Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunny Beach/bloody beach

#1

Perhonen sa for siden:

Jeg blir skremt. Er det hit våre ungdommer ønsker å dra? Hva slags verden er det vi lever i der folk bare passerer forbi en døddrukken ungdom og hvor vold og ran nærmest ses på som en del av pakka?

Av og til skulle jeg ønske jeg ikke hadde barn, barn som skal være en del av en slik ungdomskultur.

www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/29/507408.html


#2

Fruktflua sa for siden:

En god venninne av meg er gift med en bulgarer, og de er i Sunny Beach hvert eneste år. Snakket med henne i stad. De kom hjem fra Bulgaria (SB) på fredag. De har ALDRI opplevd noe sånt der nede før, kun i år, og verken hun eller mannen kan forstå noe annet enn at det må komme av at at mediene overdriver problemene i Bulgaria og at situasjonen er den samme på andre feriesteder i Sør-Europa.


#3

Perhonen sa for siden:

Det er mulig det ikke har vært slik før, men tydelig at det har skjedd noe.
Vi lever jo i en verden i endring. Og det er vel om natten, mens den "vanlige" turisten sover at volden skjer. Jeg syns det er skremmende. Skremmende hvor lite obs ungdommene selv er, skremmende at de ikke er i stand til å ta vare på hverandre, skremmende at de ikke bryr seg.
Sønnen min skal til syden nå i august, sammen med kjæresten sin og hennes mor og stefar. Jeg er så glad for at de skal være med og at de to unge ikke skal reise alene.
Jeg ville hatt mareritt om jeg skulle sendt sønnen min ned til et av rølpestedene alene. Sønnen til en venninne av meg var på Ibiza i fjor, og han bare gledet seg til å sette seg på flyet hjemover igjen. Han syntes det ble for mye, og var veldig skuffet. Dette var tross alt det han hadde spart til og gledet seg til lenge. Det var ikke så stas å se folk han ble kjent med bli utsatt for blind vold, mens atter andre drakk seg fra sans og samling. Og havnet døddrukne nærmest i rennesteinen. Man blir et lett bytte for både vold og voldtekt.

Jeg ser jo her jeg sjøl bor også. Etter hver helg melder politiet om vold på byen. Det florerer med tiggere, og senest i dag ble datteren til en venninne av meg frastjålet vesken sin. Man må søren ta meg passe på over alt.

En syden tur skal være noe hyggelig, og uten at man risikerer å bli slått halvt i hjel. Slik syns jeg det er flott at VG og Dagbladet slår dette stort opp. Kanskje bevisstgjøres de unge som drar noe i forhold til å passe på seg selv.

Men må si jeg gruer meg for å sende neste mann avsted på sydentur ja. Litj guten min. Snart 16 år. Huff.


#4

Lykken sa for siden:

Dette er ikke akkurat noe nytt i år, Sunny Beach er bare et nytt Ibizia, Aya Napia, Kos etc...Typisk ungdomsted der det meste av partyhotell-barer-disko og alt sentreres på et lite område. At ungdommen går på fylla og at det går fullstendig vilt for seg på partyturer er ikke akkurat overraskende, sende umodne 16-17-18-åringer nedover på fyll og fest med masse lommepenger som sitter løst og en generell verdensmesterholdning innbyr gjerne til at kriminelle, voldelige, grådige og fattige mennesker utnytter situasjonen.
Jeg håper at jeg skal kunne trenere en slik tur lengst mulig når jeg får tenåringer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.