Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ville du kjøpt Fiat?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, er Fiat no-no? :undrer:


#2

Fløyel sa for siden:

Nei, ikke til meg selv. Den dekker ikke mine behov mht bilbruk.


#3

Pøblis sa for siden:

Min første bil var en Fiat (D)Ritmo. Utrolig kul bil, rask, masse utstyr som ikke var vanlig på den tiden. Måtte på verksted ca hver 3000 km. Nå kjører jeg Toyota. :nemlig:


#4

Hyacinth sa for siden:

Nei, men jeg mener mer: Er det idiotisk å kjøpe Fiat? Det er kanskje et litt jalla merke med dårlig rykte? :vetikke: Vi må ha ny bil og har egentlig ikke råd til bil, for vi kjøpte ny elbil i januar, men den største bilen vår har sagt mer eller mindre takk og farvel. Jeg synes Fiat 500L er skikkelig kul, og vi kjørte den over to uker i Italia i fjor. Den er rimelig, og den er stor nok. Og det ligger en kanarigul til slags på finn... :shallow:


#5

Pøblis sa for siden:

Kanarigul! :hyper:

Det er 25 år siden jeg hadde Fiat. Jeg kommer aldri til å kjøpe en igjen. Hvis de har blitt bedre, må de tilgi meg. Jeg kommer forresten aldri til å kjøpe Range Rover igjen heller. Biler skal virke. Kult når de er kule, men bedre at de virker.


#6

Hyacinth sa for siden:

I know... Jeg elsker gul. Men jeg kan virkelig ikke kjøpe en bil kun pga utseende. Det er brukte volvoer og s-maxer for samme prisen, og det er sikkert mye smartere. Selv om de er stygge og kjedelige... :sukk:


#7

Vianne Rocher sa for siden:

Nei, virkelig ikke. Den Fiat 500 som jeg har kjørt, moderne utgave, støyet sånn at jeg ble smågal. Bil med null comfort i mine øyne :mytwocents:.


#8

Hyacinth sa for siden:

Støyet? Hmm. Det la jeg ikke merke til. Men setter pris på alle innspill! :blomst:


#9

Fløyel sa for siden:

Jeg tenker Fiat har fått en ny renessanse som hipp by-bil.


#10

Hyacinth sa for siden:

Og med god kvalitet? :håper:


#11

Fløyel sa for siden:

Det vet jeg ikke... Sjekk tester på nett og ring rundt på noen bilverksteder og hør om de har erfaringer med bilen og hør hva som står på OBS!!-listen.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, det går jo kanskje an! :)


#13

Addison sa for siden:

Altså, vi hadde en Fiat Punto noen år, superfornøyde, og kunne lett kjøpt tilsvarende igjen. :datapunkt:


#14

Hyacinth sa for siden:

:hyper:


#15

Fersken sa for siden:

Fiat 500 ble kåret til årets bil i 2007, så helt ille kan den ikke være.

Selv har jeg lyst på en Fiat 500XL.


#16

Hyacinth sa for siden:

Så bra! Er den mye større? Jeg tror 500L er helt fin størrelse for oss.


#17

Fersken sa for siden:

Jeg har bare en forestilling at den er litt lengre og med større bagasjerom. Nå ser det ut til at den ikke selges i Norge, så da må jeg ønske meg en 500L.


#18

Hyacinth sa for siden:

:)

Jeg har hele tiden i bakhodet at Fiat betyr "Fix it again, Tony", men tilsvarende kan sikkert sies om Ford også, for eksempel. Verre med Mitsubishi, hehe.


#19

Fersken sa for siden:

He he, den har jeg ikke hørt om Fiat før.

Liker litt særegne biler og tilfeldigvis så har de fleste biler jeg har eid eller hatt tilgang til vært "europeiske" som f.eks Volvo, Renault, Citroen og Peugeot. Strålende biler med sine særegenheter. :knegg:


#20

Joika sa for siden:

Vi leide en Fiat 500L i fjor sommer, på ferie. Skal ALDRI ha en sånn bil. Var rett og slett ukomfortabel å kjøre. Ang bagasjerommet, så fikk vi to store koffert inn der, men ikke noe mer. Og da måtte hattehylla av. Ikke stor nok til fire personer på ferie med andre ord, så da må du ha skiboks.

Kjøp heller en Subaru Trezia eller en Toyota Verso-S (disse to bilene er i praksis identiske). Det er bil i samme størrelse, med langt bedre komfort på alle måter.


