Jeg har visst kort tid til forberedelse og kom til at en kyllinggryte burde la seg gjøre (vi blir ca 10?)
Da kom jeg til at det jeg har lyst til å lage er en sånn deilig gryte som man ofte får på thai-resttaurant, og som jeg ofte prøver og lage med varierende hell.
Jeg ser for meg å wokke/steke kylling, vårløk, paprika og sukkererter ++ og så helle over kokosmelk (:nam:) og så til sist (evt før?) smelle oppi noe enkelt smakstilsetning for at det skal smake helt himmelsk og digg (uten at det blir sært og snålt).
Som sagt: her går det slag i slag frem til middagen, og enkelhet er et nøkkelord. I tillegg til at ingrediensene helst skal være enkle å få tak i.
Nam, den så digg ut.
Vil bare si at om du ikke liker veldig sterk mat eller er kjent med sånn rød paste så hold litt tilbake litt på mengden.
Jeg er skikkelig pinglete på thai og sterk mat og synes 2ss var helt hårreisende mye. :cool: Men ikke hør på meg om du liker sånt altså. :o
Jeg lagde kyllinggryte med fløte for et par uker siden; hakket litt fersk ingefær og stekte sammen med paprikaen, hadde i lime i tynne skiver (uten skall) sammen med vårløken mot slutten av koketiden, krydret med salt, spisskummen/cumin, gurkemeie og litt chilli. Serverte med ris. Veldig godt. Hadde vært enda bedre med litt salat til.