Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

TV-aksjonen - Regnskogfondet

#1

Maverick sa for siden:

Det er altfor få bøssebærere som har meldt seg i år, så dagens oppfordring er:

Gå inn på [url]www.blimed.no[/url], registrer deg, og bruk et par timer på søndag til å gå med bøsse, samle inn penger og bidra til at Regnskogfondet kan fortsette å jobbe effektivt for bevaring av regnskogen. :jupp:


#2

Tallulah sa for siden:

Hiawata og jeg skal gå! Før jeg fikk barn gikk jeg ofte sammen med en venninne, det er veldig hyggelig og man møter mange blide folk.


#3

Maverick sa for siden:

Jeg tar med meg det jeg har av unger tilgjengelig også. :jupp:


#4

Bergensis sa for siden:

Mann og barn skal gå. Eg er på ikkje klimavenleg reisefot. :sparke:


#5

Zulu sa for siden:

Tiltredes! Jeg har vært rodeleder for TV-aksjonen i et par år, og det er vesentlig færre bøssebærere enn vanlig som har meldt seg hittil i år. Så vi håper på en mobilisering i innspurten! :heia:


#6

Malama sa for siden:

Jeg og bekkenet mitt egner meg ikke som bøssebærer, og eldstemann spiller dertil fotballturnering på søndag, så vi har nok dessverre nok på tapeten den dagen (Kommer nok hjem mer eller mindre akkuart tidsnok til å være midt i en etterlengtet middag når det ringer på døra), men det er absolutt en viktig sak! Håper det mobiliserers mange de siste dagene.

Det rare er, det er først i dag jeg har hørt om det, om aksjonen, om hvem det er for, og i samme slengen at det trengs flere bøssebærere. Syns jeg pleier å se og høre om det i media og overalt tidligere til vanlig?


#7

Pøblis sa for siden:

Pøbelprinsessen og jeg skal gå. :ja:


#8

Maverick sa for siden:

Malama, NRK kjørte innsamlingskonsert for ikke lenge siden, og har vel prøvd å ha en pause mellom promoteringen av den og nå denne.

Regnskogsfondet har vel så vidt jeg fikk med uttalt "no hard feelings" ifht dette, for øvrig.


#9

Anda sa for siden:

Vi skal. Det var faktisk Andungen som uoppfordret spurte om vi skulle gå i år også.


#10

Eia sa for siden:

Vi er dessverre bortreist, og må nøye oss med å gi.


#11

apan sa for siden:

Storebror og mannen skulle gå, men så ble storebror invitert i en bursdag. Det åpnet muligheten for en jublende lillesøster, som nå skal gå med mannen.


#12

veobra sa for siden:

Jeg skal gå. Det mest spennende er å se hvordan det ser ut i alle oppgangene der vi går. Jeg synes egentlig det er kjedelig å gå, men føler meg veldig flink etterpå. :knegg:


#13

Divine sa for siden:

Det er åttendeklasse som står for arrangementet ved skolen vår, og siden jeg er klassekontakt, skal jeg være organisatorisk ansvarlig på skolen. Men mann og sønn skal gå.



#15

Blå sa for siden:

Vi skal gå. Storesøster og jeg har det som en hyggelig høsttradisjon og i år håper vi å få med lillesøster også.

Men jeg er enig i at det virker som om det har vært mindre informasjon om dette enn tidligere år. Og jeg har alltid hatt inntrykk av at det er så mange bøssebærere at jeg nesten vurderte å ikke gå i år, fordi det sannsynligvis ikke var behov. Men nå har vi jo da fått beskjed om at det er, så da går vi.


#16

Eia sa for siden:

Ha! Vi er da vel ikke på reise, det er jo neste helg. Så vi har meldt oss til å gå med bøsse via skolen. :jupp:


#17

Maverick sa for siden:

Yay!


#18

Neket sa for siden:

Jeg er enig i at det har vært lite info - jeg har fått det med meg på radio (de har snakket mye om P3 aksjonen), men ikke andre steder. Jeg skal jaggu sjekke om de trenger bøssebærere i nærheten her!


#19

Tallulah sa for siden:

På NRK går det en liten serie om om en villmarksfotograf som kjøper et stykke land i regnskogen for å bevare den. Lettere sagt enn gjort, viser det seg. Anbefales!


#20

ElinM sa for siden:

Det er rart hvis det er mindre info i år enn tidligere. Den nasjonale kampanjen starter vel samme tid hvert år, det er jeg ganske sikker på. Men jeg skal innrømme at akkurat lokalt hos oss har ting gått en smule tråere organisatorisk, som bl.a. har medført mindre info ut til elevene på skolen.

Jeg har vært områdeleder i flere år, og jeg syns det er veldig kjekt å være med på dette. Det er alltid litt nervepirrende å se om det kommer nok bøssebærere til oss, men det har det alltid gjort. Det er faktisk ganske forutsigbart hvor mange og når folk melder seg.

Meld dere som bøssebærere, det er mange steder som fortsatt trenger flere!


#21

Einhyrningur sa for siden:

Jeg synes informasjonen i år har vært elendig, men har meldt meg som bøssebærer. Jeg regner med minst ett barn blir med.


