Det blir ovnsbakte kyllinglår til middag i morgen, med potetbåter og gulrot. Ofte serverer jeg en eller annen form for rotgrønnsaksmos, men altså ikke denne gangen. Men hva slags saus kan jeg lage til, som ikke tar veldig lang tid? Jeg har ofte pleid å lage saus med honningsennep og eplejuice til, men jeg har lyst på noe litt annet denne gangen, og ikke halvfabrikata. :)
Kok ut pannen/formen med kyllingkraft/buljong. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk og ha sjyen/kraften i sammen med Dijonsennep og noen skjeer crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper. Jevn med maisenna rørt ut i litt vann.
Surrer finhakket løk (hva enn du har i huset eller liker) og fenikkel i litt olje med pepper og litt estragon, har på litt hvitvinseddik og lar koke nesten helt tørt, fyller på med kyllingkraft og koker inn til den har tyknet litt og har i en fløteskvett mot slutten.
Om du vil kamuflere løk og fenikkel kan sausen stavmixes før du har i fløte, og fløten kan sikkert droppes eller erstattes med noe melkefritt (mulig jeg husker feil når jeg tror noen i din husholdning må ha det)?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.