Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kulturskolen

#1

Cumulus sa for siden:

Jeg skjønner ikke hva kulturskolen er og hvor de er. Barna våre går i småskolen i Oslo, og det er ikke et tilbud hos oss. På hjemmesiden til kulturskolen står det ramset opp 6 steder i oslo de holder til.

Men jeg trodde også at de dro rundt?? Er det virkelig bare 6 steder i oslo med dette tilbudet? Prøver å skjønne meg på hva dette går ut på....


#2

Stompa sa for siden:

Hvis det er som hos oss bruker de noen skoler rundt i byen som base. De som melder seg på ønsker seg skole - enten den som er nærmest der de bor eller en annen hvis det av ulike grunner passer bedre. Gitarlærer Per vil dermed f.eks ha timene sine på skole A på mandag, skole B tirsdag, skole C onsdag osv. Han flytter altså rundt, men kan ikke være på alle skolene i kommunen.


#3

Elise sa for siden:

Den kulturelle skolesekken eller kulturskatten, drar rundt med forestillinger og sånn på skolene. Er det det du tenker på?

Kulturskolen har f.eks ballett, pianoundervisning, bildekunst og sånn, og en får tildelt en fast tid hver uke på et sted en må komme seg til selv.



#5

Tallulah sa for siden:

Det er ikke slik at det bare er seks steder med tilbudet, tilbudet er for hele Oslo, men man må reise til en base. Noen steder er det slik at kulturskolens lærere kommer til skolen for å ha korpsundervisning. Den kulturelle skolesekken et det profesjonelle kunsttilbudet barna får i skolen, i form av forestillinger, konserter, film o.l.


#6

Veronal sa for siden:

Kulturskolen i min kommune er et kommunalt tilbud som omfatter musikk og figurativ kunst. I tillegg jobber de mot skolen ifht. den kulturelle skolesekken.

Kulturskolen har ikke base på noen fysisk skole, kulturskolerektor sitter på rådhuset og de forskjellige lærerene har timer med elever i forskjellige studioer lokalisert på forskjellige skoler rundt om.

Min eldste (5. klasse) sykler f.eks. til ungdomsskolen for pianotimer.


#7

~TM~ sa for siden:

Kulturskolen her i byen er fantastisk! Musikk (piano, slagverk, tre- og messingblås, fiolin m.m, sang, dans, billedkunst, animasjon, nysirkus, teater m.m. Jeg er kulturskolefan! Det er litt dyrt, men verdt det.

Kulturskolen er et tilbud om opplæring i "kulturelle aktiviteter". "Den kulturelle skolesekken" er noe annet. Det er ulike kulturutrykk (teater, konserter, forfatterbesøk osv. ) som besøker skolene slik at barn kan få kulturopplevelser. www.kulturradet.no/den-kulturelle-skolesekken

For eldre finnes "Den kulturelle spaserstokken.


#8

millact sa for siden:

Min eldste går på kulturskolen her i år, billedkunst. Hun må til byen for å få tilbudet.

Her har de noe i bydelen, noe i sentrum. Det er populært her.


#9

apan sa for siden:

Det er jo slik at de har ulike kursbaser. De holder ikke til på alle skoler. Sånn er det overalt. Også på det lille stedet jeg vokste opp, underviste de kun på 1 skole, man måtte dra dit for undervisning. Nå har jeg ikke prøvd den i Oslo, men det er vel sånn her også, man drar til kursstedet. Det eneste er at jeg vet at AKS av og til har hatt avtaler med Kulturskolen om noe undervisning på skolen i AKS-tid (mot egen betaling). Har ikke testet og vet ikke omfang.


#10

Elise sa for siden:

Her jeg bor har Kulturskolen eget bygg, bruker ikke skolene annet enn ved noen få spesialavtaler hvor de kommer rundt og har undervisning i SFO-tida.


#11

Syrinx sa for siden:

Vikartimene jeg har hatt i kulturskolen har vært i skoletiden på skoler, ettermiddagstid på kulturskolen og rundtom på skoler. Nå for tiden skysser jeg 8-åringen til en skole et annet sted i kommunen for at hun skal få undervisning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.