Er det sånn som kan etast rå? Halvrå? Eg såg ei oppskrift på Jenny Skavlan sin blogg i dag som såg sykt god ut, og der skreiv ho at ho hadde steikt han, men inni var han litt rå. Dette håpar eg nokon kan fortelle meg meir om...
Ja, det kan du. Helt fullstendig uten å varmebehandle den. Det gjelder forøvrig også annen laks, men den må du fryse og tine først. Det meste av fisk kan spises helt rå. Men den må være fullstendig fersk, og det er det kun Salma og noen få andre som garanterer.
Ja, det synes jeg. Vi bruker en del salma-laks, men da grillet eller vamebehandlet i stekeovnen som regel. Vi har som regel en god rub på, og serverer med couscous, grillede eller wookede grønnsaker og en eller annen kaldrørt rømmesaus. Dette fordi jeg ikke fikser å spise rå fisk (eller gravet eller raket fisk) pga konsistensen. Jeg kjenner en del folk som synes vi bruker for dyr fisk til slikt, men vi liker det, så da gjør vi det. :nemlig: (Vi kjøper også sånne frosne fileter altså, men varierer litt, mest etter innfall egentlig.)
Hva mener du? Om den smaker godt? Ja, absolutt. Fisk som varmebehandles får jo nødvendigvis en annen struktur på kjøttet enn når den er rå, så det er jo et spørsmål om smak og behag. Det er vanskelig for meg, som liker nesten all mat, å si om det er godt eller ikke, det er jo høyst subjektivt. :)