#22

Malama sa for siden:

Ikke merket noe som helst lokalt. Det mener jeg at jeg merket i fjor, en greie i ranselpost fra skolen tror jeg? I tillegg til at jeg synes det har vært kjært hardere i media før, men tar forbehold om at gravid-trøtt-sliten greia mi gjør at jeg oftere SOVER enn å faktisk SE det som er på tv'n så det kan være at jeg har rett og slett sett mindre.


#23

Taien sa for siden:

Da har jeg også meldt meg som bøssebærer. Tenker å ta med meg ungene og gå rundt.
Jeg har tenkt på å melde meg lenge, men bare glemmer det. Takk for dytten!


#24

Odelia sa for siden:

Vi er allerede (og igjen) påmeldt som bøssebærere. Og ja, en veldig viktig oppfordring til noe som koster så lite, men betyr så mye! :jupp:


#25

Strå sa for siden:

Jeg skal gå for Regnskogfondet, jeg pleier å gå når jeg synes saken er god og jeg er i nærheten av å ha anledning. Det er sjeldent at saken ikke er god, TV-aksjonen finne bra ting å støtte, alltid.


#26

Guava sa for siden:

Viktig sak! Jeg får dessverre ikke deltatt i år, men skal gi.

Noe av årsaken til at man nok opplever mindre oppmerksomhet er at Regnskogfondet ikke har det nettverket som en del tidligere tv-aksjons-organisasjoner har.
Det gjør noe med lokal markedsføring og engasjement.

Røde Kors, norsk folkehjelp, kirkens nødhjelp osv har sterk grasrot.

Av sentral markedsføring har det nok vært like mye i år som før i forbindelse med akkurat aksjonen, men det store lokale ildsjelapparatet mangler.

I tillegg kommer nok saken noe i skyggen av flyktningekrisen.

Husk likevel å støtte saken!!


#27

Frøydis sa for siden:

Jeg skal bidra med en fin pengesum. Har ikke anledning til å gå.


#28

ming sa for siden:

Jeg og gutta skal gå. Og eldste skal gå på egen hånd. Så vi bidrar med to bøsser.


#29

veobra sa for siden:

Du som organiserer hos oss melder at de mangler bøssebærere. Mer enn de pleier mangle.


#30

Malama sa for siden:

Støtte saken skal vi absolutt gjøre, det gjør vi alltid. Neste år kan vi kanskje gå også, i år er det bare ikke helt velegnet.


#31

Einhyrningur sa for siden:

Her mangler de faktisk 50 bøssebærere, noe som er en del. Vi kunne velge og vrake i populære roder, de fleste var enda ledige og dette var i går!


#32

Stellebord sa for siden:

Jeg pleier å gå, men i år er jeg i uke 36 av svangerskapet og alene hjemme med alle ungene, så jeg skal bare overleve. Mellomsøster skal gå med venninne, og jeg skal selvsagt gi!


#33

Appelsin sa for siden:

Vi skal gå. :heia:


#34

millact sa for siden:

Vi skal ikke gå i år, for vi må hente eldste på korpsseminar. Men vi gikk i fjor, det var fint.


#35

Mikkeline sa for siden:

I vårt område har de det luksusproblemet at de har for mange bøssebærerer, så oi år er det noen fra v¨r skole som "gies" bort til områder som mangler. Vi pleier å gå , i år fikk vi det ikke til dessverre.


#36

veobra sa for siden:

Jeg har gått. De hadde nok bærere, men alle dukket ikke opp. Noen gikk derfor to runder.

Jeg må si jeg lurer på nytten av å gå på dørene. På min runde var nesten ingen hjemme. Det var noen få som ga sedler. Mange lukker ikke opp. Hvordan var det hos dere andre?


#37

rine sa for siden:

Jeg var ikke hjemme da bøssebærerne kom, men det hang en klistrelapp på døra da vi kom hjem. Kommer til å gi via mobilregningen i år. Og oppfordrer alle andre ikke-hjemmeværende til å gjøre det samme. :heia:


#38

Tallulah sa for siden:

Alle som var hjemme lukket opp, og bare to av dem sa rett ut at de ikke ville støtte. Resten ga penger, de fleste sedler, og bare et par stykker måtte få lapp i stedet. Men det var veldig mange som ikke var hjemme, så mange at vi brukte opp blokka med lapper. Ikke så rart, på en søndag kl 16 med nydelig vær!


#39

Malama sa for siden:

Vi har sedlene liggende klare i gangen.

Det bare har ikke ringt på.

Vi får sette over i bank i stedet, de skulle vel vært her nå om de kom?


#40

Einhyrningur sa for siden:

Samme her.


#41

Tallulah sa for siden:

Vi måtte levere tilbake innen 19 tror jeg. Vi rakk ikke en av oppgangene, så mulig det har skjedd hos deg også.


#42

Elise sa for siden:

Vi har gått med bøsse for første gang. Det var kanskje 1/4 av husene hvor det ikke var folk hjemme, men stort sett alle som var hjemme ga minst en hundrelapp, noen få hadde bare mynter.

