Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager man fotballkake? En sånn bane med spillere....

#1

Veslemøya sa for siden:

Har en gutt her som ønsker seg fotballkake. Jeg har nesten aldri laget temakake og skulle gjerne hatt oppskrift eller tips om hvordan jeg gjør det, og hvor jeg får tak i noe som ligner på gress osv.


#2

Lyppa sa for siden:

Her tror jeg Coop Extra selger kakepynt som ser ut som gress. Har sett en fotballkake som va langpannesjokoladekake med glasur, også grønt strø på toppen. Linjene på banen var tegnet opp med melisglasur. Fotballspillerne var seigmenn festet med tannpirkere (uten mintsmak). Fotballen var en innpakket sjokoladeball, slike har jeg sett på Nille. Dte lå også flere baller rundt kakefatet slik at alle barna fikk.

Hvis du googler fotballkake så får du forresten mange tips på bildene:).


#3

Kaktus sa for siden:

Du kan farge kokos grønt med konditorfarge!


#4

Candy Darling sa for siden:

Større matbutikker, Meny f.eks., har det du trenger. Ferdig grønt strø+melistube i en pakke. Det finnes også mål og fotball i Wilton sånne steder.

Kaken er bare vanlig langpannekake. :heia:


#5

Candy Darling sa for siden:

Problemet med kokos er at det ikke smaker noe godt, synes jeg. :sparke:


#6

Myria sa for siden:

Jeg ville styrt unna den ferdige fotballpakken. 60 kroner for bittelitt grønn strø (det dekker ikke så mye), noen rare flate fotballer og en tube med utrolig seig glasur som er vanskelig å klemme ut slik at det blir pent. Det er både billigere og bedre å lage det selv.
Jeg brukte grønt kakestrø siden jeg ikke liker smaken av masse tørr kokos. Jeg hadde bestilt små fotballmål på Ebay, brukte seigmenn (festet med tannpirkere) som spillere og melisglasur til å merke opp linjene på banen. Fotballen er slike små runde fotballsjokolader de selger i nett på Nille.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.