Har så lyst på tandoorikylling, men har ikke overskudd til krevende operasjoner på kjøkkenet, det må være veldig enkelt og ikke inneholde så mange ingredienser at jeg mister motet. Hvordan lager jeg god indisk tandoori på enklest mulig måte?
Har et nokså middels utrustet krydderskap, vil jeg si.
Til fire porsjoner bruker jeg ca. 600 gram kyllingfilet som skjæres i biter.
Marinade:
Ca. en dl matolje (jeg bruker solsikkeolje)
To toppede spiseskjeer med tandoori masala-krydder
Dette blandes godt sammen i en bolle. Tilsett de oppskjærte kyllingfiletene og vend de godt inn i blandingen. La så dette stå tildekket i kjøleskapet i minst en halvtime, men gjerne lenger.
Saus:
En løk, hakket
4 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 ss matolje
3/4 boks finhakkede tomater
1 boks Crème Fraîche
1-2 ss tandoori masala-krydder
Malt ingefær (1/2-1 ts)
Malt koriander (1 ts)
Malt spisskummin (1 ts)
La løken og hvitløken frese seg blank i varm olje i en kasserolle. Tilsett så krydderet, og la dette surre med i noen sekunder før du heller over tomatene og lar disse koke inn noe, ca. 4-5 min. Bland så inn creme fraiche, og kok opp. Ta kasserollen av plata, og kjør sausen glatt med stavmikser, til alt av biter er borte.
Kyllingfileten stekes så i middels varm panne til den er gjennomstekt, og blandes inn i den ferdig stavmiksede sausen. Smak til sausen med evt mer krydder. Serveres med ris.
Barbarella sin er veldig god, har lagd den flere ganger. Ungene mine syns toro sin tandoori er best og den er faktisk veldig god (den i eske som det også er ris med i esken).
Det er ganske stor forskjell i smak på tandoori masala og garam masala, så jeg ville ikke brukt dem om hverandre (personlig synes jeg tandoori masala er best, og at garam masala lett blir vel dominerende dersom man har i for mye av det).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.