaker, jeg tenkte det var greit å ha en for vel...alternative middager.
Selv skulle jeg lage pizzasnurrer i dag. Vi er vel nærmere pizzaKRÆSJ.
Jeg har aldri laget pizzasnurrer før (ja ja ja, jeg vet) og fikk tips om ferdig deig og bare hive på pizzafyll.
Vel, jeg tok mr Peppesbunn, rullet ut og la den klar. Stekte kjøttdeig med forskjellig krydder, hadde oppi en boks hermetiske tomater og litt annet stuff.
I og med at det blir veldig vått, så hadde jeg alt over i en finmasket sil og fikk ut overflødig fuktighet. Jeg var optimisten selv, og tenkte "ja, det er litt mye fyll, men det går helt flott!"
Jeg la ost på mr Peppes og fordelte fyllet over. Og så begynte det!
Rulle sammen ja....kliss, klass, bakepapir i veien osv. Men til slutt ble det da en "rull".
Jeg kjente allerede da at dette er ikke min greie. Jeg skar rullen opp i passe skiver, og skulle legge dem over på stekebrettet...vel, for å gjøre en lang historie kort: Det ser ut som pizzafyllet har prøvd å rømme og har funnet tilflukt på benken min, de perfekte rullene jeg har sett andre gjøre....not so much! Veldig glad for at ungene ikke var hjemme, for det var mange lite barnevennlige gloser som falt.
Nå håper jeg bare at de SMAKER ok.
Og vi nevner lite og ingenting om kræsjet i øverste høyre hjørne, gjør vi?!
De SMAKER sikkert godt. :humre:
Jeg synes ikke de ser så ille ut, men jeg er like uerfaren med dette selv. Heller mer fyll enn for mye deig, er min mening.
Du får ikke sånne som de siste der hvis du skal ha mye kjøttdeigfyll i, nei. :) Tenk på kanelsnurrer - hvor lite fyll det er i dem, bare et tynt lag, liksom. Hvis du skal ha pizzasnurrer som holder fasongen på samme måte som dem, kan du ikke ha mengder med fyll inni. Ost blir noe annet, det smelter og blir seigt og ser fint ut, men det er jo ikke så sunt å ha bare masse ost i! Tynt lag tomatsaus, en del ost, og så bare litt kjøtt/skinke i et ganske tynt lag, er tingen hvis man skal ha snurrer som dem du fant på nettet.
Jeg synes dine ser helt fine ut, med tanke på forholdet mellom kjøtt og deig. Og de ser ut som om de smaker godt, ikke minst!
Jaja, da var det ikke helt mislykket i det minste. :knegg:
Ja Skilpadda, begynner å forstå at jeg var LITT grådig med fyll ja. :humre: Ja, de smakte godt syns jeg. Han ene poden derimot: "Likte ikke dette jeg mamma. Kan vi ha pizza som ser ut som pizza neste gang?" :skratte:
De ser knallfine ut i forhold til de jeg forsøkte lage i går. :sparke:
Min generaltabbe var at pizzabunnen rett og slett satt dønn fast i underlaget og nekta plent å la seg rulle opp.
Jeg trua med å pælme hele skiten i søpla, ( :flau: ) men jeg har, takk og lov, en mann som er ca hundre prosent flinkere enn meg til å lage mat, og som klarte redde prosjektet ved å omdefinere maten fra pizzasnurrer til "pizzabrød med utstikkere."
Mine snurrer ser alltid sånn ut, men de er gode, og det er det viktigste.
Jeg fant ut en ting da, som gjør det litt enklere å rulle deigen med fyll på, og det er å lage fyllet tidligere på dagen, så det er avkjølt når det skal på deigen. Da blir ikke deigen så klissete og vanskelig å ha med å gjøre.
Pene pizzasnurrer har alt for lite fyll, og smaker kjedelig og nesten bare bolle. Gode pizzasnurrer, stinne av fyll, skal se minst like småstygge ut som dine. :nemlig: