Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus som passer til lam og/eller kalkun?

#1

frukt sa for siden:

Skal ha familiemiddag her på søndag og da blir det steik av noe slag. Jeg heller for øyeblikket mest mot lam og evt. et kalkunbryst i tillegg. Jeg har lyst til å lage en god saus til, men jeg aner ikke hvilken.
Den må kunne gjøres gluten- og melkefri, men det er sjelden noe problem.


#2

Syrinx sa for siden:

Rødvinssaus


#3

Zulu sa for siden:

Appelsinsaus er godt til kalkun.


#4

Novla sa for siden:

Jeg pleier å lage en superenkel ripsgelésaus til lam, vil tro den kan funke til kalkun også. Etter at jeg har stekt/brunet kjøttet (avh. av stykningsdel) koker jeg rett og slett pannen ut med hvitvin, kyllingkraft og litt ripsgelé, pluss evt. litt sitron eller hvitvinseddik for å balansere sødmen. Det hele kokes godt inn og smakes til med fersk timian. Enkeltpenkelt, og veldig godt. :)


#5

frukt sa for siden:

Takk for tips. :blomst:
Det ble rødvinssaus, men jeg skal nok teste ut de andre forslagene etterhvert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.