#21

Lavender sa for siden:

Nei. Fiat hadde minst fornøyde eiere for to år siden, fjerde minst fornøyde i år.
www.tv2.no/a/6941597

Og vi har samme erfaring som Joika med Fiat L leiebilen. Synes plassen var ok, men ikke komforten.

Og til sist tror jeg de er svært vanskelig å selge. Svigermor gjorde nettopp kupp på Fiat 500, men Fiat Punto blir hun ikke kvitt. Jeg tror alle Fiat er vanskelig å få solgt.


#22

Blondie sa for siden:

Jeg hadde vært skeptisk. Kul bil, men den må virke. Jeg kjøper aldri Opel heller, vi hadde en Vectra som var mer på verkstedet enn hjemme.


#23

GinaK sa for siden:

Nei fra meg også.
Det finnes så mange andre fine biler å velge i.
Jeg kjøpte en brukt Fiat da jeg var rundt 25. Bra utstyrt da, på den tiden, men det blinket og lyste i lamper så det var litt skummelt.
Den hadde sentrallås og på vinteren hang dørlåsen til passasjerdøren igjen om det var kaldt over mange dager siden den ikke ble åpnet daglig. Måtte binde den fast med tau. Det var alltid noe action med den bilen. :p


#24

mrc sa for siden:

Ble årets bil ja, men det mer på bakgrunn at design og konsept. Ikke med bakgrunn i Fiats "velkjente kvalitet" akkurat.


#25

Vianne Rocher sa for siden:

Sammenlignet med den bilen jeg er vant til å kjøre, støyet den sånn at jeg ble smårusk. Men jeg synes jo det er slitsomt å kjøre f.eks. biler fra Nissan av samme grunn. Hjulstøy og motordur som virkelig merkes inne i kupeen er i mine øyne et tegn på at det er blitt brukt en del billige løsninger som går ut over comforten.


#26

Hyacinth sa for siden:

Har prøvekjørt (dvs mannen har) en eller annen brukt Volvo til 300000. Altfor trangt i baksetet og tung automatgir, men det er kanskje normalt når man sammenligner med elbilen.

Ble anbefalt en ny Huyndai Tuscan. Er litt skeptisk, men vurderer det.


#27

Lavender sa for siden:

Lurer på om ikke XL er det samme som Living, den lille stasjonsvognen med syv seter og glasstak? Det var den vi skulle få hos Europcar i Milano, men de hadde kun Toyota Auris stasjonsvogn. :puh:.


#28

Hyacinth sa for siden:

Det vi har (vil ta oss) råd til av nye biler, er enten en sånn Hyundai Tucson eller en Kia Sportage. Hmmm.


#29

Joika sa for siden:

Hvor mye ligger de på? Skal dere kjøpe ny eller brukt?


#30

Hyacinth sa for siden:

Ny eller brukt spiller mindre rolle, men den bør være kjørt maks 50000. Garanti er også en stor fordel. Vi har hatt altfor mange mandagsbiler. Pris opp til 300. Egentlig vil jeg si minst mulig... :sparke: Har sett på brukte Volvoer, men det er noe feil med alle, særlig knøttliten plass i baksetet.


#31

Hyacinth sa for siden:

De ligger på 250-300.


#32

Joika sa for siden:

Jeg ga 145 000 kr for min Subaru Trezia, 2012 modell, for et halvt år siden. Hadde gått 25 000. Den føles større enn Fiat 500L og har et skikkelig baksete. :jupp: Utrolig fornøyd med den, dere burde virkelig sjekke den ut. Bare styr unna automat.

Se denne feks. www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=58948319&searchclickthrough=true



#34

Hyacinth sa for siden:

Mannen mener den kanskje er litt liten, men vi kan sjekke det ut! :)


#35

Joika sa for siden:

Den er ikke stor, men den er ikke mindre enn Fiat 500L. Men om man har 2 barn og skiboks, så har dere nok fint plass til å dra på ferie med den. Vi er jo stort sett to personer i den, så da er det ballplass. Men har hatt 4 voksne med meg i bilen på totimerstur, og de hadde fin plass bak. Men da uten baggasje.

Toyota Verso-S er identisk, men den ligger litt over i pris og den har litt mer fancy dashbord (integrert GPS i hovedsak). Toyota Verso er hakket større enn denne igjen. Denne har romslig baggasjerom og er en del bredere. :jupp:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.