Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammeskank

#1

GinaK sa for siden:

Vi er ikke noe særlig glad i lam men jeg blir jo fristet av all reklamen for lam og det SER jo godt ut. :o
Vi var i konfirmasjon i mai og der fikk vi servert lammeskank. Kokken forklarte hvordan han hadde gjort det og den hadde ligget en døgn i marinade. Husker ikke alle detaljer men den smakte/luktet aldeles ikke lam og det var skikkelig godt. Skikkelig mette ble vi også, kan man si. :D

Noen som har en overkommelig oppskrift eller triks og tips for å få kjøttet skikkelig mørt, på dette, gjerne med øl.
Det er 30% på Meny nå og jeg kom over denne og synes det så fristende ut.
anitasskriverier.blogg.no/1379878197_lammeskanker__ovnsbak.html


#2

Nextlife sa for siden:

Jeg ser ikke noe poeng med å marinere lammeskanker i et døgn, kjøtt som i utgangspunktet er seig blir ikke mørere av marinade, der er det kun lang tids varmebehandling som hjelper.
Jeg tror også at ved å gni skankene inn med noe godt rett før steiking, samt å øse stekekraft over innimellom vil man kunne smaksette skanken nok i massevis.

Jeg liker best å bruke halvt om halvt med rødvin og en god kraft (ikke lammekraft,-den blir for kraftig og særegen i smaken om poenget er å komme unna den typiske lammesmaken), men mørkt, søtlig øl passer helt ypperlig, og å gni inn skanken godt med salt, pepper og en eller annen passende urt, f. eks timian eller rosmarin. For de som liker sødme er honning ypperlig.

Jeg sørger for å ha god tid, lammeskanker kan gjerne være litt ujevne både i størrelse og seighet og har de aldri inne kortere tid godt og vel 3 timer, gjerne mer.

Jeg har litt grønnsaker i formen, men disse blir slappe og gjørmete etter så lang tid i ovnen, så jeg fyller på med friske grønnsaker en time-tre kvarter før antatt ferdig.


#3

Candy Darling sa for siden:

Jeg koker dem i tre timer i en blanding av kraft, soyasaus, hvitvin og grønnsaker. Det er noe av det beste som finnes. :nam:


#4

Benzo sa for siden:

Google oppskrift til trines matblogg eller Lise Finkenhagen. Begge har knallgode lammeskanker.


#5

GinaK sa for siden:

Takk for tips. Jeg synes mange av oppskriftene har tomater i, vi er ikke så innmari glad i tomatbasert mat så prøver å unngå det. Den jeg linket til hadde verken tomatpure eller hakkede tomater i.
Selv om begge de to som Benzo skriver ser knallgode ut.

Har også lest at grønnsakene blir ihjelkokt så det er lurt å ha i den siste timen.
Bra tips. :)

Den vi spiste hadde nesten ikke saus. Den var utrolig mør så det gikk veldig bra uten. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.