Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken størrelse i vinterjakke fra HM til gutt som er 138ish cm lang?

#1

kokosbolle sa for siden:

Eldste hadde 140 cm i fjorårets jakke og bukse fra Quicksilver og jakka er forsåvidt ikke så liten, men buksa er en tanke kort. Og helt utslitt selvsagt, som er grunnen til at jeg må kjøpe nytt nå, ellers ville jeg ventet så lenge det gikk.

Nå vurder jeg denne jakka fra HM, med tilhørende bukse, men jeg er usikker på om jeg bør ta 140 eller 146. Hva er erfaringene deres med vintertøy fra HM?

www.hm.com/no/product/97005?article=97005-A&variant=146


#2

Nenne sa for siden:

Jeg hadde nok bestilt begge og prøvd dem på ham. Se hvordan de sitter. Hvis h140 sitter akkurat riktig nå varer den nok ikke gjennom hele vintere. H&M har smale modeller synes jeg.


#3

kokosbolle sa for siden:

Ja, mulig jeg må kjøpe begge str eller ha han med i butikken. Det siste alternativet er nok ikke veldig sannsynlig at jeg får til uten å lokke med noe annet. Han virkelig hater å gå i butikker. :knegg:


#4

GinaK sa for siden:

Han er jo like høy som min pygmè som er 10 år. :)
Han bruker 140 i klær nå og har en boblejakke i 140 som passer helt fint men om jeg kjøper noe klær til han så er det i 146.

Han er veldig tynn så han kan bruke klærne virkelig lenge. :)


#5

kokosbolle sa for siden:

Ja, det er nettopp det, han er slank, så f.eks. vanlige bukser i 140 er passe i lengden, men blir for vide. :gal: 134 passer i bredden, men er altfor korte. Er derfor jeg er usikker på str. på vintertøy som helst bør passe gjennom vinteren. Det gjør jo ikke så mye om det er vidt, men det bør henge på. :knegg:


#6

Kiwi sa for siden:

Litt det samme dilemmaet her, men en størrelse mindre. Min gutt er 133-134 cm. Butikkdamen var bestemt på at han måtte ha 140 i vinterjakke for at den skal vare hele sesongen. Jeg synes jakken ser stor ut, men han har jo god bevegelighet med den. Ahh, vanskelig å velge.


#7

GinaK sa for siden:

Min bruker kun sånne slimfit fargede bukser fra diverse og de er det sånn strikk i livet og det er supert. De ser jo supersmale ut men passer perfekt til hans kropp. Ellers går det i fotballbukser fra Umbro.


#8

kokosbolle sa for siden:

Slimfitbuksene passer i lengden i 140, men ikke i bredden. De er ganske mye for vide. :knegg: Ja, vi strammer i strikken, men det blir ikke nok. Så foreløpig er løsningen at han går med for korte bukser som passer i vidden.


#9

millact sa for siden:

Min yngste fikk vinterjakke fra H&M i fjor. Da kjøpte jeg 122 til han. Han er 122 cm lang nå og kan enda bruke jakken, i alle fall frem til nyåret. Tipper han var rundt 116-118 cm i fjor da den ble kjøpt.

Det kan godt hende han kan ha 146 i jakke.


#10

kokosbolle sa for siden:

Får prøve å lokke han med i butikken i løpet av helga skjønner jeg. :knegg:


#11

Niobe sa for siden:

Han er like høy som eldstemann her. Han kunne hvertfall aldri hatt noe yttertøy i 146, og han trekker nok mer i vidden enn din.


#12

Bokormen sa for siden:

Jeg har hørt at H&M sitt vintertøy gjerne er kort og vidt i fasongen, men det er mulig det har skjedd forandringer der altså. :) Eldste her kunne i alle fall ikke bruke det da hun var i barnehagealder, da hun var/er lang og tynn.


#13

Niobe sa for siden:

H&M er videre i fasongen enn HH, ja. HH er ganske smalt sammenlignet med en del andre merker, både til barn og voksne.


#14

Tjorven sa for siden:

Min 10-åring som er 140 cm kjøper klær i str 146. Særlig jakker og bukser med seler.


#15

kokosbolle sa for siden:

Han ville ikke være med, så jeg kjøpte 146. Det ble akkurat litt for stort, så prøver å bytte til 140. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.