Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hel kylling i ovn, tid og temperatur

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg blir aldri venner med steketermometeret. Gang på gang viser det høy temperatur, mens kjøttet er rått. Jeg er nøye med å treffe midten i den grad jeg klarer det, og unngår bein. Og jeg har prøvd tre ulike termometre, etter å ha trodd det var noe feil med dem.

Nå har jeg en kylling på 1,6 kg i ovnen. Den står på 200 grader, hvilket nok er hakket for varmt, men vi er så sabla sultne. Senket den akkurat nå til 180... Termometeret står i låret. Pleier alltid å ha det i brystet, men leste at man burde ha det i låret, og at det skulle være 72 grader i låret.

Vel. Kyllingen har stått et kvarter og låret er allerde langt over 60 grader. Dette skjer alltid med meg, det at termometeret spretter i været med en gang og deretter bare går oppover til det når syke høyder, mens kjøttet naturlig nok ikke er ferdig på så kort tid. Det var sikkert idiotisk av meg å stikke i låret, men dette skjer uansett alltid.

Hvor lenge tror du kyllingen min må stå i ovnen? Den kjøttsafttesten ved å stikke i låret og sjekke saften er heller ikke helt til å stole på, er min erfaring.


#2

Eia sa for siden:

Om Stangekylling sier de dette - de er ofte ganske store:

Hentet her: stangekylling.no/oppskrift/hel-kylling/


#3

Benzo sa for siden:

Stort sett 90 min på 180 grader i vår ovn.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:

Den ble bra! Selv om termometeret viste 100 grader.. Den var definitivt ikke tørr!


#5

kamp sa for siden:

Vist du kan enkelt vri rundt lårbenet uten motstand så er den ferdig


#6

Snipp sa for siden:

Du husker å hvile kyllingen lenge nok etter at den har kommet ut av ovnen da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.