Vi fikk ikke med lapper å klistre på dører eller gi til folk som ikke hadde penger, men jeg så det stod i den lille info-brosjyra at vi egentlig skulle ha fått det. :vetikke:


#43

ElinM sa for siden:

Hvis jeg husker riktig er det ca. halvparten av summen som kommer inn via bøssebærerne, i alle fall i vår kommune.

Veldig mange bøssebærere dukket ikke opp hos oss og det var stress med å finne løsninger for å dekke alle rodene. Vi skal si oss fornøyd med at vi greidr å dekke alle unntatt en.


#44

Eia sa for siden:

Vi hadde en fin bøsserunde. Det var mange som ikke var hjemme - ikke rart, så fint vær som det var - men de som var ga så det monnet.


#45

Adrienne sa for siden:

Vi har vært borte i dag, men det gjør ingenting når det finnes så mange andre måter å få betalt på. Jeg vippset over penger, og anbefaler alle andre som har vært borte i dag å gjøre det samme. Nummeret er 480 40 999.


#46

apan sa for siden:

Lillesøster og mannen har gått i dag. De sier at det var en god del hjemme, mange gav 200 eller 500 eller noe annet. Mange fikk lapp og ville gi på annen måte. Kun 1 person ville absolutt hverken det ene eller andre.


#47

Malama sa for siden:

Minst like trolig at ingen tok turen helt inn i enden av bomveien... det har skjedd før... (kommer nesten ikke unger på halloween heller, faktisk. Men disse her som skal selge bøker eller bilder for å finansiere skolegang uten å kunne et ord norsk, DE kommer helt til endes)


#48

Tallulah sa for siden:

Uansett, Malama; du kan støtte på mange andre måter. Telefon, SMS, vipps eller sette over penger. :)


#49

Matilda sa for siden:

Vi var ute i hagen og gjorde litt forefallende, så vi hørte ikke ringeklokka. Jeg fikk løpt etter bøssebæreren med penger, da, før jeg så klistrelappen på døra. Ser at det er flere kjentfolk rundt her som går, og synes det er flott. Sjøl sitter jeg begravd i en rettebunke i dag, men kanskje vi også kan få til å gå et annet år. Vi støtter alltid TV-aksjonen med penger, gjerne både i bøsse og ved å ringe inn ved siden av.


#50

Malama sa for siden:

Jepp, det er planen det ja :)

Det er vel det vi har gjort hvert år siden vi flyttet hit, så vi begynner å bli god på det. Ikke utenkelig at kontonummeret ligger i netttbanken min om det er det samme som i fjor, vips har jeg ikke, og sms/telefon må jeg ringe flere ganger, så det pleier bli banken. Funker det, om enn da altså ikke inn på min kommune eller på summen i dag, men det vesentlige er jo at de FÅR pengene, ikke at de telles :)


#51

Malama sa for siden:

Fasiten er: Jeg hadde et ANNET tv-aksjonen nummer liggende i nettbank, så det er ikke det samme fra år til år nei :)


#52

veobra sa for siden:

Jeg lurer på hvor mye de har fått inn i bussene her. Andre melder om det samme, få hjemme og langt mellom sedlene.


#53

Maverick sa for siden:

Vi hadde fin tur, fikk masse penger (og masse skryt av de tre fine ungene mine! :kry: ), og så kom jeg på da vi var hjemme igjen at jeg glemte å putte penger på bøssa selv, så da vippset jeg.


#54

millact sa for siden:

Enig, har jo knapt vært noe om det på TV. Jeg har i alle fall ikke fått det med meg.


#55

star sa for siden:

Jeg hadde hukommelsen med meg i går og husket å ta ut penger. Vi er som regel aldri hjemme når bøssebærerne kommer. Men med flere bøssebærere i ishallen så fikk vi puttet pengene på en bøsse.


#56

Odelia sa for siden:

Her var under halvparten hjemme, men ikke så rart med strålende fint høstvær. Fikk brukt opp nesten hele blokka med lapper, for å si det sånn. Møtte på noen som ikke kunne/ville støtte, men de var nå hyggelige alle sammen. De har endret litt på rodene, men det ser nå ut for at de putter oss i det samme området av bydelen hver gang, og det er koselig siden vi kjenner en del som bor der. 5-åringen måtte kapitulere cirka halvveis (as always) fordi han måtte på do, men eldstejenta fullførte hele runden (eldstemann var i selskap så han kunne ikke). 2-åringen fikk bli hjemme i år da jeg ikke hadde rukket å gjøre stort annet enn å løpe etter henne så det var nok det lureste jeg gjorde i dag :humre:


#57

Snipp sa for siden:

Dere som gikk. Var det mange som ga i år?


#58

Tallulah sa for siden:

Som sagt, alle bortsett fra to ga. Men rundt 70% var ikke hjemme.


#59

Divine sa for siden:

Jeg var med og arrangerte aksjonen på skolen i går. Det er åttendeklasse som arrangerer hos oss, og det var rekordoppmøte blant elevene i år. De fleste sa at det var mange som ikke var hjemme, men de som ga, ga mye. Mannen min sa at i roden de gikk, var det bare én som sa han ikke ville gi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.