Cumulus sa for siden:
Hva gjør du med sløve kniver? Har en haug i kjøkkenskuffen som vi aldri bruker... funker sånne knivslipere? I så fall - hvilke er å anbefale?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Cumulus sa for siden:
Hva gjør du med sløve kniver? Har en haug i kjøkkenskuffen som vi aldri bruker... funker sånne knivslipere? I så fall - hvilke er å anbefale?
millact sa for siden:
Ja, det gjør de. Jeg har en slik lang stang.
gullet sa for siden:
Vi har en som dette
www.jernia.no/produkt/-/vis-produkt/FISKARS-KNIVSLIPER-ROLL-SHARP-FUNCT-F
( husk at du drar den enten mot deg eller fra deg, aldri frem og tilbake).
Den fungerer helt flott og knivene våre får godkjent av pappan min som er kokk.
Vi har også et grovt og et fint knivstål, og det hender jeg ber pappa om å ta en finslip på knivene våre.
Jeg ser at Fiskars har en ny type som også ser veldig bra ut.
Fersken sa for siden:
Jeg har en knivsliper med samme prinsipp som den.i li.ken over fra Tupperware som er kjempebra. Enkel ibruk og du slipper å være usikker på om du sliper riktig og nok.
Hyacinth sa for siden:
Jeg bruker sånn som Gullet. Funker fint. Men et bryne er nok det aller beste, sånn egentlig.
Nextlife sa for siden:
Jeg har mange ordentlige gode og dyre kniver, og bruker knivstål jevnlig på de. Jeg stoler ikke på slike hjemmeslipegreier og leverer de derfor inn til folk som kan dette for sliping og vedlikehold når jeg synes at å bruke stålet ikke hjelper, og når de trenger å få satt opp formen sin på nytt. dersom det er hakk eller sår i knivbladet blir disse fikset av knivmannen.
Det koster en drøy hundrings pr. kniv pr. gang,- men er verdt det når man har kniver i 1000-2000 kroners klassen.
Jeg har en knivkoffert kjøpt i 1986, og alle knivene i denne er i bruk, takket være god pleie opp gjennom årene.
Nextlife sa for siden:
Ja,- og ellers er det så viktig å behandle knivene godt.
Aldri oppvaskmaskin, eller la de ligge å gnisse mot andre kniver eller utstyr. Ikke bruk for varmt vann når du vasker de, og ikke la de ligge i fukt over tid.
Er de av annet materiale enn rustfritt stål må de få seg et oljebad innimellom.
Lavender sa for siden:
Venter på at svoger kommer på besøk og skjerper knivene med skjerpestål fra Global, det er en rundpinne. Men nå blir et par av knivene for fort sløve og skal leveres inn på Mathallen er planen.
Anita72 sa for siden:
Jeg har både slipestål og sånn hjemmeslipedings. Synes ikke kniven blir skarp nok. Antagelig har jeg feil vinkel på knivbladet når jeg bruker slipestålet. Har prøvd bryne også; samme resultat. Så, hvor finner jeg en "knivmann"?
Varta sa for siden:
Skjerp deg knivsliperi på Grefsen tar imot kniver til sliping. Vi har brukt henne tidligere og var veldig fornøyde, det var som å få et helt nytt sett med kniver.
shop.skjerp-deg.no/index.php?route=product/category&path=91
Det var hun som tok imot til sliping på Mathallen før, men nå har hun dessverre ikke den ordningen lenger.
Nextlife sa for siden:
Skarpe Kniver åpner i Mathallen 16,okt, og har åpningstilbud å få slipt en kniv pr. husholdning gratis.
www.facebook.com/events/1491603877833856/permalink/1492373897756854/
Tallulah sa for siden:
Kult! Man kan allerede få slepet knivene sine hos Sous Vide.
Nextlife sa for siden:
Jeg jobber ikke i Skarpe kniver selv om det kanskje virker slik. :knegg:
7.mai har de igjen gratis knivsliping om noen trenger det.
www.facebook.com/events/840786956032843/
Ma Dalton sa for siden:
Sløve kniver ja… Det er kjedelig.
Med flere års bakgrunn i kjøkkenutstyrsbransjen, var jeg ekstremt skeptisk da en kollega skulle ha meg til å prøve en elektrisk knivsliper.
For meg var det bare en ting som gjaldt, og det var et sånt skjerpe»stål» av porselen… Og det klarte jeg å bruke relativt bra altså.
Men jeg lånte altså med meg denne knivsliperen fra OBH Nordica, og la meg si det sånn; det gikk ikke mange dagene før jeg kjøpte min egen.
Den er HELT fantastisk. Måtte svelge en kamel der altså. I tillegg funker den bra på alle slags kniver, om de har hardt eller mykt stål, spiss eller mindre spiss vinkel på slipingen.
Så, det er min anbefaling.
Men om knivene allerede er hakkete, så tar den det ikke. Da må de slipes opp ordentlig. Prøvde å fikse en venninnes kniver, det funker ikke. De har levd livet i skuffe og oppvaskmaskin. Er ikke til å redde, selv med en super maskin.
My sa for siden:
Svigerfar. :nemlig:
Geitrams sa for siden:
Vi har også knivsliper fra OBH Nordica, hatt i mange år og veldig fornøyd.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.