Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tandoorikylling på enkelt vis

#1

Hyacinth sa for siden:

Har så lyst på tandoorikylling, men har ikke overskudd til krevende operasjoner på kjøkkenet, det må være veldig enkelt og ikke inneholde så mange ingredienser at jeg mister motet. Hvordan lager jeg god indisk tandoori på enklest mulig måte?

Har et nokså middels utrustet krydderskap, vil jeg si.


#2

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er vel egentlig tikka masala jeg mener. Jeg har jo ingen tandooriovn.


#3

Barbarella sa for siden:

Jeg synes denne er kjempegod, og enkel:

Til fire porsjoner bruker jeg ca. 600 gram kyllingfilet som skjæres i biter.

Marinade:

Ca. en dl matolje (jeg bruker solsikkeolje)
To toppede spiseskjeer med tandoori masala-krydder

Dette blandes godt sammen i en bolle. Tilsett de oppskjærte kyllingfiletene og vend de godt inn i blandingen. La så dette stå tildekket i kjøleskapet i minst en halvtime, men gjerne lenger.

Saus:

En løk, hakket
4 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 ss matolje
3/4 boks finhakkede tomater
1 boks Crème Fraîche
1-2 ss tandoori masala-krydder
Malt ingefær (1/2-1 ts)
Malt koriander (1 ts)
Malt spisskummin (1 ts)

La løken og hvitløken frese seg blank i varm olje i en kasserolle. Tilsett så krydderet, og la dette surre med i noen sekunder før du heller over tomatene og lar disse koke inn noe, ca. 4-5 min. Bland så inn creme fraiche, og kok opp. Ta kasserollen av plata, og kjør sausen glatt med stavmikser, til alt av biter er borte.

Kyllingfileten stekes så i middels varm panne til den er gjennomstekt, og blandes inn i den ferdig stavmiksede sausen. Smak til sausen med evt mer krydder. Serveres med ris.



#5

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:


#6

trøtt sa for siden:

Barbarella sin er veldig god, har lagd den flere ganger. Ungene mine syns toro sin tandoori er best og den er faktisk veldig god (den i eske som det også er ris med i esken).


#7

trøtt sa for siden:

Man kan fint bytte ut crème fraiche med laktosefri rømme.


#8

Hyacinth sa for siden:

Så både enkelt og godt ut!


#9

Elise sa for siden:

Hvis du vil ha det virkelig enkelt, og ikke superhusmor-enkelt, så er Saritas krydder/saus-glass helt fantastiske.

Stek kyllingstrimler, hell over krydderblanding (ligger i lokket), stek litt mer, hell over sausen.
Kok ris, stek nanbrød.

Jeg liker å ha ananas over i tillegg.

Vi har spist både det som heter tandoori og det som heter tikka masala, begge er veldig gode. :jupp:


#10

Hyacinth sa for siden:

Så bra! Hvor selges det?


#11

Elise sa for siden:

Vi har kjøpt på Meny en gang, og jeg tror vi har kjøpt det på Rema1000 og, men det er jeg ikke 100 % sikker på.


#12

Magica sa for siden:

Vi har kjøpt sånne på helt vanlige matbutikker. :)


#13

Isprinsessen sa for siden:

Kan jeg bruke garam masala krydderblanding istedenfor tandoori eller blir det helt feil?


#14

Linella sa for siden:

Det er ganske stor forskjell i smak på tandoori masala og garam masala, så jeg ville ikke brukt dem om hverandre (personlig synes jeg tandoori masala er best, og at garam masala lett blir vel dominerende dersom man har i for mye av det).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.