Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor sent kan man komme til Danmarksferja?

#1

banana sa for siden:

Colorlines Superspeed-ferjer, det er jo sånn at først på kaia = hengedekk og sist ut. Hvis man kommer den timen før de ber om så tar det laaaang tid å komme ut i andre enden. Så hvor sent kan man gamble på å komme? Når risikerer man å ikke få være med i det hele tatt?


#2

Røverdatter sa for siden:

Å, du kan komme MYE senere enn du tror. Vi våknet 07.19 for to år siden, ferga gikk 8.00 og vi bor 20-25 minutter med bil fra kaia.

Vi rakk det. Sto gråtende foran innsjekkingsbua tolv minutter på åtte og takket den mildt overraskede damen i luken for at vi fikk kjøre på båten. :knegg:

(Anbefales dog ikke. :iiik: )


#3

Floksa sa for siden:

Det holder med 30 sekunder før avgang...
Men kanskje ikke gamble på det.

Lang kjørevei (6 timer). Kø, omkjøringer og plutselig en fireåring som måtte bæsje.
Vi ler enda.


#4

banana sa for siden:

:knegg: Så en halvtime før avgang er godt innafor, da.



#6

Guava sa for siden:

Du kan kommme veldig sent, men utenom høysesong er det sjeldent vi har opplevd at hengedekk brukes.
Øvre dekk går ofte kjappere å komme ut av enn nedre om det er mye tunge kjøretøy.


#7

Charlie sa for siden:

Når jeg har tatt den har de kjørt inn i to etasjer samtidig, så å gamble på tid synes jeg ikke høres veldig hensiktsmessig ut. Sjelden de bruker hengedekket. Men du kan jo skaffe deg en minibuss eller sørge for å ha på takboks om det er mye om å gjøre å spare noen min når du skal av. :glis:

Kommer du sent bør man jo ihvertfall ha bestilt plass i lounge eller restaurant, ellers er det rimelig fullt i salonger og whatnot hvis man kommer i siste liten..


#8

Darth sa for siden:

Vi kommer alltid tidlig, rett og slett for å være sikker på å få en god plass å sitte. Og det gjør vi. Hver gang. (Vi er fem.) Det er verdt å vente et par ekstra minutter for å slippe å måtte deles oss i to grupper eller få dårlige sitteplasser.

Det jeg sparer mest på når jeg skal av er å ha hund - da kjører jeg på rødt når jeg kommer til Larvik mens jeg gliser til køen på grønt.


#9

Røverdatter sa for siden:

Danskebåt uten å bestille sitteplass er 100% uaktuelt. :skremt:


#10

banana sa for siden:

(Vi har bestilt sitteplass / buffet.)


#11

Darth sa for siden:

Da er det ingen grunn til å komme tidlig, det holder jeg med deg i. (Bortsett fra hvis dere er mange (mer enn fire), da risikerer man dårlig bordplassering når man kommer sent.)


#12

banana sa for siden:

Nei. Men det er et poeng å komme seg raskt av ferja - og da bør man (visst) komme sent på.


#13

Guava sa for siden:

I høysesongen når fergene er stapp fulle kan det være et poeng, men det er ingen garanti da heller. Man kan nemlig da bli stående bak hengere som må hektes på ny bil i Danmark og da er man like langt. erfart alle kombinasjoner ombord i danskebåter tror jeg.


#14

Guava sa for siden:

Hvorfor?

Jeg er enig i høysesong, men utenom høysesong tenker jeg at det er helt bortkastet med mindre man bestiller buffetmat.

Vi reiste en tur i vinterferien i fjor og da var kanskje 1/4 av sitteplassene ombord opptatt.


#15

Røverdatter sa for siden:

Ja, jeg har ikke så mye erfaring med danskebåten utenom sesong, men jeg ville uansett bestilt sitteplass. Syns den turen er pyton nok om jeg ikke skal stresse med å få plass også. Man kan da strengt tatt ikke vite hvor mange som er med på hver overfart.

Buffetrestaurant er litt obligatorisk for meg. Da slår man iallefall ihjel noe av tiden.

Nevnte jeg at jeg ikke er spesielt glad i ferge-turer? :knegg:


#16

banana sa for siden:

Jeg tror du gjorde det, på en måte. :dulte:



#18

Guava sa for siden:

Man vet med 99 prosent sikkerhet at man får sitteplass utenom sesong. :nemlig:

Bestillingsplassene på superspeed er enten liggestoler som er ok nok om man reiser med trøtte unger som vil sove eller sove selv, buisnessclass eller buffet.
Ingen av stedene er steder ungene våre vil bruke mye tid ombord.
Dessuten er det å sitte 3 timer i restauranten på restaurantstoler kjedelig og ikke så komfortabelt.

Utenom sesong er det også oftest god plass i de liggestolene som ikke er bortbestilt. De gangene vi har reist utenom sesong ville det være 700 spenn rett ut av vinduet for de få timene ombord.

Reiser man med baljeferge fra Oslo er lugar/ plass mer påkrevd.


#19

Pelle sa for siden:

Det har jeg jammen lurt på, om bordplasseringen ordnes på forhånd, eller underveis ettersom folk kommer. Vi skal straks ut og reise med båten.


#20

Drømmedama sa for siden:

Vi kommer aldri før 20-30 minutter før avgang med SuperSpeed. Det er så kjedelig å vente.


#21

agrgr sa for siden:

liker å være i god tid, men 30 min burde holde.


#22

banana sa for siden:

Ha ha, jeg kan informere om at vi fant en gylden middelvei - vi kom litt sent men ikke veldig, og ble sluppet inn på brua opp til "2. etasje" (ikke hengedekk) 20 min før avgang. Der hadde de plassert mange biler i den høyre halvdelen av båten, men f.o.m. bilen før oss ble vi sluppet inn på venstre side, og bilen foran oss og vi ble satt helt fremst foran luka. Vi var absolutt første bil fra den ferja som kjørte ut fra Colorline terminalen i Danmark den kvelden. :digger:


#23

Darth sa for siden:

Sånt tror jeg er tilfeldig, spørs på hvor mange biler som skal ombord vil jeg tro. Vi var også i Danmark i høstferien. Kom til Larvik en time før avgang og sto sånn ca. midt på rekke tre i køen. Da vi kjørte ombord viste "stuemannen" stopp-tegn, før han blinket lurt og viste en finger i været og vinket oss på plass helt fremst foran luka. Ble aller første bil av ferga i Danmark. Stor stemning i bilen, har aldri skjedd før, og da vi reiste hjem fikk vi hengedekk (selv om vi ankom senere enn en time før).


#24

banana sa for siden:

Ja det var nok definitivt flaks og tilfeldigheter. Hadde vi vært tre biler tidligere i køen hadde vi havnet absolutt bakerst. Men det var litt festlig, dog.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.