Jeg blir aldri venner med steketermometeret. Gang på gang viser det høy temperatur, mens kjøttet er rått. Jeg er nøye med å treffe midten i den grad jeg klarer det, og unngår bein. Og jeg har prøvd tre ulike termometre, etter å ha trodd det var noe feil med dem.
Nå har jeg en kylling på 1,6 kg i ovnen. Den står på 200 grader, hvilket nok er hakket for varmt, men vi er så sabla sultne. Senket den akkurat nå til 180... Termometeret står i låret. Pleier alltid å ha det i brystet, men leste at man burde ha det i låret, og at det skulle være 72 grader i låret.
Vel. Kyllingen har stått et kvarter og låret er allerde langt over 60 grader. Dette skjer alltid med meg, det at termometeret spretter i været med en gang og deretter bare går oppover til det når syke høyder, mens kjøttet naturlig nok ikke er ferdig på så kort tid. Det var sikkert idiotisk av meg å stikke i låret, men dette skjer uansett alltid.
Hvor lenge tror du kyllingen min må stå i ovnen? Den kjøttsafttesten ved å stikke i låret og sjekke saften er heller ikke helt til å stole på, er min erfaring.
Om Stangekylling sier de dette - de er ofte ganske store:
Stek kyllingen i ovnen på max 180 grader i ca 60 min. Ta av folien og stek videre i ca. 20-30 min.
Skru gjerne opp overvarmen så skinnet blir crispy. (ved økning av temp. tørker kyllingen inn)
Ovner er forskjellige, men kjernetemperatur ved lår bør være ca. 65 grader.