Jeg vurderer å lage noe som heter butterdeigskister til et større familieselskap på søndag. Dette er da kister av butterdeig som jeg skal fylle med vaniljekrem og frukt/bær. Det jeg lurer på, er om man kan lage selve butterdeigskistene på forhånd (og da mener jeg feks dagen før) og oppbevare de til de skal monteres og spises? Og hvordan oppbevarer jeg dem i så fall best mulig?
Og ang den kremen: tror dere det blir best med bare vaniljekrem og vaniljekrem blandet med pisket kremfløte? Eller kanskje droppe hele vaniljekremen og heller bruke pisket kremfløte og lemoncurd? Og skal da kremen og lemoncurden blandes, eller legges lagvis? Ja, hva tenker dere? :jupp:
Oppbevaring går helt fint, men la de stå knusktørt, altså ikke et sted der det kan tenkes å slå fukt.
Du kan enten legge de i metallboks eller oppbevare de på rist med et kjøkkenhåndkle over.
Dersom de er i underkant stekt kan du oppleve at de blir litt lite spenstig dagen derpå da er det bare å hive de i ovnen på 225 grader i et par minutter så finner de sin sprøhet igjen.
Skal det være noe annet enn krem/vaniljekrem/curd i, f. eks bær eller frukt?
Jeg synes det er digg med vaniljekrem/pisket krem i blanding, friske bær og ringle curd på toppen.
More is mor, liksom. :knegg:
Ja, absolutt bær og/eller frukt også ja. Hvis ikke blir det jo veldig kjedelig, både smaksmessig og utseendemessig. :nemlig:
Alle tre høres veldig digg ut ja. Kanskje jeg rett og slett går for det.
Har også begynt å tenke på å lage Sarah Bernard. Enten i stedet for, eller i tillegg til disse butterdeigskistene. Det kommer an på om det er noen andre som skal lage noe.
Og takk for tips ang oppbevaring av butterdeigskistene.
Jeg har ikke prøvd å lage dem før, men fant oppskriften i Sverre Sætres "Den store kakeboka".
Han sier det er helt greit å bruke kjøpe-butterdeig, så det har jeg tenkt å gjøre.
For å lage selve kistene sier han følgende:
Forvarm ovnen til 170 grader. Kjevle butterdeigsleivene (oppskriften sier 2 leiver, slik at det blir 4 kister) på melet bord til de er 1/2 cm tykke. Del hver leiv i to firkanter. Skjær ut midten av firkantene, slik at du får fire kvadratiske rammer av butterdeig der selve kantene i fammen er ca. 1 cm brede.
Ta firkantene som du har skåret ut, og kjevle dem så de blir like store som yttersiden av rammene. Dette skal bli bunnen i butterdeigskistene. Prikk bunnene med en gaffel, slik at de ikke hever for mye. Pensle bunnene med egg og legg så rammene på bunnene. Stek kistene slik at rammene hever seg og blir gyldne. Ca 25 minutter. Avkjøles.
Det er så vidt det er det for meg. Jeg er nemlig helt håpløst dårlig på å kjevle, men jeg er optimistisk likevel. :knegg: Det er uansett en tilgivende gjeng som evt skal spise dem.
Jeg gjør det på et litt enklere måte;
Kjevler ikke, men deler en butterdeigsplate i 3.
På hver plate lager jeg et dypt riss (men ikke helt ned til underlaget) som en ramme, prikker og steker.
Når de er ferdig stekte er det bare å løsne lokket med en spiss kniv.
Ca slik www.godt.no/#!/oppskrift/301/skalldyr-i-butterdeigskiste