Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salma-laks

#1

Hondacrv sa for siden:

Er det sånn som kan etast rå? Halvrå? Eg såg ei oppskrift på Jenny Skavlan sin blogg i dag som såg sykt god ut, og der skreiv ho at ho hadde steikt han, men inni var han litt rå. Dette håpar eg nokon kan fortelle meg meir om...


#2

Tallulah sa for siden:

Ja, du kan spise salmalaks rå. Men velg en filet som er ferskest mulig.


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan du. Helt fullstendig uten å varmebehandle den. Det gjelder forøvrig også annen laks, men den må du fryse og tine først. Det meste av fisk kan spises helt rå. Men den må være fullstendig fersk, og det er det kun Salma og noen få andre som garanterer.


#4

Hondacrv sa for siden:

Men er han god gjennomsteikt? Eller halvsteikt?


#5

Njulaif sa for siden:

Ja, det synes jeg. Vi bruker en del salma-laks, men da grillet eller vamebehandlet i stekeovnen som regel. Vi har som regel en god rub på, og serverer med couscous, grillede eller wookede grønnsaker og en eller annen kaldrørt rømmesaus. Dette fordi jeg ikke fikser å spise rå fisk (eller gravet eller raket fisk) pga konsistensen. Jeg kjenner en del folk som synes vi bruker for dyr fisk til slikt, men vi liker det, så da gjør vi det. :nemlig: (Vi kjøper også sånne frosne fileter altså, men varierer litt, mest etter innfall egentlig.)


#6

Hyacinth sa for siden:

Hva mener du? Om den smaker godt? Ja, absolutt. Fisk som varmebehandles får jo nødvendigvis en annen struktur på kjøttet enn når den er rå, så det er jo et spørsmål om smak og behag. Det er vanskelig for meg, som liker nesten all mat, å si om det er godt eller ikke, det er jo høyst subjektivt. :)


#7

millact sa for siden:

Ja, det kan du.

Her spises den ofte stekt fordi barna ikke liker den rå. Den er verdt prisen synes jeg.


#8

Kirsebær sa for siden:

Salmalaksen er super både rå og stekt. Men skulle jeg kjøpt laks for steking hadde jeg kjøpt billigere laks enn salmalaksen.


#9

Novla sa for siden:

ALL laks er bedre halvstekt enn gjennomstekt, omtrent som medium biff. :) Gjennomstekt laks er jo nitrist.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jepp. Men det går an å steke den hakket mer enn Jenny Skavlan, altså.


#11

Kirsebær sa for siden:

Ja, hun kan man omtrent ikke steke i det hele tatt. Blir bare bråk av det. :skuffet:


#12

Njulaif sa for siden:

:knegg:


#13

Hyacinth sa for siden:

Haha, tok en god stund før jeg tog an. :haha:


#14

Hondacrv sa for siden:

:knegg: No må de slutte. Då trur eg jammen at eg må sjekke ut den oppskrifta ein gong.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.